Koľko by malo spať 16-mesačné dieťa?
Ahojte koľko by malo podľa vás spat takto staré dieta ? 0resli sme na jeden spánok obecný ale trvá hodinu 20 malo kedy viac a málokedy sa dá douspavat v noci spi okolo 11 12 hodin ale na obed mi príde ze by mohla trosku viac
@tatiana234 každé dieťa je iné...moje spalo tak isto necelú hodinu a pol a v noci cca 11h ...pokiaľ je vyspate a nie je nervózne, unavené tak je to ok. Nie všetky deti majú spánkovu potrebu 15h denne a keď ti prespí 12h vnoci tak hodina a pol je v pohode
Pozri stránku lepší spánok bábätiek, tam to maju orientačne napísané.
Ale každé dieťa je iné, môj ma 2r a stále spi 2-2,5h poobede. Kamoskina mala tiež 2r a už jej cez den nespi. Každé dieťa má inú spankova potrebu, ja som za to, že je spánok dôležitý a aj keby trval 30 minút stále lepšie ako nič.
@tatiana234 ahoj, mne sa to zda byt ok, u nas sa ta dlzka spanku cez obed aj menila, ked sme presli na jeden spanok spala tak 1,5h, teraz ma 22m a spi tak 2,5h, pricom v noci rovnako...
@tatiana234 moj cez den v tom case akurat zacal poobedny spanok vynechavat, najskor raz do tyzdna a po par dalsich mesiacoch spaval.uz len 4-5x a ako mal dva roky, tak spaval uz len 2-3x do tyzdna a od 3.roka.vobec..
A on spaval bud taku hodinku alebo predtym zvykol cca 3 dvadstaminutovky. V noci prespal plus/minus 12 hodin nepretrzite..
je to az az, mozes byt v pohode

A budí sa poobede s plačom? Podľa mňa je to ok, veď čo spravíš keď nechce spať viac - nič.