Môžem nechať bábätko večer samé v izbe?
Vy ste večer nechali v izbičke bábätko? Alebo išli ste spať tiež?
Keď pôjdem s bábätkom spať tak si to môže zvyknúť?
Nechala som samé, bábätko chodilo spať oveľa skôr ako ja
Napapať, odgrgnúť, prebaliť, uložiť do postieľky , odchádzam
@anonym_autor ach dalsia co nesamostatna. Urob jak tebe vyhovuje. Je pekne citat clanky na konikovi ale pouzivaj mozog.
Blízkosť je dôležitá, ale to neznamená, že keď bábätko uložiš spinkať, tak si nemôžeš večer s mužom pozrieť film. Veď každý sa teší na večerný reset po celom dni.
Každému ako vyhovuje
Ja nepotrebujem večerný reset, s dieťaťom si užívam deň, večer
Takže keď chces byť s ním buď ,ked nie tak nie
Si to ty a tvoje dieťa,tak urob čo vám vyhovuje
Uspat polozit do pistielky zapnut vysielacku a odist spravit to co som nestihla.. ak je babo male za 2-3 hodiny sa aj tak zobudi..
Normálne som uspala, išla k mužovi, vrátili sme k malému už spolu na noc. Veď rob ako vyhovuje, snáď máte chuvičku 🤷 Nie je povinnosť byť nalepená na bábätku stále, pokojne si daj pauzu, kým spinká, prečítaj knihu,pozri film, buď s manželom (aj to treba).
Normálne som uspala, išla k mužovi, vrátili sme k malému už spolu na noc. Veď rob ako vyhovuje, snáď máte chuvičku 🤷 Nie je povinnosť byť nalepená na bábätku stále, pokojne si daj pauzu, kým spinká, prečítaj knihu,pozri film, buď s manželom (aj to treba).
@michaela329 veď jasné! Ani nechce byť nalepená ale sú dni keď nevydrzim byt hore a musim ist spať aj ja
@michaela329 veď jasné! Ani nechce byť nalepená ale sú dni keď nevydrzim byt hore a musim ist spať aj ja
@anonym_autor tak choď 😃 Rob ako Ti je príjemné a ako vám doma vyhovuje. Mňa tak párkrát odstrihlo tiež.
@anonym_autor Nie,ja som raz len asi na 10minut v lete odskocila okopavat mrkvu pri dome a to tvrdo spinkala a nedalo mi to,isla pozriet a moja dcerenka bojuvala poduskou, ako keby sa poduska zauzlila ,bola nou prikryzta prikryta,keby som dosla neskor, tak by sa mozno zadusila,,Tvaricka cervena jak redkovka, .rychlo som ju zdvihla , aby sa prekrvila, no od vtedy ,aj ked som musela na vvc,, ale dieta v dohlade
Nie celkom rozumiem otázke. Keď dieťa zaspí, v postieľke, ktorá je predpokladám zabezpečená tak, že nemá tam nič, čím by sa mohlo dusiť, vypadnúť, tak odídeš z izby a robíš, čo potrebuješ či chceš, či? Nemyslím tým skočiť do Tesca na nákup, ale normálne fungovanie. Varenie, naplniť práčku, sušičku, žehliť, vybaviť si telefóny, prevody, alebo len tak chytiť do ruky knihu To akože dieťa zaspí a niekto sedí cely čas pri ňom?
Ja mám vysielačku aj v byte, a presne počujem, keď napr. vešiam prádlo na balkón, že sa dieťa zobudilo, place, tak idem za ním.
Ak myslíš nechať bábätko samé v detskej izbe na noc, tak to je už na tvojom rozhodnutí. Dať sa dá, ja osobne by som takto v noci nemohla kľudne spať.
Dieťa blízkosťou nerozmaznas, ak k tomu autorka mieris v príspevku. Deti spali s nami v posteli. Keď som mala chuť na film, dieťa spinkalo a ja som si ho pozrela, porobila, čo bolo treba. Ale ak malo potrebu spat na rukách, nebol to pre mňa problém. Stereotypy, že nosenie dieťaťa, utisenie keď plače a pod.ho rozmazna, prosím hod za hlavu. Si pre neho ta najbližšia osoba.
@anonym_autor tak spí aj ty keď si unavená aj keby o 19tej. Tak rob aby si bola spokojná
@anonym_autor Nie,ja som raz len asi na 10minut v lete odskocila okopavat mrkvu pri dome a to tvrdo spinkala a nedalo mi to,isla pozriet a moja dcerenka bojuvala poduskou, ako keby sa poduska zauzlila ,bola nou prikryzta prikryta,keby som dosla neskor, tak by sa mozno zadusila,,Tvaricka cervena jak redkovka, .rychlo som ju zdvihla , aby sa prekrvila, no od vtedy ,aj ked som musela na vvc,, ale dieta v dohlade
@vorkola vies o tom, že existujú kamery a monitory dychu? Okrem toho babo nemá mať v postieľke žiadne podusky ani deky. Presne z dôvodu, aby sa nimi nezadusilo.
@anonym_autor samozrejme ze nie! Do 18tky spat s nim v izbe.
Akože niektoré tu už fakt začnite používať mozog 🤦♀️
Kazdy ma ine potreby. Ty ja. Moje dieta tvoje dieta.
Jedno by som nechala pri druhom som sedela.....
ak aj nechas same. Mas videopestunku a dieta pod kontrolou.
Ved hadam nejdes von na 3hodky a dieta ostava same.....
@vorkola vies o tom, že existujú kamery a monitory dychu? Okrem toho babo nemá mať v postieľke žiadne podusky ani deky. Presne z dôvodu, aby sa nimi nezadusilo.
@anonym_3a14fa veď ani nie o tom je reč,že sa bojim ju nechať sama v izbe
@anonym_autor Tak ju nenechavaj ak mas zly pocit. Nemusis sa nutit do nieco, co ti nie je prijemne. Ak sa samozrejme bavime o babatku a nie o 2-rocnom dietati.
@anonym_autor veď nikto ta nenúti. Aj keď absolútne netuším prečo. Zožerie ju pavúk? Nezabudaj, že život pokračuje aj po pôrode. Aj manželstvo. Dieťa sa nestáva stredom vesmíru ani nepohlcuje osobnosť matky.
@anonym_autor Tak ju nenechavaj ak mas zly pocit. Nemusis sa nutit do nieco, co ti nie je prijemne. Ak sa samozrejme bavime o babatku a nie o 2-rocnom dietati.
@beata_k ja len o tom hovorim ,že ja idem snoiu spať večer lebo som unavená a nevydržím byť hore pri telke. Či si na to nezvykne,že som prinej.
@beata_k ja len o tom hovorim ,že ja idem snoiu spať večer lebo som unavená a nevydržím byť hore pri telke. Či si na to nezvykne,že som prinej.
@anonym_autor Ze raz spis pri nej s raz nie? Tazko povedat. Bud to vezme tak, ze toto striedanie je ok. Alebo si ta bude stale vyzadovat.
@anonym_autor takže ty sa bojíš že si zvykne že tam spíš tiež? 🤔
@anonym_autor takže ty sa bojíš že si zvykne že tam spíš tiež? 🤔
@nikiki29 áno.
@anonym_autor ja si nemyslím, že by si zvykla. Ak budeš uspávať tak isto ako iné dni a bude spať tam kde vždy (čiže stále v postieľke a nie s tebou v posteli) tak pochybujem že by jej to nejako ovplyvnilo spánok.
@nikiki29 ďakujem za odpoveď!
@anonym_autor môj si nezvykol 🤷 A to napríklad ja si ho dávam k sebe do postele v noci, keď sa začne mrviť. A aj tak mi v postieľke vždy pekne zaspí. Neboj sa.
Monitor dychu a vysielacka. Bez toho by som svoje babatko nenechala v postielke bezomna

@anonym_autor what