Je spánkový režim 11-mesačného dieťaťa správny?
Mamky poradte prosím.
Mám doma 11 mesačne babatko ktoré spinka 20.00-8-00 a potom 9.00-12.00. Je to takto posledne 4 dni a teda neviem či sa sám takto nastavil a nechať to tak alebo poposuvam niečo. Poobede ho už tým pádom nemôžem dať spat lebo by išiel spat večer neskoro
O 8mej vstane a o 9tej znova zaspí na 3 hodiny? to by som zmenila, postupne posunula až k obedu.
Asi so mnou veľa ľudí nebude súhlasiť nevadí ale ja sa synovi do spánku nekafrem ak to nie je nutné t.j. ak vyslovene nie je hore v noci a ak nie je cez deň mrzutý. Ak je spokojný a vydrží do večera v pohode, ale zas ak chceš skús ho uložiť o hodinu dve nesķôr za predpokladu, že v pohode vydrží. Ak by však bol úplne zle ráno a neviem čo tak by som to nesilila
Preto sa pýtam vás mamky lebo ja neviem čo robiť 🙂 raz som mu skúsila posunúť spanok a bol nervózny. Potom už nechcel spat, no ťažko. Premyslam, či nenechám na neho ako si nastaví.
Tak ja ked sa aj zamyslím a sa vžijem do toho drobca tak si predstav že chceš vtedy a vtedy spať ale nemôžeš lebo ti to niekto nechce dovoliť akeď už sa ti nechce tak musíš. Nevravím o nočnom spaní ale ak ti spí v noci dobre nie je o čom
@angeli121212 Dakujem❤️
Vôbec nie je za čo 😊 ja to len takto cítim a mne sa celkovo u drobca osvedčilo robiť tak ako to malý potrebuje proste prispôsobujem sa jeho potrebám do takej miery do ktorej je to aj pre mňa ok a tak si tu žijeme 😊

Moj 11m spi od 21-08 a potom od 11-12:30 a 16-17:30. Podla mna dospava. Od 12 do osmej ked je hore je to strasne dlho.