icon

Je spánkový režim štvorročného dieťaťa v poriadku?

28. dec 2025

Dievčatá, ženy, mamy. Prosím ako to majú vaše detičky so spánkom, ktoré sú približne štvorročné?
Ja mám fešáka 3 roky a 10 m a ráno vstane o 6.30 a keď mi cez obed nezaspí tak ťahá ( nevie sa uložiť) do 19.30 - 20hod.
Je to ešte v pohode? Ma oddych cez obed, ale nespí.
Bdie teda 13 hod cca.
Dakujem

anonym_49bfc1
28. dec 2025

@anonym_autor úplne v pohode

anonym_7a6ecc
28. dec 2025

Stačí keď si oddýchne, nemusí spať. Je to úplne v pohode.

anonym_a8ea35
28. dec 2025

Podľa mňa je to v pohode, aj my sme to tak kedysi mali. Hlavne máš večer pekne kľud, čo je isto lepšie, ako keby dieťa naobed spalo hodinu a potom vyčíňalo do jedenástej večer.

anonym_d6772a
28. dec 2025

Od 3r mi deti doma nespali, iba v škôlke alebo ak sme cestovali, tak v aute 🙂.

beata_k
28. dec 2025

@anonym_autor V takom veku uz niektore deti nespia, ale tahat do 20:00 mi pride neskoro. O 20:00 mi chodi takmer 4 rocny, ale na obed spi 1-1,5 hodiny. Podla mna sa nevie ulozit lebo je uz velmi unaveny.

petamich
28. dec 2025

Nas nespi na obed od cca. 2.5 roka, odkedy zacal chodit do skolky. Ojedinele tam este do nejakych 3 rokov zaspal od nudy. Rano vstava 6:30-7:00, cez obed doma nic, v skolke "oddychuje" ale nespi (60 min. klud maju), kupeme ho o 19:00, 19:30 je v posteli, 20:00 spi, ked mal horsi den alebo malo aktivny, tak vymysla do 20:30, fungujeme takto uz 2 roky 🙂 skusali sme skor nezaspi, takze u nas takto.

matkahelka
28. dec 2025

@anonym_autor pre mna je to pre tak male dieta extremne dlhe obdobie bdenia. ale kazde dieta je samozrejme ine. ak je fesak v pohode, klude, nie je nervozny, je to ok. u nas nepredstavitelne. mam cerstvo 4 rocnu.cez obed MUSI spat. ak nespi, nedokaze existovat ani ona sama so sebou, ani my s nou. je nervozna, vsetko jej vadi, nechce ani jest, ani pit a od 17.00 by zaspala aj po stojacky uprostred dialnice.

anonym_ed48a3
28. dec 2025

Nas ma nieco cez 4 roky, na obed nespava od 2,5 roka a ani neoddychuje. Vecer zaspava medzi 19:30-20:00, ale kludne by bez problemov (a nervozity) vydrzal dlhsie. Teraz sa stale budi 6:30, pred casom to bolo 7-8. V zime vzdy vstaval skor ako v lete, lebo je menej unaveny, kedze sme menej vonku.

minesasubu
28. dec 2025

ano syn 3,5r od 6-8 hore do 20. dnes od 7 do 19 bol hore odmieta spanok cez deň v školke spi alebo ked ideme autom

siska53
28. dec 2025

@anonym_autor V tom veku spali deti uz len v skolke. A teda syn ani tam zvacsa nie. Akonahle tam spal, hned som vedela, lebo nezaspal.skor ako okolo 22.

anonym_49bfc1
29. dec 2025
@matkahelka

@anonym_autor pre mna je to pre tak male dieta extremne dlhe obdobie bdenia. ale kazde dieta je samozrejme ine. ak je fesak v pohode, klude, nie je nervozny, je to ok. u nas nepredstavitelne. mam cerstvo 4 rocnu.cez obed MUSI spat. ak nespi, nedokaze existovat ani ona sama so sebou, ani my s nou. je nervozna, vsetko jej vadi, nechce ani jest, ani pit a od 17.00 by zaspala aj po stojacky uprostred dialnice.

@matkahelka aj moje musela poobede spať aspoň hodinku v tom veku, ale sú deti, ktoré spánok počas dňa nepotrebujú v oveľa mladšom veku a fungujú bez problémov do večera