icon

Pokazený spánok bábätka po očkovaní: Ako pomôcť?

drabiq
16. dec 2023

Dobrý večer, mamimky. Obraciam sa na vás s otázkou, či niektorá z vás zažíva podobné obdobie. Dcérka od narodenia veľmi ťažko zaspáva, skúšali sme naozaj všetko. Našli sme spôsob, ktorý jej vyhovuje najviac a síce kočíkovanie pri uspávankach. Doteraz to pekne fungovalo, ale zmenilo sa to očkovaním, ktoré absolvovala v utorok do oboch nožiek. Jeden deň mala zvýšenú teplotu, nasledujúce dni už bola bez nej. V oblasti vpichu nemá žiadnu bozuľku, akoby ju ani nepichali. Počas dňa nám vždy zaspáva jedine na prechádzke, skúšali sme už všetko, aj kočíkovanie vo vnútri, ale to absolútne nefunguje, takže 2xD absolvuje dvojhodinove prechádzky, počas ktorých samozrejme nespí po celý čas, podriemkáva. Čo sa ale zmenilo je jej večerné zaspávanie. Vždy sme ju okúpali, vymasirovali, nakŕmili (je na umelom mlieku) a uložili do kociara, kde po pol hodine až hodine zaspala. Je nepísaným pravidlom, že sa po 20-30 minútach zobúdza a treba ju opäť uhojdat, čo vždy zaspala. Neskôr sa v noci zobudila po ,4-5 hodinách a potom ešte raz po troch. Od utorka po očkovaní je každý deň nekludna, začne neuveriteľne nariekať, vyzerá akoby ju bolelo bruško, ale vždy dostane aj probiotiká, aj na prevenciu koliku a nedokážeme ju uspať. Nejde to ani na rukách, ani v kociariku, ani v nosiči. Zaspáva po rascovom cajiku . Nevieme, čo ďalej, nerozumieme tejto zmene, ktorá nastala. Nevedeli by ste mi niečo poradiť? Bývame v bytovom dome a každý večer už očakávam sťažnosť susedov...

plače.

ctahka
16. dec 2023

@drabiq mrzí ma to, možno si prechádza spankovou regresiou,ja som nikdy tým babatkovskym spankom nechapala,az pri treťom dieťati som si zadovazila knihu s láskou o detskem spanku....tam sa mi otvorili oči. Nevravím že si máš kúpiť knihu,ale skús si niečo postudovat o spanku bábätiek,ja som bola niekedy nervózna až z toho,ako tie moje niekedy nespali...rady nemám,ale posielam link, možno dačo z toho,čo je tam vám pomôže:
https://www.lepsispanokbabatiek.sk/4-mesacna-sp...

drabiq
autor
17. dec 2023

@ctahka veľmi pekne ďakujem, skúsim to popozerať 🙂

3petka
17. dec 2023

@drabiq tak vieš susedia ta vôbec zaujímať nemusia . Máš dieťa a to place, čo máš ísť teraz z domu preč na 3 roky aby mali susedia kľud.
Z očkovania to určite nebude, proste sa jej zase zmenil návyk a ty musíš prísť na to ako na to aby zaspala.
Tu rady niet je to len na tebe.

bubuzu
17. dec 2023

Mám dva a polmesačnú a teraz má.obdobie, že si chytá a pozerá rúčky, normálne vidno, ako sa jej v mozgu zapájajú nové spojenia a snaží sa ich ovládať. Do toho sa skúša pretáčať, kope vysoko nohy. A menej s nami bľaboce ako predtým. A aj večer má problém zaspať. Jednoducho sa mení, prichádzajú nové veci, lepšie vidí, mám pocit, že je toho na ňu viac a teda je večer už prestrelená a ide to ťahšie. Bude sa to ešte miliónkrát meniť, treba si na to zvyknúť. Ale všetko sú to len obdobia. Mne pomáha večer, ako už posledná možnosť, pustiť jej biely šum, na YouTube je ich veľa, treba nájsť ten, čo funguje. Nemám to rada, lebo ona je fakt citlivá na zvuky a uspáva ju aj hučanie kotla alebo chladničky, úplne pri tom zabúda, že ju niečo trápi a vypína, tak to nechcem robiť často, ale funguje to.

kik2022
17. dec 2023

@drabiq Ahoj. Ja mám tiež 3-mesačné bábätko a spí tiež horšie. Stredu sme boli na očkovaní, ale takýto je od minulej nedele, takže s očkovaním to nespájam. Je kojený a nikdy neprespal extra veľa, ale v noci sa už budil tak po 2-3 alebo 4 hodinách, ale teraz každú noc od polnoci sa budí aj každú hodinu a akokeby tlačí. Mám pocit, že má zastavené vetry, ale cez deň je kľudný, tak neviem či má tú spánkovú regresiu alebo sú to koliky. Ale tie väčšinou bývajú asi večer a nie nad ránom. Ale dúfam, že sa mu ten spánok zlepší. Túto noc to bolo už trochu lepšie.