Má sa dieťa budiť, ak spí dlhšie?
Ahojte, syn 22m niekedy strasne vymysla a zaspi mi obednajsi spanok az o 18:00 hod. Vacsinou spi 3h ale su dni kedy by spal aj dlhsie. Budit ho, alebo ho nechat spat pokial sa nezobudi sam ? Uz je 21:00 a stale tvrdo spi
Moje deti v 2 rokoch chodili spať o tej 18, 19tej a spali do rána. A to spali poobede.
Neviem ako to máte s režimom ale určite by som budila aby nemal to pretočene …
Koľko spi v noci bez prebudenia a ráno o koľkej stava ?
Iba jeden obedňajší spánok ?
@kavasmliekom niekedy o 23:30 - 00:00 … ako kedy. Ked ho nezobudim, tak sa mi pravdepodobne zobudi o 04:00. Dam mu mlieko a snad zaspi dalej
Poobedňajší spánok o 18stej??
To by som ho už uložila radšej na nočný a nebudila.
Zrejme máte zle nastavený režim, nepíšeš ako u vás prebieha deň
Ale teda dieťa by som nikdy nebudila
Ja by som už obednajsi spánok vynechala a dala spat na noc okolo 19tej, 19.30. Teraz by som už nebudila.
Tak môjho by som budila najneskôr 18:30. Teraz by som ho už nechala spať a očakávala skorý ranný budíček, prinajlepšom.
Zaspí na obedňajší spánok o 18:00? To znamená jednoducho, že ho už nepotrebuje. Zabav ho ešte hodinu a daj spať na celú noc o 19:00.
@anze25 on vstava rano o 08:00. Potom ho davam spat po obede okolo 13:00-14:00 a spi mi 3hod. Ale su dni kedy vymysla a zaspi mi az o 18:00.
Ano, ma len 1 spanok. On mi viac spankov ani spat nebude, je jak tornado. Keby nemusel, nespi vobec. Ale ked ide spat normalne , tak mi spi celu noc.
@patka06 ja ho skusam davat aj po obede okolo 13:00. Vstava o 08:00-08:30. Ale nie vzdy zaspi, a potom uz o 18:00 ledva chodi tak si ide lahnut
@nika23t vyskusame 🙂
Ak nezaspí o tej 13stej, nechaj ho len oddychovať aspoň hodinu, potom už ukladaj až na nočný spánok. Poobedňajší spánok/oddych by som nevynechala.
Ale tri hodiny, keď spí poobede, tak to je veľa podľa mňa. Skús ho budiť skôr, ale tak jemne, aby nebol nervny, aspoň na moje to platilo. Ze.napr len hodinu nech spi. A večer daj skôr spat. Potom aj Ty musíš byť unavená, keď si s ním tak dlho hore... Budeš mať večer čas pre seba.
Určite ho už nebud.
Ale ani by som nedávala spať o 18:00 na obedny spánok. Ak ti spi na obed 3h, tak ho po hodine a pol zobuď.
Moje deti v tomto veku už poobede nespali, resp. mali potrebu pospinkať si cca každý tretí/ štvrtý deň, postupne ešte menej. Ak nezaspali do jednej, max pol druhej, už som ich spinkať nedala a večer šli spať skôr. Keď spí ešte o 21ej, už by som ho nebudila ani náhodou a šla by som spať aj ja, keďže ráno vstane určite skôr ...
Tak nasa ma 2 roky, vstava o 6-6:30, na obed ide spat od 12 alebo od 13, ako sa mi podari navarit, najlepsie je, ked spi tak do 14:30-15, aj to vecer vymysla, zaspava mi okolo 21-22, zahodila cumel, takze je to tazsie teraz. Ked nezaspi na obed, tak uz ju nedavam spat a pretrpime to a ide spat az vecer. Skor sa mi ju nepodari ulozit, ako ked idu spat vsetci surodenci. Takze o 20 cca. Akoze toto by som sa snazila zmenit. Ak nezaspi do 14, tak smola, daj skor spat na noc.
Ved ale ked spi do rana, ze si da raz v noci mlieko a spi dalej, tak preco a naco by si ho budila? Ci zle som pochopila to ze sa zobudi okolo stvrtej, das mlieko a (snad) zaspi?
No dala si ho na nočný spánok, načo by si budila?
ja som ho budila keď spal dlhšie ako obvykle, ale o 18:00 to by som už nedávala ani spať a počkala by som do večera…
Dcéra má 2 roky, ráno vstáva medzi 6:30-8:30 (záleží na tom, či ide syn do škôlky), spať ide potom vždy o 13:00 a o 15:00 ju budím, večer ide potom spať o cca 20:30 (to ideme do spálne, najneskôr okolo deviatej spí). Syn v tomto veku cez deň už nespaval, ale zase on ráno vstával až okolo ôsmej až deviatej pravidelne.
Môj malý ak nezaspali do 14:00 tak som ho už nedávala a o 19-20 zalomil a to vstával s manzom o 5:40. Teraz má 3,5 r. A tiež keď nezapi do 14 tak nedávam ho spat a vstáva o 6:00 a do postele ide 20-21:00.

A keď ho teraz zobudíš, kedy pôjde spať?