icon

Je normálne, ak trojročné dieťa spí poobede 4 hodiny?

pataja
8. aug 2025

Ako vám spavaju deti? Od mala nebol problém so spánkom, myslela som, ze sa to upravi a bude mat menšiu ak potrebu spánku, ale mav3 a pol a je schopný spať aj do 16tej, 17tej. Zaspáva niekedy o 13tej, niekedy o 14tej. Čiže aj 4 hodiny, niekedy ho dokonca musím budiť. Potom zaspáva okolo 22tej, niekedy skôr. Potom spi do 8mej rána. Je toto vôbec normálne?

kaca222
8. aug 2025

Moja sestra kým nenastúpila do školy, spávala poobede 4-5 hodín. S nočným spánkom problém nebol. Takze asi existujú aj také deti 🙂
Náš malý v rovnakom veku vie poobede pospať aj dve hodinky, ja by som to neriešila, ak vam to nenarusa nočný spánok 🙂

13uzivatelka11
8. aug 2025

Je to podľa mňa úplne v pohode, ale keď chces posunúť nočný spánok tak ho jednoducho cez deň zobuď 🙂 budím syna z denných spánkov už asi 3 roky a nie je problém. Tiež by mi potom buntosil do noci.

biba_18
8. aug 2025

ja som môjho budila práve kvôli tomu aby spal v noci…

blaazi
8. aug 2025

@pataja aj u nas tak, mne to vyhovuje.

jamidea
8. aug 2025

@pataja no ma to na houby nastavene. Ty si mama, musis mu to "prestavit". Ja ked si lahnem poobede, tiez nezaspim pred polnocou, a vstavam skoro. Vacsinou v nedelu neoddolam a potkm v pondelok v robote trpim

monny222
8. aug 2025

Môj 3.5rocny chodi 12-12:30 (ráno vstáva okolo pol 7) o 14:30 budim vždy, aby večer isiel okolo 20 spat..

pralinka86
8. aug 2025

Neda sa mat vsetko, rano v podstate dlho spi, ide neskoro teda na obed spať (ini vtedy vstávajú) a este aby isiel aj skoro soat vecer... Nemozne
Deti vela lietajú v lete, je teplo, to je unavujuce, ja sama by som si zdriemla velmi rada 😀
Takze mozno zacni ranom a postupne vsetko poposuvat... Akoze neviem kto by nechal spat do 4-5 poobede dieta.. ale mozno su taki rodicia