Je to spánková regresia u trojmesačného dieťaťa?
Chcela by som sa baby poradiť, s tými, kt. ste si tým prešli. V utorok mal malý 3 mesiace a doteraz mal krásne nastavené spánky- sme na um a prvý nočný spánok trval 7-8hodín, každú noc od 20:00-21:00 do 3:00-4:00, následne sa napapal a spinkal ešte zhruba do 7:00-8:00. Zaspávanie bolo rýchle a bezproblémové. Minulý týždeň nás ale prekvapil plač pri zaspávaní a malý nedokázal zaspať inak ako na fľaši s mliečkom. Nepomohol cumlík, nosenie, nič, jednoducho dostal záchvat plaču a nedokázal sa už ukľudniť inak než mliečkom. Odvtedy sa nám začal aj v noci častejšie budiť, niekedy je hore už o 22hej, inokedy o polnoci, potom okolo 2-3tej, 6tej, 8mej. Je toto prosím spánková regresia? Douspať ho je veľmi ťažké, podarí sa to maximálne na chvíľku a potom opäť spustí plač až mu musím dať papať a spinká ďalej. Niekedy len párkrát cucne a zaspí a inokedy zasa vypije aj plnú fľašu. Netrvá to nikdy veľmi dlho, len je často hore. Vďaka.
Je to regresia podľa mňa 🙂 Naša dcérka bola síce kojená, ale rovnako sa jej v tomto veku pokazil spánok, najprv denný (budila sa po 15-20-30min.) dlho zaspávala, potom sa pokazil aj nočný (budí sa vlastne doteraz, má 1,5r ale to bude kojením). Táto prvá regresia u nás trvala najdlhšie, ale nejak to potom prešlo a našli sme si opäť režim - kým neprišla regresia v 8m 😀 a tak ďalej. Ja som to strašne riešila, robila som si starosti ako neviem nastaviť spánky atď., ale zbytočne, v tomto babatkovskom veku cca do 1r sa tie režimy a spánkové potreby vždy menia. 🙂
A ešte doplním, vždy sme si mysleli, že zúbky určite, pri každej regresii a malej vyšiel prvý až po roku 😀
Ahoj, nas ma 3,5 mesiaca a uz 10 dni sa budi kazdu hodinu, niekedy aj hodinu a pol. Je kojeny. Doteraz spaval cca od 21:00 do 2:00 alebo do 3:00. Tiez rozmyslam o tej regresii..
@luciapavli49 ahoj, prosím ako ste to zvládli? Máme momentálne niečo podobné
@filipendula ja. Moje dieťa má 9mesiacov a od narodenia spal "až" 2x vkuse cca 5hod. Budí sa noc čo noc, stále!!! Občas má aj to horšie a medzi 2-3 hod. sa zobudí naspatý a chce sa stavať, loziť, rozpráva si, vykrikuje 😔 Takže neviem ozaj, že aká to regresia. On ju má tým pádom od narodenia! A priznám sa, že občas som ozaj už zúfalá, lebo snúbenec chodí na týždňovky a nemá mi s ním kto pomôcť ani cez týždeň 😞

zeby zubky? Ono moj ma 6 rokov a presli sme si kadejakymi obdobiami. AJ krasne spinkal, potom bolo obdobie ze sa budil s revom viackrat v noci, potom ze spal len pri mne.....