icon

Prečo sa bábätko v spánku náhle zľakne?

9. dec 2023

Ahojte chcem sa poradit snad sa tu niekto najde budem velmi rada
Mame 9 tyzdnoveho chlapceka posledne par dni sa nam stava ze zo spanku sa velmi zlakne od malicka sa sam laka a budi ale toto je trosku Ine trva to dlhsie vystrie ruky ako keby lietal vystrie do bokoch a dlane ma otvorene
napne sa cely a pride mi ze pozera kde je co sa deje cely vylakany ako keby sa bal zlakol
2x sa nam stalo ze cely zbordovel tiez vystrel ruky a cely sa napol lezal v kociku je mozne ze sa zlakol ked odrazu sa spustila reklama bol pusteny Tv lenze toto ze cely zbordovel a napol sa to ma strasne vydesilo ako keby zabudol dychat alebo ja fakt neviem co to je aj ked ho dam lahnut a niesom pri nom sa strasne laka ze natahuje ruky do bokoch napina sa pondelok mame poradnu no snazila som sa vam to tu opisat podrobne mozno sa opakujem no lepsie opisat to neviem tak Kym bude poradna ci Nahodov Niekto nieco podobne nezazil
Dakujem za kazdu odpoved 🫶

anavixy
9. dec 2023

Vola sa to Moro reflex alebo ulakovy reflex. Je to normalny ba dokonca ziaduci jav u babatiek do cca 4m, potom by mal vymiznut. Prave kvoli tomuto reflexu sa deti zavinuju, pokial je to caste a dieta sa budi, mozes skusit swaddler, ulitku, alebo len zavinut do muselinovej plienky, ale treba potom postupne od toho upustat, aby sa Moro reflex zbytocne takym zavinovanim nepredlzoval. Reflex sa vytraca standardne okolo 4-6m.

mimi3008
9. dec 2023

Tiez mi to tak pripada, ze ho budi Moorov reflex. Pre toto som starsiemu viazala rucky do takej tej klasickej perinky, ako boli kedysi pred 30 rokmi. Ale v podstate som mala len obliecku, bez toho vnutra. Mladsi si z toho vedel rucky vyslobodot, tak sme ho davali do ulitky. Podla doporucenia ortopedov maju pri zavinovani ale nozky ostat volne.

autor
9. dec 2023

@anavixy vetsinov je v zavinovacke aj Na noc ho davam..
Viem ze deti maju ulakovy reflex ked mol mensi.. tak sa zlakol ale preslo to dvihol ruky do vzduchu Hore a spinkal dalej
No a teraz… tie ruky dava do Bokoch a pozorujem ze mu tak rucky ostanu pozera a jemne sa trasie ako Keby sa Bal ak mu rucky chytim tak
Normalne zaspi zase alebo spi dalej.. dost ma to vylakalo lebo mi to pride ze je to silnejsie ako predtym

autor
9. dec 2023

@mimi3008 Davame aj Tu klasicku perinku…
Inac.. moze byt ten moro reflex silnejsi intezivnejsi
V 2 mesiaci zivota?? Lebo posledne dni…
Chce byt len na rukach drzi sa mi silno tricka vystrihu hoci coho tak spi bez miknutia ked ho polozim hoci v zavinovacke do Kocika ci postel
Laka sa a bez perinky
Dost casto rucky uz nedviha do hora vzduchu ale do bokoch vypuli oci
A pozera kde je co sa deje vylakany Az kym ho za ruky nechytim…

anavixy
9. dec 2023

Uvidis co ti na to povie pediater, ale podla mna je to stale ono (keby to bol tras napr z neurologickeho doovdz tak ten by neprestal ked chytis rucicky) 🙂 kazdopadne dvojmesacne dieta uz by malo byt vacsinou skor bez zavinovacky, skus pomaly nech si zvyka, pokial to na noc potrebuje skrz Morov reflex tak ok, ale tak aby boli ruky vnutri nech to ma teda efekt 🍀

autor
9. dec 2023

@anavixy bodaj by si Mala pravdu ze len to.. a dakujem

kitycat
10. dec 2023

Skus si to natocit a ukazat, zase ked bordovie... nemoze tlacit? A inak " väčšinou" 🙈

autor
10. dec 2023

@kitycat vsimla
Som
Si pisala
Som
To hned po nepeknom zazitku 😀 len som
To uz nemohla zmenit 😃😁