Hrozné noci s 10-mesačným
Zdravim.viem,ze sa tu podobne diskusie z casu na cas objavuju.ani necakam rady,skor ma zaujima,baby,ktore mate/mali ste nespave deti,kedy sa ich nocny spanok upravil?moj chlapcek ma 10mesiacov.Cez den spi vacsinou 2×po 50minut. To je ok. Ale noci su fakt zle. Od babatka sa budil najskor 4xza noc, potom sa to posunulo na 6xza noc, no a posledne pomaly 2mesiace sa budi 9-15x za noc.ked sa zobudi,ani neplace,ale nonstop sa dava na styri, cestuje po celej posteli,az kym mu nedam prsnik.potom niekedy zaspi,inokedy pokracuje v sustavnom kruteni sa, stavani sa nohy,splhani..ja uz nevladzem,po tych 10tich mesiacoch som dost vycerpana.vecer ho uspim v postielke,trocha pohojdam,do par minut spi.potom,ked idem spat ja, prekladam si ho k sebe do postele.skusam ho na vecer aj viac nakrmit kasickou,nepomaha,aj tak je rychlo hore.flasu odmieta uplne(trieskam si hlavu,ze som sa riadila radami z mamily a zacala mu ju ponukat az s prikrmami),cumel tiez moc nechce. Kedy sa to asi upokoji?
Ked si odvykne,ze zaspi len po prsniku. Este vydrzat tak do roka a pol a potom odstaviť. Bude spat celu noc
@katka533 😂 no, to vôbec nie je pravda, že sa prestane budiť
@autorka neostáva ti iné len vydržať, keďže sa stavia, prehadzuje, znamená to, že má regresiu, takže kojenie, nekojenie budiť sa teraz bude. Zažila som to s druhým synom, okolo 2r sa to zmenilo, že začal lepšie spávať. Dovtedy sa budil 6-12x za noc od narodenia 🙂 človek si časom aj zvykol 😅
A čo zuby?
@denkabemommy tak moji obaja ano
@katka533 tak to máš veľké šťastie, nie je to pravidlom 🙂
Treba ho odnaucit zaspavat na prsniku, inac sa to nezlepsi. Na spanok ma vplyv zrejme aj 10-mesacna regresia, ktora suvisi s dosahovanim motorickych milnikov, ale ta trva 1-4 tyzdne.
Mozno spankova regresia. Je ich niekolko. A 4-nozkujuca je celkom zla 😵💫 Dojcit by som neprestavala. Je este maly a nie je zaruka, ze s tym prestane. Skor nie, ako ano. A zuby sa tiez dojcenim tisia lahsie, nez hojadanim, nosenim, hranim a kade cim v noci.
U nás sa tieto strašne noci skončili až po odstavení, v dvoch rokoch. Držím palce a prajem pevne nervy
@vazka1 Neviem o com ma ides presviedcat. Ved pisem, ze aj moj sa budi 2-3x ako tvoje a nic som neoducala. Nemusi to byt regresia, ale ked dieta zacne intenzivne lozit a 4-nozkovat, tak jeho mozog fici aj v noci. U niekoho tyzden, u niekoho viac. A ano, kazdu noc.
Aurotka chcela skusenost. Moja je taka, ze nic som oducat nemusela a upravilo sa to. Ved nech si vyberie, co ona uzna za vhodne.
Riesila som toto aj ja.. skusali sme vsetkk mozne (az na to ze mala bola kojena len do 3mesiacov).. nepomohlo nam nic, uplne to prestalo v 3,5roku.. teraz mame tretie.. budi sa tak 10x za noc , ma 6mesiacov.. takze opat ten isty problem... vela stastia a pevnych nervov.. viem co je to (aj viacere) existovat doma a o vsetko sa starat po takych nociach prebdenych..(+ja mam extremny problem zaspat.. takze kym ja zaspim medzi jej spankami , ona je zas hore)..
@beata_k ja ta o nicom nepotrebujem presviedcat ;) ak tvoje dieta zaspava na prsniku a budi sa len 2-3x za noc, tak lucky you. Vacsina deti to tak vsak zial nema. A pisem to nie pre teba ale pre autorku aby mozno necakala dalsi rok na noc kedy sa nebude musiet 10x zobudit. Jasne, regresia niekedy potrapi ale nie 2 mesiace v kuse, resp.ako autorka pise, ze spanok zly od narodenia a postupne sa len zhorsujr.
@cookie29 fuu,to muselo byt mega narocne.tri roky je teda dost:/
@eliska13 pozerala som,nevidim nejake nove napuchlinky v ustach,tazko povedat.hlavne sa mi nezda,ze 2 mesiace by mu isli v kuse?
@katka533
@beata_k
@denkabemommy planujem este pokracovat s kojenim, ten rok a pol-dva si hovorim,ze vydrzim.inak mozno divne,ale som normalne stastna,ked viem,ze aj ine to zazivali.lebo v okoli mam same zeny,co im deti bud spia celu noc,alebo su 2xhore.a mne sa chce az plakat niekedy,ked to pocujem,som velmi precitlivela z tej spankovej deprivacie.
@vazka1 prosim ta,ked pises,ze treba oducit od prsnika v noci.mas nejake konkretne rady?ze ako ho naucit napriklad len 3-4krat na mlieko cez noc?skusala som mu vsunut flasu s mliekom,zacne plakat.nechavala si dieta plakat,az kym si nezvyklo?lebo to by som asi nedala,bolo by mi ho luto strasne.
Pises ze cestuje po posteli, uci sa stvornozkovat, kruti sa, ono to s tym suvisi. Spankova regresia. S dojcenim neprestavaj, s tym to nesuvisi. Moj syn bol dojceny a nebudil sa 5-6x, tak max. 2x. To nie je pravidlo, ze dojcene deti nespia, nedojcene spia. Vydrzat, prejde to.
@zuzanajakubikova888 dakujem 🙂aj tvoje prostredne babo bolo take?zaujimave,ze nekojene,tak teoria o prsniku nie je 100percentna.
@vazka1 kazde dieta je ine. Starsie dojcene, sa budilo 8-12 krat za noc. A doteraz je slaby spac a uz je skolak. A vyskusali sme vsetko mozne aj nemozne v zufalstve pomaly aj zaklinacov. Mladsie uplne rovnako dojcene.. Este ako drobcek, proste napilo sa a potiahlo 3-4 hodiny. Zacalo chodit okolo 9m takze ten rok uz behalo jedna basen. Vecer o 19h30 sa napilo a spanok. A rano sa zobudilo okolo 5h na ranne dojcenie a este potiahlo. Ale v noci sa budilo, len ked bolo chore, co bohuzial byvalo casto, inak nie.
autorka, možno ma aj malo spánku cez deň. V tom veku by malo spinkať 2-3 hodiny. Skus douspať ten druhy spanok, nech spi dlhšie. Lebo takéto budenie mi skôr príde na preunavu alebo príliš skorý večerný spanok. Napíš aj kedy vstáva. Aj kedy ide spinkať.
Mne velmi pomohla tato stranka, vies si tam precitat rady, kt.su zdarma, pripadne si vies zakupit komplexne prednasky alebo poradenstvo. Je aj na FB. https://www.lepsispanokbabatiek.sk/na-sposobe-z...
Akoby som citala o prvom synovi. V 10m sme ficali už iba na jednom spánku 1,5h cez deň. Vstat o siedmej a ukladat 20-21. Skúste. Ale teda nocne budenie časté do jeden a pol roka bolo. Až potom iba trikrát za noc. Od dvoch rokov nespal cez deň už vôbec, v noci max raz hore. Len vydrzat asi.
Nechcem ťa sklamať ale nič iné ti neostáva len vydržať.takto som to mala z dcéru do 1 a pol roka dokopy som spala takto 4 hodiny trhano potom sa budíka 4/5 x takže sa to upravilo na 5/6 hodín do tých 3 rokoch . Potom už to bolo 1/2 x ... teraz 3 dcéra čo gevtak sa budila 4/5 x ale kvôli vode aké hneď zaspala ale tiež to urobilo svoje . Čo by som ti ale poradila neprekladaj si ho k sebe keď ideš spať robíš chybu . Max postieľku si presun k posteli ak ti to pomôže. Choď si zdriemnuť keď ti spí aj keď aj tých 50 minút .i keď verím že v tomto čase by si chcela využiť ináč. A to že ti hľadá prsník neznamená že je aj hladné .skôr ten prsník má ako hračku miesto cumla . Keďže ti cumel odmieta možno si len nenašla správny tvar to isté aj fľaša. Šla by som po fľaše s cumlom ktorý je čo najbližšie k prsníku .
Tu by siom suvis s dojčením vibec nehľadala, dojčiť je dobré pre teba a aj pre dieťa. Prečítaj si niečo Spánkovej regresii. Lebo tie prejavy mi k tomu sedia. Dieťa sa častejšie budí a chce sa hrať. Súvisí to s vývinovými zmenami. Skús si o tom niečo prečíta, možno ti to pomôže
https://babybalance.sk/spankova-regresia/
Poznam, preslo po roku. Budila sa menej. Tak zo 5x. A potom dostala flasu a potom este menej. V roku a pol uz len 2x.
Ahoj, momentálne to máme aj my podobne, dcérka bude mat 9 mesiacov a pekne krásne začala spánková regresia. Nikdy nebola veľký spáč, ale teraz cez deň pospí tak 40 minút, niekedy 2x, niekedy len raz lebo sa mi nedarí ju do večera uspať. V noci bojujeme aj hodinu, hodinu a pol s uspávaním, plače na raty. A budí sa v noci síce len tak 3-4x, ale s tým, že raz má také 1,5h bdelé okno, kedy sa stavia na štyri, otáča, lozí…Tiež uspávam v postieľke a potom preložím k sebe do postele. Myslím, že to môžu byť aj zúbky, do toho spánková regresia…musíme to len vydržať 🤷🏼♀️😬
Nasa starsia bola velmi nespave dietatko....ale ked mala asi rok, tak uz som ozaj nevladala a tak som ju nechala cez den spat iba raz, spala nejakych 40 minut na obed...a upravil sa aj nocny spanok pekne. Asi tym, ze cez den spala menej, tak nebola v noci taka ziva, pekne sa to upravilo. Ale v podstate to chce len vydrzat. Viem, ze nespat v noci je hrozne, aj ja som mala chornicku unavu z toho vecneho budenia sa v noci....drzim palce

my sme takto fungovali 3 roky. Ale u nas ani denny spanok nebol a sla som do prace na plny uvazok, ked mal 4m, takze po tych 10-15 zobudeniach a cely den v praci, radsej nekomentujem. Trosku pomohlo spolocne spanie. Spanok nema nic spolocne s jedlom, to je kravina na n-tu, ale silne zakorenena. Spanok suvisi so zrelostou CNS a to neovplyvnis.