Mám bábätko zobudiť po polhodinovom spánku?
Ak mi babo spi napr od 17tej do 18.30 ...... a vecer potom ide spat az o 22.00 mozem ho o pol hodinu zobudit cize o 17.30 aby islo vecer skor spat. .......???
Ďakujem
Áno, ja som niekoľko mesiacov musela malého budiť z denných spankov, ak som chcela aby šiel spať v rozumnom čase večer
Sko ti spi v noci? Ak dobre, nebudila by som.lebo sa ti noc môže výrazne pokaziť.
A aký má nočný spánok? Prespí celú noc od 22? Nevydržalo by ísť na nočný spánok na 19?
Môžeš skúsiť, ale absolútne to nemusí fungovať, upozorňujem.... Treba viac dní, po jednom dni mu akurát rozhasíš režim, ale ak vydržíš ho dlhšie budiť, môžeš mu to "prestaviť". Len tie prvé dni sa nezľakni, keď to nefunguje podľa očakávaní, dokonca môže byť hore dlhšie a nevedieť zaspať od únavy, atď., taký paradox...🤷.
Po 30 minutach by som ho urcite nebudila. Ved to si ani nestihne poriadne oddychnut. Skus popsuvat iny, skorsi spanok.
Môj ročný chodí spať vo veľmi nevhodnom čase večer 😂 teraz ešte behá plný energie.
Skúšali sme ho párkrát ani nedať spať alebo zobudiť z poobedného spánku skôr, ale on keď nechce, tak nechce. Doslova na stojáka bude spať ďalej 😂
Tak sme to vzdali, radšej sa večer poriadne šalime, hráme, užívame si čas spolu (ja tiež nechodím skoro spať, tak mi to nevadí a aspoň ráno vyspávame).
nepises, kolko ma mesiacov, ale tipujem, ze ma este tri alebo styri denne spanky? skor by som skusila poposuvat a/alebo zrusit jeden spanok ako budit, ale zavisi od veku.
Presne ako moje deti. Cez deň sa im veľmi dobre spalo. Ak som ich nechala vyspavat, mali sme nočné žúrky. Ci boli novorodeniatka, či do roka, či od roka. Tak som zaviedla zobudzanie, ale nie že s dieťaťom by som triasla, drgala doň ale pustene rádio, pripadne som hlučnejsie varila, upratovala.
Takto nám to perfektne klapalo a deti veľmi skoro začali spávať celú noc bez prebúdzania.
Aj ja som budila. Kamoska nebudila a postupne sa im to poposuvalo tak, ze maly chodil spat az po polnoci a rano spal do 11-12. Potom uz zacala budit.
U nas s budenim problem nebol, maly to zvladal uplne v pohode, mal normalnu dobru naladu. Ale su deti, ktore ked su zobudene, tak uz s nimi potom do vecera nie je rec. Tak zostava asi len vyskusat.
Budim. Ak presvihne spacie okno tak nejde spat, potom az vecer ale nepises kolko ma mesiacov, moje ma 2 roky. Aj ked bola mladsia som budila ale po 30 minutach to je strasne skoro. Ja som tak najskor po hodine. Ked tvoje spi od 17.00 do 18.30 tak ho daj spat o 18.00 - 18.30 uz na noc. Zavisi teda od veku, mozno si uz jeden spanok vyraduje.
aké veľké bábätko?
radšej by som ho dala poobede spinkať skôr..
Moje tak neskoro nikdy nechodili spat...az teraz v 10r...ako mali chodili spat o cca 19-20h, do 22h by som necakala, ale upravila mu to. Nevieme vek dietata.
Ja by som budila, posledný spánok nemá byť dlhší ako pol hodinu, práve kvôli neskorej večierke.
my sme tiez tak maleho budievali, ked uz tri spanky cez den boli vela, ale dva este malo. Nemusis budit v pravom slova zmysle, mozes skusit aj nieco menej nasilne - otvorit dvere do izby a zacat robit hluk, pustit do miestnosti viac svetla...
Nebudila by som, len by som ho postupne den po dni skusala davat spinkat na ten posledny spanok pred nocnym skor 🤷🏼♀️
Mne mali stava okolo 17 a potom ode o20-20:30 podla toho ako stihame spat, ale ma iba cerstvych 9m.
Veru zalezi ake velke dieta. Ci 1-2mesiace alebo okolo roka?
Ja som deti budila ozaj len vynimocne. Lebo som bola rada za kazdu minutu spanku.
Áno, bolo mi to dokonca doporučené špeciálnym pedagogom... Prvý spánok som mohla nechať dlhý, druhý pol hodina, Max hodina. Pomohlo to.
@deedol 7 mesiacov
radšej by som skôr budila všetky denné spánky a po pol hodine posúvala spánok, ale takto maličké určite nebudila 🙈 veď ono má za úlohu papať, spinkať, kakať a hrať sa 😀 a ty? chystáš sa na štátnice z medicíny? ak nie, tak si ľahni s ním a od zajtra vstávajte o 10-15 min skôr každý spánok, do týždňa máš posunuté
Nikdy by som bábätko nebudila. Suseda takto pravidelne budila chlapčeka, potom chudák jej dlho plakal a ona sa ho v kuse pýtala, že čo ti je?....no čo mu bolo? Že ho nenechala vyspať. Chúďa chlapček.

Och, ja by som nikdy spiace babo nebudila