icon

Čo robiť, keď 2,5-ročné dieťa odmieta spánok?

17. dec 2024

Ahoj , syn v januari bude mať 2,5r a už cca 3 týždeň cez deň odmieta spánok
dnes sa zobudil 5:30 vypije plnotučné mlieko 250ml zaspal do cca 7:30-08:00 cez deň sme mali kružok pohybový (máme každé jedno doobedie nejakú aktivitu) a vôbec nebol unavený zaspal až teraz o 20:30 cca takto vyzerajú naše dni niekedy vstane a je hore od 6:30 do 19-20
pytám sa či ide spať okolo obeda do cca 15 a vždy povie nie , do spálne odmieta isť iba plače , do kočíka tiež, na gauči len vypije mlieko chviľu leží ale nezaspí
vždy dobre spal aj ked spal cez deň do 16-17 išiel o 20:30-21 spat viem že spanková regresia ale už to trvá dlho
v nocí pekne 9hodín vkuse , niekedy 9,5h ale nie dlhšie ani kratšie
boli aj vaše deti na tom takto a potom sa vrátili k obednému spánku ? poprípade môže takto malé dieťa tak málo spať ja naozaj neviem
dik za každy nazor

deti95060810
17. dec 2024

syn od 18 m nespával cez deň... nikdy sa k spánku cez deň nevrátil.

zuzkaa1991
17. dec 2024

Aj moja odmietala spat cez obed ako.2.5r.isla do škôlky doma.nespala ale v škôlke ano....ak.mu staci nocny spanok neriesila by som ak nie je unavený podráždený

siska53
17. dec 2024

Moj od 16.mesiaca zacal vynechavat spanok. Vo veku tvojho spal tak 2-3x do tyzdna. A po 3.roku vobec..ked nastupil v 4,5 roku do skolky, obcas tam zaspal. No to ale ame hned vedeli, lebo nebol schopny zaspat skor ako po 22.

sims122
17. dec 2024

Dcéra mala 2 roky aj niečo keď cez deň už nespala. Začala spat až v škôlke v 3 rokoch. Doteraz v škôlke cez týždeň spi a víkendy doma nespi.

ada510
17. dec 2024

Syn nespi poobede od 2 rokov nespal ani škôlke ani raz ma 11 rokov ja to iste v detstve aj teraz viem spat len v noci aj jeby som neviem ako unavená...

fairyy
17. dec 2024

od 14tich mesiacov prva dcera nezaspala cez den ani keby som sa na hlavu postavila... ani v skolke sa im to nepodarilo nikdy...jedine pocas choroby bola schopna si cez den zdriemnut

miriamzba
17. dec 2024

Aj u nás. Od 2r nespal cez deň vôbec, ale zase začal pekne (=dlho a suvisle) spinkať v noci. Moj muž bol taký.

petamich
17. dec 2024

Nas tak prestal spat v tomto veku, dve velke zmeny sa udialo siel do skolky a zobrali sme mu cumel, v skolke zaspi vacsinou (od nudy podla mna, kedze musia lezat), doma od 2.5 roka nespi, chvilu sme si zvykali na novy setup a sli sme dalej

baluinka
18. dec 2024

Naša dcéra prestala spávať cez obed v 2 rokoch. V 2r,3mes som ju zároveň prestala kojiť a zrazu prespala celú noc konečne :D obedný spánok znova prišiel až s nástupom do školky (2r,8mes) - odvtedy, keď spí v škôlke, tak večer zaspáva niekedy až okolo 22hej hodiny. Cez víkendy a voľno ju na obed spať ani nedávame (nie je ani šanca ju nejako uspať, nechápem preto, ako to v tej škôlke robia :D ) - tak aspoň ju večer vypne aj okolo siedmej :D Bude mať za mesiac 4 roky.

dory11
18. dec 2024

Moja dcéra od 1roka a 5 mesiacou spi cezden výnimočné a to je tak že to je cca raz za 2mesiace aj to len keď ma byť chorá alebo že noc pred tým zle spala a tu ďalšiu som ju ráno zobudila skoro a išla spať neskôr tak zaspí .neriešim vydim že jej to stačí to čo spi v noci už tak fungujeme 2 roky bez denného spánku

zuzanaam
18. dec 2024

gratulujem, mne dcéra cez deň nespávala od 12 mesiacov. Mohla som ju aj 3 hodiny voziť, nosiť, hojdať, jednoducho nezaspala. Dovtedy vždy zaspala pri dojčení. Večer potom zaspávala cca o 19-tej a ráno vstávala okolo 8-mej. Taký režim jej potom vydržal roky.

koteska83
18. dec 2024

U nas je to teraz tak a tiez bude mat v januari 2,5 roka. Nas spal cez den aj 4 hodiny a v noci tiez isiel spat okolo 20.30 a spal do 6.30 -7 .00 . A asi tyzden odmieta spat cez den. Prislo mi to cudne ze zrazu mu tie 4 hodiny nechybaju . A teda cakala som ze si posmine aspon do 8.mej😂 ale moj ked je uplne ze unaveny v kociku nema problem zaspat. Vcera zaspal o 16 tej posediacky v kociku a spat do 18. Ked som ho uz ja zobudila. Dnes nespal cez den. Skor ten denny spanok chyba mne ako jemu😂 lebo som si aj porobila , oddychla a mali sme proste zabehnuty system . Vedela som kedy ide spat , kedy vstane. Teraz je to take ze neviem musim uz okolo 18 davat pozor aby si nelahol sam a nezaspal ... to by asi nepotiahol do rana. Tak dufam ze to je nejaky regres a k tomu poobednemu spanku sa este vrati .