Je dlhý spánok 10-ročnej dcéry normálny?
Žienky, idem si k vám po radu. Moja dcérka bude mať 10r teraz cez prázdniny dosť dlho spáva. Viem sz prázdniny, ale ona bola vždy také ranné vtacatko. Počas skoly aj cez víkendy o 6 uz bola hore. A teraz je schopná vyspavat aj do 12 obeda. Spávať chodí o tej 21-22.. Myslíte, ze je to ok? Mam ju nechávať?
Ja si doteraz pamätám ako mi otec ako dieťaťu nadával cez prazdniny že mam vstávať, ze mam ist von, ze mam upratovat, ze mam bohvie co robiť.
Teraz vstavam každý deň skoro ráno a hovorim si preco ma nemohol ako dieťa proste nechať tak.
Nebudila by som. Nechaj ju nech ma prázdniny.
No do 12 nie je v pohode
Moji surodenci maju 14 a 17 a vzdy cez prazdniny vyspavaju aj do obeda, mamina sa vzdy "stazuje"
Moja 18ka spava cca do 11.30. A to aj na dovolenke pri mori 🤷♀️
Moji 15 a 17 v pohode aj do 12.00.
U nás sa cez prázdniny nevstáva.Kazdy spí dokedy chce.Nechajte deti spat.Este sa navstávajú v živote dost
Nehrá sa v noci pod perinou na mobile/ tablete? Potom dáva zmysel, že dospáva. 🙂 Pokiaľ chodím spať o dvanástej, budím sa o ôsmej, ak ponocujem, vstávam neskôr. 🙂
Veď nech spí. Keď máte program, aj tak ju zobudíš, nie? Ak nemá nič na práci, pokojne nech dospáva.
a ozaj spí? nečíta si v noci, nehrá sa na mobile, alebo nemá problém v noci so spánkom?
Ved ju nechaj, ak s tym muz nema problem.. na som vstavala tak 11-11:45, ked zme s babkou na chalupe do polnoci a aj dlhsie hrali karty 🤣🤣 krasne casy to boli! 😍🥰.
Na mobile sa nehrá určite.. Mame rodičovskú kontrolu a nedovolí si to. Dakujem v Za odpovede. Nechám. Ju teda,samozrejme,ked mame program tak je už hore aj skôr. Ale tak je to spachtoska a teraz aj cez prázdniny sa vytiahla takže. Ale Vaše odpovede potešili ste ma potešili ďakujem každej jednej ❤️
Moj 10 rocny chodi spat o polnoci cca a najdlhsie spal do 8:30
Asi zacina puberta.
Aj ja som tak spavala a aj moja dcerka 😁

Moja má 10, cez prázdniny chodí spávať okolo 21. a vstáva okolo 8:00, max 8:30. Cez školský rok, aj cez víkendy vstávamedzi 6:00-7:00 a spávať chodí okolo 20:00. Moje kolegyne a kamarátky sa čudujú, že vstáva cez prázdniny tak zavčasu, ich deti v tomto veku vyspávavajú až doobeda