icon

Denný spánok a strava detí vo veku 9 - 10 mesiacov

eli60
29. aug 2025

Ahojte, chcem sa spytat, kolko spavali cez den vase 9 az 10 mesacne babatka? Papali dobre kasicky resp. ine jedlo okrem mlieka? Nase baby kase nechce skoro vibec, ani nic ine, len umele mlieko a cez den spi tak ca 3 hodiny...v novi sa budi tak 2x na mlieko...

hopatko
29. aug 2025

Ovocie zeleninu maso obilniny papa kedy?

pribinak
29. aug 2025

Veď kase papať nemusí, nechuti to všetkým deťom

Ale klasické prikrmy ako masko a že jaky a zelenina, alebo ryža s maskom, vajicka, ovocie, zelenina, jogurty, mize už aj chlebík napr s lucinou ….

Treba ponúkať aby dieťa skúšalo nove jedla a chute
Treba veľa trpezlivosti

anonym_00595e
29. aug 2025

@eli60 jedol prikrmy na obed, polievku, biely jogurt, zeleninu, žĺtok, kaše na večeru, ale nemal ich moc rad.Spala 3 hod poobede a doobedie do hodiny

lucia13022023
29. aug 2025

V 10m mal už dva spánky, prvý o desiatej - pol hodinový, potom o pol druhej do stvrtej. A jedol raňajky, obed, olovrant, večeru.
Raňajky mal väčšinou lievance/muffiny/chlebík (všetko domáce, zdravé verzie, nie muffin z Billy, myslím žĺtkovy s avokádom atď)
Obed zelenina, mäso, lepok, obilniny..
Olovrant jogurt
Večera kasa domáca.. Mlieko pil 3x denne a noc prespal.

eli60
autor
29. aug 2025
@hopatko

Ovocie zeleninu maso obilniny papa kedy?

@hopatko no ja ponukam kazdy den bud kase alebo kusok bananu, manga a ood. ale vacsinou to nechce

anonym_ad29e5
29. aug 2025

Ako si zacala prikrmovat? Co ste uz skusali? Okrem teda toho co si uz pisala. Kolko zeleniny uz ma zavedenej?

eli60
autor
29. aug 2025
@anonym_ad29e5

Ako si zacala prikrmovat? Co ste uz skusali? Okrem teda toho co si uz pisala. Kolko zeleniny uz ma zavedenej?

@anonym_ad29e5 no zacali sme tak v 6 mesiacoch klasika kase z babativ, mrkvy a pod. Potom som pridavala masko kuracie, hovadzie. Davala som aj ivsenu kasu s bananom alebo ovocim, ale rozne domace kase z jablk a pod.ak muffiny som skusala ...skusam vsetko a obmienam ale da si tak 2 kusky a konec. Vsetko chce jest sama ale chce krmit mna 🙂. A kedze tie prikrmy nechce tak skoncime pri mlieku. To jedenie prikrmiv sa zhorsilo odkedy jej zacali rast zuby

eli60
autor
29. aug 2025
@eli60

@anonym_ad29e5 no zacali sme tak v 6 mesiacoch klasika kase z babativ, mrkvy a pod. Potom som pridavala masko kuracie, hovadzie. Davala som aj ivsenu kasu s bananom alebo ovocim, ale rozne domace kase z jablk a pod.ak muffiny som skusala ...skusam vsetko a obmienam ale da si tak 2 kusky a konec. Vsetko chce jest sama ale chce krmit mna 🙂. A kedze tie prikrmy nechce tak skoncime pri mlieku. To jedenie prikrmiv sa zhorsilo odkedy jej zacali rast zuby

@eli60 mne ide skor o to ci to mal niekto podobne a co pomohlo

anonym_ad29e5
29. aug 2025
@eli60

@eli60 kupovane prikrmy si skusala? Viem ze to nie je asi najvhodnejsie ale niektorym detom chutia iba tie. Kase nechutia vsetkym detom.

eli60
autor
29. aug 2025
@anonym_ad29e5

@eli60 kupovane prikrmy si skusala? Viem ze to nie je asi najvhodnejsie ale niektorym detom chutia iba tie. Kase nechutia vsetkym detom.

@anonym_ad29e5 aj to skusame najviac jej chuti Hipp s keksikom ale to zje maximalne polovicu toho poharika skleneneho

anonym_a87dd5
29. aug 2025
@eli60

@anonym_ad29e5 aj to skusame najviac jej chuti Hipp s keksikom ale to zje maximalne polovicu toho poharika skleneneho

@eli60 syn má 2,5 roka a kašu mi stále zje jedine túto od hipp keksikovu s jablkami v poháriku. Mohla som mu od mala robiť domáce s čímkoľvek a nič z toho nechcel, vypluval všetko. Com som mu spravila, to som si aj zjedla 🫣

sisska96
29. aug 2025

Skúšaj aj polievky

andrea2323
29. aug 2025

Nam sa vzdy jedlo zhorsilo ked rastli zuby.. stale ponukaj ponukaj, ono sa to zlomi 🙂 nenechaj sa odradit, skusaj vselijake obilniny, jogurt, zelenina, ovocie, pyre, polievky atd atd ak nema problemy s kuskami tak ryby so zeleninou, ryza, quionoa, vselijake placky mozes urobit atd