icon

Môže sa spánková regresia prejaviť neskôr?

larela21
18. dec 2024

Ahojte, prebiehala u Vas prva spankova regresia tak, ze sa nic nezmenilo? Drzime si vecernu rutinu od narodenia (o 19 prebalenie, pyzamo, mlieko, hladkanie a postielka)uz 5 mesiac a az na par zobudeni okolo 2-3 za tych 5 mesiacov taha syncek do rana cca 5-6:00 a po mlieku este do 8:00. Z kazdej strany pocuvam aky je to strasiak pre rodicov a aky je to dolezity milnik pre neurologicky vyvoj babatka, ale nic som nepostrehla. Cez den je to uz od narodenia horsie z dennym spanim 3x za den niekedy hodina, niekedy 30 minut, ale je to tak stale, ziadne zmeny. Alebo ta prva regresia este len pride? Moze byt aj neskor ako sa pise v mudrych clankoch?Dakujem.

danielinda
18. dec 2024

Ahoj, aj ja stale rozmyslam, ci sme ju uz mali alebo mam este cakat. 😃
Maly bude mat o par dni 5 mesiacov. Asi pred 3 tyzdnami bolo par vecerov, co zaspaval velmi zle, uspavala som ho aj na 5 krat. Neviem, ci to bola regresia. Ale vlastne sa nic nezmenilo, tak ako pises ty.

colsami
18. dec 2024

Kazde dieta je ine. Ak Ti takto spi, zbytocne riesit ci regresia pride ci nie. Bud za to rada. Co by sme za to ine dali...

larela21
autor
18. dec 2024

@colsami ja som stastna zena, ale pocuvat dookola okolie, ze pockaj ved tebe sa tieto casy skoncia, ked bud mat regres...atd...a ja cakam na ten moment a zatial ziadna zmena...ci sa u niekoho regres aj neprejavil? Ale tym, ze ideme fakt kazdy jeden vecer uz 5 mesiacov dookola to iste,ze si na to zvykol mozno.

larela21
autor
18. dec 2024

@danielinda 22.12. bude mat presne 5 mesiacov, ale zatial sa drzime hlavne v noci, dni su bieda od narodenia.

danielinda
18. dec 2024

@larela21 no neverim, aj nas je 22.7. 😃
Noci su dobre aj u nas, ale denny spanok tiez nic moc. Od narodenia to bol boj aby cez den co to pospal a teraz uz aspon drzime bdele okna, tak ako cca maju byt, aj ked spi cez den len 30minutovky.

lucia13022023
18. dec 2024

Nemusí sa ti to zmeniť. Takto, syn spal od narodenia pekne, naša zla noc bola, keď sa zobudil 3x za noc. Pre niektoré maminy je 3x hore nič, ja som bola nevyspata.
Ak máte dobre spankove asociácie, rutinu atď, tak ta regresia mohla prebehnúť len s menšími zmenami, možno ovplyvnila len denný spánok.
Ja som vedela vždy keď mal syn regresiu, lebo sa začal budiť, uspávanie bolo ťažšie, protestoval v jedle, mal separacku... Trvalo to tak dva týždne s bolo po regresii. Ale to, že ťa strašia ze ved počkaj to sa zmení (milujem inak) tak nie, nemusí sa to zmeniť k horšiemu ale aj lepšiemu.

larela21
autor
18. dec 2024

@danielinda no a keby poviete, ze ste rodili v Bojniciach tak padnem na rit 🥰🥰🥰🥰🥰 no ako by som o mojom synovi citala, presne to iste. Najhorsi bol august a tie horucavy, to som plakala pomaly od stastia ked mi spal aspon 2 h dokopy za cely den a nevedela som sa dockat vecera.

larela21
autor
18. dec 2024

@lucia13022023 no ak aj bola tak to boli minimalne zmeny, lebo dni a noci su take iste. Raz za tyzden si da doobeda 2h slofika, ale inak je to vzdy bieda. Isto viem len to, ze problem je vzdy spln. Vtedy je ten moment, kedy horsie zaspi vecer a zobudi sa v noci, ale po mlieku pokracuje v spani. Ano aj ja milujem, ako dokaze cloveka okolie manipulovat 🤣 ale vidite nechala som sa, ked sem pisem 😂

danielinda
18. dec 2024

@larela21 tak v Bojniciach nie, ale teda asi su ti nasi chlapci ako cez kopirak 😃 nas spal cez den len ked som s nim skakala na fitlopte, cize v tom teple to bol teda masaker 🤪 Tiez som uz ledva cakala na nocny spanok.

No ale regrasia/neregresia...ked som sa rozpravala s mamickami, co mali deti pred 10 rokmi, tak vtedy sa to vobec neriesilo. Neboli info dostupne tak, ako mame teraz, vobec netusili, ze nejaka regresia existuje. Tak sa snazim neriesit aj ja, aj tak to neovplyvnim.

mabenn
18. dec 2024

kazde dieta je ine...je predpoklad, ze sa spanok zhorsi, ale naco to riesit vopred?

katesocka
18. dec 2024

Syn bude mať 6 rokov, dcéra 2 roky, nepamätám si žiadny spánkový regres, občas cez deň sme bojovali, ale žiadny extrém. Syn prestal noc od štyroch mesiacov, dcéra od 2 mesiacov, doteraz spávajú celú noc (nerátam to, že sa zobudia a vypýtajú si vodu prípadne ak sú chorí)

larela21
autor
19. dec 2024

Dakujem Vam dievcata za spravy...😘