Nepokojný spánok detí - nočný des alebo reflux
Máte niekto skúsenosti s nepokojným spánkom u starších detí? Moje má 6 rokov a sú noci, kedy sa po 2-3 hodinách spánku začne budiť, mrnčí, stoná, prevaľuje sa, je nervózne, plače - ale nevrieska a nie je to nejaký hlasný plač, skôr len mrnčanie akoby zo sna...čítala som o nočných desoch, ale tie v popise vyzerajú o dosť "drsnejšie", deti sú veľmi hlučné, akoby posadnuté, to naše je len nepokojné, nekľudné, tak si nemyslím, že sa tu jedná o nočný des...keď sa ho pýtam, či ho niečo bolí, povie že nie, keď ho zobudíme, nevie, že prečo plače, mrnčí...ráno si to nepamätá...myslela som, že či ho nebolí bruško, alebo čo, ale nezdá sa mi to...má aj reflux, tak neviem, či by to mohlo byť z toho, že ho bolí bruško, alebo páli záha... ale skôr sa mi zdá, že to bude nervového pôvodu...nemáte niekto skúsenosť/vysvetlenie, o čo by mohlo ísť? Ďakujem pekne.
@zuzkaa1991 Ono sa nezobudí, ale mrnčí a plače v posteli v polospánku. Ja idem za ním a tam ho prebudím, ukľudním a zase zaspí...a buď sa to o pol hodinku zopakuje, niekedy aj niekoľkokrát ešte, alebo zaspí a už je pokoj...každý večer pozerá 30 min večerníček (ale nie každú noc má takéto stavy...), inak nepozerá TV ani nehrá hry, napríklad tento víkend sme trávili veľa času vonku aj na túre sme boli a noc bola veľmi náročná, veľa mrnčalo, prevaľovalo sa, plakalo...
Ked to nie je telka tak bud ho boli brusko aleboo moja chcela ist na wc resp spala a mrncalq.pytala.som sa potichu ci potrebuje pišat alebo ci ju boli brusko....

Nečítala som celé ale co pozera co robi cely den? Zaklad.....moja zacala.sa budit a pridla vzdy do spalne krutila a nevedela zaspat....prisli sme na to co to spôsobuje a omedzila som to a prešlo to...