Je dlhý obedný spánok 2,5-ročného dieťaťa normálny?
Ahojte, syn 2r5m mava obedny spanok o 15:00 hod. a 2-3x do tyzdna spi uz do rana. Tazko ho zobudit. Niekedy ho po 2h budim, niekedy sa zobudi sam. Ale casto sa stava, ze je problem ho zobudit a ostane spat do rana. Mam ho dat vysetrit ? Nevyzera, zeby mu nieco bolo. Je silny, ma velmi vela energie, vesely, pije, je. Proste normalny chlapec. Su aj dni, kedy nema spanok vobec a ide spat az o 20:00. ChatGPT ma vystrasil so vsetkymi diagnozami. Mali ste to niektora tak ?
Co znamena do rana?
@anonym_autor týmto sme si prešli so synom, tie dokázal takto dlho spat. Ráno sa zobudil okolo siedmej. O deviatej už spal cca hodinu a potom ako tvoj. Dokázal spat do ďalšieho rána. Boli sme na neurologii, robili mu aj vysetrenia a na nič neprišli. Vzdy som ho už ale nasilu budila, lebo už mal ísť do školy aj keď už nespal toľko, stále dosť. V prvej triede ho cez veľkú prestávku nechali pospat v kabinete. Pritom išiel spat už o 17.30.
Mne to nepríde normálne. Určite by som to spomenula doktorke.
Ak ti vstáva o 6-7, na spánok ho dávaj ako majú škôlkari režim, okolo 12-13 a zobudiť najneskôr okolo tej 15. A večer pravidelne spať, 20-21.
Skús taký režim aspoň týždeň a uvidíš, či nastane zmena.
A vstáva kedy? určite nie je ok, ak spí od 3 poobedia do rána
@anonym_autor Nie je to normálne, riešila by som s pediatričkou. Odbery, neurologické vyšetrenie.
@anonym_autor Neber to na lahku vahu, radsej zajdi za pediatrickou, ona navrhne vysetrenia. Aj ked niektore pobedia nespi, toto nie je tak ze by potom len ten 1 den takto dospaval.

@anonym_autor ja by som ho dala vysetrit. Keby zaspal na noc parkrat po 17, to chápem. Ale po 15?? To sa mi zda veeelmi skoro. Jedine ze vstava rano o 4.00