Dvojmesačné dieťa sa budí každých 30 minút: čo robiť?
moja dcera sa takto budila.
najskor som ju uspavala, po zaspati som pri nej zostala este 15min, potom som sla na wc, sotva som umyla riad, uz bola hore
@kika541996 zazivali sme to so starsim synom- trvalo to 2 roky. Bolo to velmi tazke obdobie. Nepomohlo absolutne nic.
@kika541996 áno aj môj syn patril k polhodinovým spacom.. bolo to strašné....
Ano, moje od asi dvoch mesiacov do cca 2,5 roka. V noci obcas pospalo aj hodku a pol. Inak spanok katastrofa - bola som zrela na slucku.
Ano, mladsi prvy rok "nespal" Dodnea nechapem, ako dokazal fungovat, bol to extrem a ak by nebol druhy, tak je jedinacik. Prisaham! 🤷 Teraz ma 10 a vie si pospat aj do 8.30 cez vikend ❤️😂
@kika541996 Je to jeden spankovy cyklus maleho dietata a zatial sa nenaucilo si ich spajat. Je toho plny net. Skus popozerat ako mu/sebe pomoct do buducna.
Áno, aj po 15min, najlepšie spala len v kočíku a prechádzky. A najlepšie boli komentáre,,no naučila si si tak,, 🤦♀️hlavne,že predtým spala doma len 15min. Ešte na mne vedela pospat, keď som preložila bola hneď hore... noc to iste, potom spala pri kefke😂🙈 to potiahla aj 30min
@kika541996 bud rada ze sa ti nebudi po 15 minutach😂,
ale vazne, ano zazili sme to, je to extremne unavne a stresujuce. najskor napln potreby babatku, potom svoje potreby, vsetko ostatne je az na tretom mieste. o par mesiacov to bude lepsie.
moja dokonca kazdych 20min… nastastie okolo roka sa to zacalo zlepsovat. Teraz ma 10r a rano ju musim tahat z postele ja 🙂)) Ale ako babatko to bolo velmi narocne. Bohuzial len vydrzat, nic ine..
Áno, boli ako načasovaní.
Aj moja starsia dcera… ako novorodenec 4x30min denne (+nocny spanok). Dospala to v puberte 😅
Moja,keď bola tom veku ,spala max 20 minút. Nepomohlo ani kočíkovanie,ani umelé mlieko/keďže
inak som kojila, ale skúšala som,či nie je hladná/ aj vtedy bola po 20.minútach hore.
Asi okolo roka začala spať celú hodinu na obed .V škôlke spala občas ako trojročná. Teraz má 5..Dva roky už na obed nespí. Ráno spí max do 6,30h.
@simsalabim aj moj syn presne takto isto😁
vseeetko som mala nastudovane o spankovych cykloch, nemal ziadne spankove asociacie, o ktorych by som vedela, a aj tak sa budil presne po 36 minutach. preslo to az po roku, ked presiel na jeden spanok, ktory trval cca 50 minut (obcas hodinu 20 minut). proste take dieta 🙂 od dvoch rokov nespi cez den vobec a v noci mu staci 10 hodin, obcas da aj tych 11.
@mamelka Nas bol tiez 30 minutovy spac. Raz som stretla kamosku a ze co moze nakuknut do kocika. Hovorim, ze hej, ale nemozem zastavit kocik, lebo sa okamzite zobudi. A uz som pocuvala - tak si si ho naucila? Jasne, dostaval trening, ze ked som zastavila s kocikom, tak som ho sama zobudila, nech sa nauci. 🙈
A? To je nornalne. U nas sa to zmenilo po 3. Mesiaci
Ahoj, nam pomohlo nosenie v satke/nosici a spolocne spanie v posteli - ked sa dieta zobudili, dojcilo sa a spali sme dalej... samozrejme, je to ine cez den a v noci + kazde dieta ma trosku inu "povahu"/potrebu spanku, ale v zasade toto fungovalo nie len nam, ale i v mojom okoli ;)

Áno, to moje ma už 12 rokov. Nikdy som takú únavu nezažila. Ale trvalo to len pár mesiacov, potom sa z neho stal spáchtoš a dospava to dodnes