Hľadám text pre vedenú hypnózu na relaxáciu detí
Ked som bola dieta, mama nam citala text na relaxaciu pred spankom a mala som to velmi rada. Hladam ten konkretny text, mozno si to niekto pamata alebo to ma doma. Toto bolo cca 25 rokov dozadu, bud v knihe alebo clanok z magazinu.
Opisovalo to schadzanie dolu po schodoch, schod po schode a viac relaxacie kazdym schodom. Pamatam si iba casti- o niecom cervenom, jablko alebo paradajka, ktoru si si mala vziat a ochutnat na jednom schode. Posledny schod bolo predstavit a vizualizovat si miesto- a vzdy som si predstavila uzasnu krajinu s vodopadmi a horami v pozadi!
Ak to niekto rozpozna - prosim napiste.
Toto nie je miesto pre ludi s poznamkami typu aka je hypnoza pre deti nebezpecna, prosim nekomentujte v tom pripade a svoje nazory vlozte do zodpovedajuceho fora.
Dakujem
Ja to poznám. Nám to rozprávala učiteľka na ZŠ vždy tak 10 minút pred koncom hodiny a všetci sme to zbožňovali. Pred pár rokmi som si na to spomenula, a veľmi som sa to snažila nájsť, dokonca som skúšala aj v angličtine, ale nič. Skúšala som hľadať aj medzi detskými meditáciami na youtube, ale nenašla som. Je veľa meditácií o schodoch a ponorenia sa do vnútra, no žiadna z nich neobsahuje ovocie. Presne si na to spomínam, na jednom schode bolo krásne červené jablko, na druhom bol šťavnatý pomaranč ... mrzí ma, že som sa vtedy učiteľky nespýtala, odkiaľ to je.
@littledandelion vola sa to Ovocné schody do krajiny snov?
🌙 *Cvičenie: Ovocné schody do krajiny snov*
*Inštrukcie pre dieťa (čítaj pomaly a pokojne):*
1. Ľahni si, zavri oči a zhlboka sa nadýchni... a pomaly vydýchni.
2. Predstav si, že stojíš na vrchole krásneho schodiska, ktoré vedie dolu do čarovnej záhrady.
3. Schodov je *desať*. Na každom schode ťa čaká jeden kúsok ovocia.
4. Na *prvom schode* si vezmi šťavnaté *jablko* a pomaly si ho vychutnaj.
5. Zostúp o *jeden schod nižšie* a nájdeš *sladkú hrušku*... cítiš, ako ťa napĺňa pokoj a sladkosť.
6. Ďalší schod – tam ťa čaká *jahoda*. Voňavá, mäkká, osviežujúca...
7. Pokračuj nižšie a objavíš *mandarínku* – lúpeš ju a cítíš jej vôňu.
8. Ďalší schod – *hrozno*. Malé bobuľky, jemné a chladivé.
9. Na šiestom schode čaká *čučoriedka*. Zatvor oči a vnímaj jej chuť.
10. Potom prídeš k *banánu* – mäkký a sladký ako tvoja pohoda.
11. Na ôsmom schode je *broskyňa* – šťavnatá a teplá ako letný deň.
12. Deviaty schod má *ananás* – osviežujúci, ako vánok.
13. A na *poslednom desiatom schode* je *slivka* – tmavá, sladká a mäkká.
Zjedol/a si všetko ovocie... a teraz si už dole, v *čarovnej záhrade snov*. Všetko je pokojné, tiché a ty môžeš v pokoji zaspať...
túto vizualizáciu nepoznám ... ale nechcela by si skúsiť niečo iné? napr. od lajpríka?
@biba_18 vdaka, pozriem si to! 😊
Ja to poznám. Nám to rozprávala učiteľka na ZŠ vždy tak 10 minút pred koncom hodiny a všetci sme to zbožňovali. Pred pár rokmi som si na to spomenula, a veľmi som sa to snažila nájsť, dokonca som skúšala aj v angličtine, ale nič. Skúšala som hľadať aj medzi detskými meditáciami na youtube, ale nenašla som. Je veľa meditácií o schodoch a ponorenia sa do vnútra, no žiadna z nich neobsahuje ovocie. Presne si na to spomínam, na jednom schode bolo krásne červené jablko, na druhom bol šťavnatý pomaranč ... mrzí ma, že som sa vtedy učiteľky nespýtala, odkiaľ to je.
@ana_s ja takisto to hladam uz dlhsi cas, a aj po anglicky ako ty! Ale bohuzial som nenasla. Mozno to tvoje ktore si pamatas bude co napisala slecna nizsie! Drzim palce! 😊
@littledandelion vola sa to Ovocné schody do krajiny snov?
@silvia22222 dakujem pekne, precitala som si tvoje cvicenie a je to velmi podobny princip, presne ides dolu schodmi. V mojom texte to vsak nebolo iba o ovoci, ale dost aj o okoli a prirode. Iba jedno alebo dve boli ovocia. Mna ta predstava prirody vzdy nadchla! Mozem sa spytat odkial si nasla toto cvicenie? Mozno tam bude aj moje konkretne. 😊
@silvia22222 dakujem pekne, precitala som si tvoje cvicenie a je to velmi podobny princip, presne ides dolu schodmi. V mojom texte to vsak nebolo iba o ovoci, ale dost aj o okoli a prirode. Iba jedno alebo dve boli ovocia. Mna ta predstava prirody vzdy nadchla! Mozem sa spytat odkial si nasla toto cvicenie? Mozno tam bude aj moje konkretne. 😊
@littledandelion podobný autogenny tréning je na YouTube, ale v poľštine tiež schody, ale bez ovocia🙂ale máš uvedomelu maminu pred 25 r to nebolo bežne.
@littledandelion podobný autogenny tréning je na YouTube, ale v poľštine tiež schody, ale bez ovocia🙂ale máš uvedomelu maminu pred 25 r to nebolo bežne.
@luccija dakujem, vedela by si sharovat link prosim? Po PL nerozumiem, ale hadam to youtube prelozi do EN! Ano bolo to vzacne nieco take, dovolilo to rozvinut sa mojej fantazii! Neviem kde alebo ako to mama nasla vobec, ona si to nepamata velmi

túto vizualizáciu nepoznám ... ale nechcela by si skúsiť niečo iné? napr. od lajpríka?
https://www.youtube.com/watch?v=9BRMZbMbwFg