Čo robiť, keď sa 4-mesačná stále budí v noci?
Ahojte, mám taky problém… áno viem, ze bábätka sa budia a je to normálne ale chcem sa opýtať či ste niektora mala podobný problém ako ja. Mám momentálne 4mesacnu dcérku ale teda asi odzaciatku boli problémy. Reflux a silne koliky, ktoré ma podľa mna stále. Ale teda najväčší problém je v noci. Keď ju ledva uspime tak po chvíli je hore a strašne place. Obcas sa mužovi podarí ju ešte uspať. Lenže zasa za hodinu je hore a place kým nedostane fľašu (kojím ju už len cez deň 1-2x lebo aj s tým bol veľký problém a strašne pri tom kričala a odmietala) čiže celu noc je na fľaši a budí sa aj každé 2 hodiny a vypije cca 120 lebo viac jej už nedám pretože je fakt velika a teda aj Dr povedala že v noci by toľko nemala pytat. Lenže keby jej nedáme mlieko tak veľmi place až ma hysaky a potom už ledva dýcha takze jej ho musíme dat. Okrem toho stále kope nožičkami aj keď ju kojím aj keď pije v postieľke (držím jej fľašu ale nevyberam ju z postieľky to sa nám osvedčilo) alebo sa stále chytá ručičkami po tvari, vlaskoch, nervózne hýbe ručičkami a budí sa nimi a nohy stále vykopáva. Skúsili sme zavinovat lebo do 3 mesiacov to pomáhalo a prvý spanok mala aj do 1 čo bolo perfektne… ale teraz sa nic nezmenilo, jedine že teda sa neškriabe po hlave. Cez deň mi v kočíku spinka kľudne, tento problém mame len v postieľke. Ďakujem za rady
a nespí cez deň až príliš veľa? možno sa jej v noci už proste nechce
Moja neznasala postielku, tvrdy matrac... na posteli prespala do rana.
Skus
v 4mesiacoch to byva tak yten regres zial. skoncil 4ty trinester. skusnklinovy vankusnje kozne ze ma kyselinu. azapjia mliekom na to ten vankus
Sorry ale mas uplne normalne dieta! Mne sa tak budila obaja, kazde dve hodiny, narodila som a spali sme ďalej. Prvy spal pri nás v posteli do 2 rokov, potom v jehovprisunutej *otvorenej postieľke.
Druhý kratšie, keďže ten priveľmi cestuje v noci. V postieľke spával len keď som bola veľmi unavená, inak tiež pri mbe, hlavne taky malinky.
Kamoska zacala prikrmy uz od 4 mesiacov a malinky bol ako sumo. Videla som ho teraz po skoro roku a je uplne v pohode! Vybehol tie kila naviac. Tiez bol na um. Nie každému dieta je tabuľkové. Mozno len potrebuje viac mlieka a tvojej blízkosti. Vyskúšaj toto jeden celý mesiac a uvidíš. Ale tie 2hod intervaly su uplne ok. Teda len s tým vstavanim a zarábanie um to lepšie vymyski koli sebe. Už sú šikovný pomocníci na to v obchodoch 🙂
Určite nič zle nerobíš. Proste dieťa je aktívne, kope nožičkami, to je úplne normálne. Aspoň ju potom nebolí bruško. Ešte ju skús počas dňa čo najviac unaviť. Cvič s ňou, davaj na brusko, nech sa prevaľuje, hraj sa s ňou hlavne ku večeru. Pred spaním ju okúp. Naša je nervózna, keď ma nacikané v plienke, hoci len trošku ciknuté (mali sme pampersky). Plienky sme vymenili a teraz sa tá nervozita a mrnčanie, plakanie stratilo. Už jej nevadí ani načúrané v plienke, ani ja neminiem toľko plienok. Možno si tvoje bábätko vyžaduje blízkosť a náruč. A spánok v postieľke sa jej s tým nespája.
Lupilu. Poradila mi znama. Pouzivame tie bez indikatora vlhkosti. Ine sme zatial neskusali z lidla. Odvtedy jej mokra plienka absolutne nevadi, dlho spi. Babylove vzdy prekakala.
@anajka266 ďakujem, vyskúšam

Kazde dieta je ine. Myslim si,ze rodicia sa vzdy budu zamyslat nad tym, co je normalne a co nie. A vzdy sa im bude zdat nieco zle, lebo sa boja. Dieťa spí malo,zle je, spi vela, zle je. Potom vela papa, obmedzujeme ho, malo papa, preco tak malo papa,co je zle? Vela kaka, malo kaka, vela place, preco neplace???.. ale vsetko je len obdobie a casto sa to meni..
ja by som dala mlieko, ak pyta.. ked sa ti zda,ze chce sa flaskou len upokojit,tak skus cumel, pripadne ak ozaj vela vypije do dna, tak skus feniklovy caj.. co by som ja dala za to, aby mi viac papala.. musim ju nutit😃