Nespavosť dieťaťa
Ahojte mamicky.
Je tu niekto, kto ma 7 a viac rocne dieta, co nema klasicky neprerusovany spanok a zobudi sa samo od seba aj niekolko krat pocas noci? Ci uz spi samo alebo v posteli pri vas, kde sa citi v bezpeci. Zaujima ma, ci ste to niekto aj realne riesili a aky bol postup a na co sa prislo a co pomohlo. Nam totizto ani caje na dobry spanok nepomahaju. Vdaka.
Chcela by som iba upozornit, ze unavou to nie je. Je hyper a nevie ani posediet.
@eni0307
@zuzanaa239
Dakujem za odpoved dievcata. A Eni, drzim palce. Ak na nieco pridete, urcite mi sem napis 😊 ja sa tiez podelim o riesenie, ak nejake najdeme 😊
Zdravím,
Skúste obmedziť Cukor, Lepok, Múku, Polotovary, Sacharidy,
Pridať viac bielkovín, zdravých tukov a zeleninu.
Večer žiadny cukor, ovocie, sacharidy.
Skôr zelenina + mäsko, polievky s mäskom, vajíčkový šalát s avokádom, ryby, pečené zelerové čipsy - hranolky, olivy, strúhaná mrkva so škoricou, pečený karfiol, omeleta so zeleninou, biely jogurt so škoricou, cottage chesse ....
Viac jesť Probiotické potraviny domáci Kefír, jogurt, domácu kvasenú zeleninu a potraviny s vysokým obsahom vitamínu C, zvyšuje vstrebávanie minerálov a vitamínov.
Kamilkovo - Mätový alebo Medovkový čaj pred spánkom bez cukru a medu :(
Kúpeľ s Epsomskou soľou, obsahuje veľa Magnézia uvoľňuje a detoxikuje telo.
Mne pomáha aj Zlaté Kurkumové mlieko, pijem 2x v týždni, Recept na Google.
Strava veľmi ovplyvňuje spánok a psychiku, teraz sa zobudím max 1 krát v noci a som pokojnejšia.
Veľa zdravíčka a pokojného spánku prajem 🙂

@akje raz som v diskusii citala, ze je to typicke pre hyperaktivne deti aj deti co maju ADHD. Osobnu skusenost nemam, oslovila by som najprv pediatra, ale rozhodne sa budit niekolkokrat za noc v 7 rokoch nie je normalne.Zredukovala by som nejake rusive podnety pocas dna videa alebo animovane rozpravky, hru na tablete… Na vecer vytvorila nejaky ritual kupel, tepla sprcha, teple mliecko alebo cajik, porozpravat si nieco pekne o dni ktory som prezil alebo rozpravku precitat, povedat ukludnit sa a zrelaxovat bez tv.Chodit spavat v tu istu hodinu.Sama som velky nespavec, takze mi je luto, ze ide o tak male dieta.