icon

Je extrémne budenie dieťaťa pri chorobe normálne?

30. nov 2023

Ahojte... prosím poraďte.. malá je chorá má 10 mesiacov..
Už bola paar krát ale toto mi ešte nikdy nerobila.. túto noc skoro vôbec nespala.. budila sa po 20minutach s obrovským plačom.. hodinu mi trvalo kým som hu utíšila.. toto bolo celú noc až do rána... normálne mi spáva len z jedným prebudenim a keď je chorá s 2-3..ale toto bol extrem... ma sople kašeľ..teplota 37,5
Je toto v poriadku?
A čo by jej pomohlo aby sa rýchlo vyzdravila?
Doktorka nás objednala na zajtra...
Ďakujem

cookie29
30. nov 2023

A co jej konkretne je? Nemoze byt napriklad bolave usko? Paralen si dala? Nielen na teplotu ale aj od bolesti. U nas ked mi toto robila mala, tak boli problemy s uskami vacsinou, hlieny zaliezli a tvorila sa tekutina/hnis za bubienkom. A vtedy byva zle ked je dieta polozene. Ak je lepsie ked ju drzis, moze byt.

autor
30. nov 2023

@cookie29 dávala som zatiaľ len nurofen.. skúsim ďakujem..
No proste choroba ma sople kašeľ

cookie29
30. nov 2023

no moja mala take tendencie. Nemusi to byt Tvoj pripad. Len deticky maju prepojenie usko nostek kratsie, takze pri soplikoch to ide velmi rychlo, prave preto treba casto umyvat nostek. Zvycajne hovoria, ze pri usku je aj teplota, ale teda moja nemala snad nikdy

autor
30. nov 2023

@cookie29 ďakujem 🙏a môžem jej dat panadol? Paralen nemám

cookie29
30. nov 2023

to vsetko je paracetamol, ucinna latka. Treba pozriet davkovanie. Ja osobne davam skor paralen, ma menej vedlajsich ucinkov ako nurofen.

ibrunova
30. nov 2023

ak si dala nurofen a nemá 40 teplotu vkuse, tak už panadol netreba.

autor
30. nov 2023

@cookie29 boli sme račej u doktorky teraz a mala si pravdu zápal ucha 😪 antibiotika

cookie29
1. dec 2023

dobre ste urobili, deticky su este male a infekcia je prilis blizko pri mozgu, radsej ATB ako podcenit, len teda dufam, ze ste kupili aj probiotika, lebo to vie dobre rozhadzat travenie.

autor
1. dec 2023

@cookie29 áno aj probiotika máme