icon

Dávať bábätko spať na bok po kŕmení?

viktoria1751
22. apr 2025

Ahojte dávať 6 mesačne bábätko na bok v noci po papani či nie? Odgrgnut si odgrgne no niekedy to jecboj

loliki
22. apr 2025

A doteraz si dávala?
Bábätká by mali primárne spať na chrbte, pretože to pomáha znížiť riziko syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS). Spánok na boku je možný, ale je dôležité zabezpečiť, aby sa dieťa nepretočilo na bruško, čo môže byť nebezpečné. Niektorí rodičia používajú polohovacie pomôcky, ako napríklad zrolovanú deku alebo plienku, aby bábätko zostalo v bezpečnej polohe.
Ak si bábätko po papaní odgrgne, nie je nutné ho dávať na bok, ale ak má tendenciu grckať, môže byť mierne vyvýšená poloha hlavičky užitočná.

loliki
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
22. apr 2025

@viktoria1751 nie, v noci by som nedavala. Este je malinke. Dieta sa polohuje len cez den, ked ho mas neustale na ociach. Skus skor vyvysit matrac v postielke. Ja som tak synovi podlozila dvoma velkymi poskladanymi uterakmi matrac, aby spal mierne vyvysene (bez vankusa samozrejme)

zuzuliennka1
22. apr 2025

@viktoria1751 toto som nasla na nete, takto nejako, nemusis na to ale kupovat takyto klin, staci podlozit uterakmi poskladanymi, aby bolo dieta trochu vyssie. To jedine je relativne bezpecne. Ziadne davanie nabok pocas noci (az ked sa bude pretacat uplne samo)
a vlastne - este taka vec, dojcene deti si odgrgnut nemusia, vlastne malokedy si aj odgrgnu, to skor tie na um (neviem ci dojcis ci nie)

ivinkapink
22. apr 2025

No ja neviem zeny, vsetky deti som davala na bok, a striedat strany, treba polohovat, aby nebola hlavicka zlezana..sak to normalne robia aj v nemocnici, ze deti spia na boku🤔 a podlozila som aby sa neprevrhlo na brusko..

ivinkapink
22. apr 2025

Ak sa uz same pretaca, tak uz si same najde polohu v akej chce spat...

isis234
23. apr 2025

Včera o tom hovorili v dámskom klube. Pozri v archíve ( 22.4.2025)

diewcatqoo
23. apr 2025

Obe deti som vzdy davala spat na bok a strany som striedala kvoli tomu, aby sa nezlezala hlavicka. 6 mesacne sa mi uz sami otacali v postielke tak, ako im bolo prijemne. 8 mesacne uz spali vacsinou na brusku, lebo sa tak sami otocili.

really8
23. apr 2025

6 mesacne som davala. Bez perinky. Vlastne otacala som obe od narodenia. Tak ako mi kazali v porodnici a aj pediater (nie slovenski).

milanemila
23. apr 2025

@viktoria1751 ja som deti kojila a nedavala som ich odgrgnut vobec. Novorodencov som polohovala aj na bok, ale nie kvoli jedeniu, ale kvoli tomu aby nemali zlezanu hlavicku. Oni ale ani jeden nebracali vobec. Ak mas dietatko s refluxom alebo aj nie ale zvykne vracat, tak by som to robila na spanok, pripadne my sme mali taky klinovy “vankus” pod matrac a trolilunku im to dvihlo matrac v postielke.

evcagabi
23. apr 2025

Ako chces polohovat 6m babatko? Moja uz sa sama stocila v 6m ako chcela