icon

Poplachy na monitore dychu

Včera o 20:04

Už neviem čo mám robiť.. od kedy sme prišli z pôrodnice tak sme mali asi aj 7 poplachov.. prvé boli vždy v noci ale dnes napríklad 1 cez deň a to okolo 11:00 a teraz o 20:00 vždy keď prídem k dieťaťu tak dýcha a práveže sa toho zvuku len zľakne.. mali sme monitor po jednom dieťati a pred 3 týždňami som kupila úplne nový mame babysense 7 s 2 podlozkami a už hádam aj 4x pipal. Vždy keď to poviem lekárke tak že mám mamt dobre podložku ale to mame ale pipa to aj tak.. neviem môže byt problém antirefluxny vankúš ktorý mame? Podložky mame uložené pod matracom na nom je plachta, potom tento vankúš a bábätko spi v perinke. Má 7 týždňov..

anonym_08263c
Včera o 20:06

Nemáte postieľku prirazenú ku manželskej posteli? Nám vtedy monitor z nejakeho záhadného dôvodu snímal nás aj keď bol pod dieťaťom a keď som vstala z postele tak začal pípať.

autor
Včera o 20:08
@anonym_08263c

Nemáte postieľku prirazenú ku manželskej posteli? Nám vtedy monitor z nejakeho záhadného dôvodu snímal nás aj keď bol pod dieťaťom a keď som vstala z postele tak začal pípať.

@anonym_08263c to nie:/ akože je blízko postele ale tak 20cm je od postele jej postielka ale teraz som ani nebola v izbe :/ sledovala som ju cez kameru z druhej miestnosti.. nechápem to

kacena4
Včera o 20:08

problem moze byt perinka vela vrstiev a potom monitor nezachyti to co ma. ale tiez moze byt problem ak sa ti postel dotyka manzelskej postele casto to blbne. neviem ci mas predcastniatko ci ma nejake problemy ale urcit by som trvala min. na vysetreni cez pediatra u odbornika. moze mat znizene dychanie - slaby tep a preto monitor pipa. on nepipa ked dieta nedycha ale aj vtedy ked slabsie dycha (nezachyti ho) mali sme problemove dieta tak sme si tym presli velakrat drzim palceky PS. ak sa zobudi a mrvi na pipanie je super

anonym_08263c
Včera o 20:09
@anonym_autor

@anonym_08263c to nie:/ akože je blízko postele ale tak 20cm je od postele jej postielka ale teraz som ani nebola v izbe :/ sledovala som ju cez kameru z druhej miestnosti.. nechápem to

@anonym_autor tak tým to nebude. Možno perinkou ak je hrubá?

anonym_1e5cc7
Včera o 20:10

@anonym_autor owlet kupit

autor
Včera o 20:12
@kacena4

problem moze byt perinka vela vrstiev a potom monitor nezachyti to co ma. ale tiez moze byt problem ak sa ti postel dotyka manzelskej postele casto to blbne. neviem ci mas predcastniatko ci ma nejake problemy ale urcit by som trvala min. na vysetreni cez pediatra u odbornika. moze mat znizene dychanie - slaby tep a preto monitor pipa. on nepipa ked dieta nedycha ale aj vtedy ked slabsie dycha (nezachyti ho) mali sme problemove dieta tak sme si tym presli velakrat drzim palceky PS. ak sa zobudi a mrvi na pipanie je super

@kacena4 ďakujem rozmýšľam že dám ten antirefluxny vankúš preč..ale zas potrebujeme ho kvôli refluxu.. je hraničné zrelá narodila sa 37+1 ale v nemocnici neboli žiadne problémy lekárka len upozornila na selest to mame o mesiac termín.. a vždy keď jej to poviem tak mi len povie či mala peknú farbu a či nebola modrá.. ale asi už hudem trvať na vyšetrení nepáči sa mi to..

kikusenka1
Včera o 20:12

Mne keď to robil tak som len ubrala citlivosť

autor
Včera o 20:13
@anonym_08263c

@anonym_autor tak tým to nebude. Možno perinkou ak je hrubá?

@anonym_08263c neviem či veľmi hrubá taká normálna.. videla som aj hrubšie.. ale môžem ju skúsiť dať spat v spacom vaku vie aj v ňom

autor
Včera o 20:14
@anonym_1e5cc7

@anonym_autor owlet kupit

@anonym_1e5cc7 mame aj owlet. Ten dávam len na noc a teda vždy keď pipal monitor tsk owlet nehlásil nič..dnes som owlet nemala nikdy sa nestalo že by to pipalp cez deň :/

autor
@kikusenka1

Mne keď to robil tak som len ubrala citlivosť

@kikusenka1 a aký si mala? Dá sa ta citlivosť nastaviť aj na babysense?

anonym_08263c
@anonym_autor

@anonym_08263c neviem či veľmi hrubá taká normálna.. videla som aj hrubšie.. ale môžem ju skúsiť dať spat v spacom vaku vie aj v ňom

@anonym_autor skús spací vak a ak bude pípať aj tak, tak aspoň vylúčiš príčinu

anonym_b9ce18
Včera o 20:15

@anonym_autor ahoj mne to robilo cca do 6 týždňov bábätka. Všimla som si , že veľmi nepravidelne dýchajú v tých prvých týždňoch, chvíľku majú správne tempo potom sa im zrýchli dych, dlho vynechajú a to zaznamená monitor a začne pískať.
Najskôr sme sa veľmi báli namiesto spánku som to neustále sledovala,potom som spávala s malou v posteli aby som ju mala nonstop pri sebe a ono to prešlo zo dňa na deň.
A ďalším problémom môžu byť baterky, vrstvy ak máš aj matrac , hniezdo , antirefluxný vankúš a aj zavinovačku

anonym_41660a
Včera o 20:15

mas senzory polozene priamo na rostoch v postielke? Je vhodne ich zastabilizovat napr na karton ci nieco tenucke, na to polozit, a na to matrac (nie velmi hruby). Znacka monitoru je praveze velmi dobra, nam pipal pri novorodeniatku 2x kedy velmi plytko dychalo, ale nedalo sa ani prebrat, ani nevstalo same na ten alarm, no odvtedy nic. 20cm od postele je ale celkom mala vzdialenost, mna vzdy snimal ked som mala maleho na rukach pri postielke a nepipal, cize pozor aby ta nesnimal ak by malo babatko nejaky problem.

anonym_1e5cc7
Včera o 20:20
@anonym_autor

@anonym_1e5cc7 mame aj owlet. Ten dávam len na noc a teda vždy keď pipal monitor tsk owlet nehlásil nič..dnes som owlet nemala nikdy sa nestalo že by to pipalp cez deň :/

@anonym_autor moja má síce 9,5 mesiaca ale monitor pipal asi 70x. Je zdravá nič jej nie je. Raz pipal aj keď sa pretacala v posteli na kamere som videla. Väčšinou pipa keď je na boku postieľky natlačena. Proste ja už viac verím jej že jej nič nie je ako tomu monitoru. Napriek tomu ho mám stále.

autor
Včera o 20:24
@anonym_b9ce18

@anonym_autor ahoj mne to robilo cca do 6 týždňov bábätka. Všimla som si , že veľmi nepravidelne dýchajú v tých prvých týždňoch, chvíľku majú správne tempo potom sa im zrýchli dych, dlho vynechajú a to zaznamená monitor a začne pískať.
Najskôr sme sa veľmi báli namiesto spánku som to neustále sledovala,potom som spávala s malou v posteli aby som ju mala nonstop pri sebe a ono to prešlo zo dňa na deň.
A ďalším problémom môžu byť baterky, vrstvy ak máš aj matrac , hniezdo , antirefluxný vankúš a aj zavinovačku

@anonym_b9ce18 áno ten nepravidelný dych si všímam aj ja niekedy keď ju mám na rukách:/
Skúsim ubrať z tých vrstiev či nenastane nejaká zmena

autor
Včera o 20:27
@anonym_41660a

mas senzory polozene priamo na rostoch v postielke? Je vhodne ich zastabilizovat napr na karton ci nieco tenucke, na to polozit, a na to matrac (nie velmi hruby). Znacka monitoru je praveze velmi dobra, nam pipal pri novorodeniatku 2x kedy velmi plytko dychalo, ale nedalo sa ani prebrat, ani nevstalo same na ten alarm, no odvtedy nic. 20cm od postele je ale celkom mala vzdialenost, mna vzdy snimal ked som mala maleho na rukach pri postielke a nepipal, cize pozor aby ta nesnimal ak by malo babatko nejaky problem.

@anonym_41660a dali sme pod podložky ešte aj kartón tiež som o tom čítala matrac má do 10cm.
V nemocnici bol tiež tento boli sme tam 12 dni a teda nepipal ani raz :/ tak tiež mi to prišlo divne
Tu vzdialenosť som nikde nenašla že by to bol problém :/ čítala som že sú problém len tie postielky čo sú ako keby nalepené na posteľ ale vieme postieľku otočiť ešte a tým pádom bude vzdialenosť ak 80cm… ale na noc mám ak owlet ponožku pre istotu. Dnes na obed pipal monitor ak keď ja som spala s ňou v spálni :/

sandasan
Autor odpoveď zmazal
anonym_ebafff
Včera o 21:38

@anonym_autor Nie sú tie monitory dychu zbytočne stresujúce? Ak nie je med. indikácia či iný vážny dôvod, ani by som o nich neuvažovala. Obe deti mi vyrástli bez neho podobné ako aj kopec ďalších detí....

nyphadora
Včera o 21:55
@anonym_ebafff

@anonym_autor Nie sú tie monitory dychu zbytočne stresujúce? Ak nie je med. indikácia či iný vážny dôvod, ani by som o nich neuvažovala. Obe deti mi vyrástli bez neho podobné ako aj kopec ďalších detí....

@anonym_ebafff nie niesu a autorka pisala, že sa dcera narodila 37tt.
Autorka my sme mali monitor na matraci v postielke na tom prelozenu perinu a potom dieta v perovej zavinovacke ( bola tenšia, nie obrovska) . Skuske vymenit baterky, a hlavne vyskusat so zapnutym monitorom- polozit a vybrat dieta z postielky, či funguje.

autor
Včera o 22:07
@anonym_ebafff

@anonym_ebafff je to odporúčaná pomôcka v lekárskej správe pri prepúšťaní takze by mi ani nenapadlo ju nemať. Áno niekdy sa to neriešilo ani moji rodičia ju pri mne nemali ale keď v mnohých prípadoch dokážu bábätka zachrániť tak je najmenej ju mat

anonym_b9ce18
Včera o 22:10
@anonym_autor

@anonym_ebafff je to odporúčaná pomôcka v lekárskej správe pri prepúšťaní takze by mi ani nenapadlo ju nemať. Áno niekdy sa to neriešilo ani moji rodičia ju pri mne nemali ale keď v mnohých prípadoch dokážu bábätka zachrániť tak je najmenej ju mat

@anonym_autor ja by som používala ponožku aj počas dňa, ak máš strach, ale verím že to je otázka pár týždňov a už to nebude robiť , lebo to dýchanie sa upraví po čase.

autor
Včera o 22:11
@nyphadora

@anonym_ebafff nie niesu a autorka pisala, že sa dcera narodila 37tt.
Autorka my sme mali monitor na matraci v postielke na tom prelozenu perinu a potom dieta v perovej zavinovacke ( bola tenšia, nie obrovska) . Skuske vymenit baterky, a hlavne vyskusat so zapnutym monitorom- polozit a vybrat dieta z postielky, či funguje.

@nyphadora to som ešte chcela vyskúšať veľa som o tom čítala dokonca aj nany značka to má na ich stránke tak to vyskúšam ešte spraviť tak..
a tie testy to skúšam každý deň tak to aj písali v návode že zapnúť ísť kúsok ďalej od postielky a pekne do pár sekúnd začne pipat a to iste aj keď malu vyberiem z postielky, baterky som už skúšala vymeniť a kúpila som aj take lepšie drahšie takze toto môžem vylúčiť.. už skúšam všetko

autor
Včera o 22:12
@anonym_b9ce18

@anonym_autor ja by som používala ponožku aj počas dňa, ak máš strach, ale verím že to je otázka pár týždňov a už to nebude robiť , lebo to dýchanie sa upraví po čase.

@anonym_b9ce18 od dnes už začnem lebo toto má strašne vystrašilo :/ keď aj som pozerala záznamy tak saturáciu horšiu ako 95% nemala vždy má pekne hodnoty

anonym_b9ce18
Včera o 22:19
@anonym_autor

@anonym_b9ce18 od dnes už začnem lebo toto má strašne vystrašilo :/ keď aj som pozerala záznamy tak saturáciu horšiu ako 95% nemala vždy má pekne hodnoty

@anonym_autor moja dcéra je inak tiež 37tt a mala aj silný reflux. Pár krát sa mi stalo , že ráno o siedmej mi začal pípať monitor a o 15 minút zasa… vtedy som si povedala , že sa nahnevám a vyhodím ho von oknom…
Ale potom to prešlo a používam ho doteraz a už má 6 mesiacov.
Daj si pár týždňov s ponožkou a potom ho vyskúšaj opäť a uvidíš hlavne pevné nervy viem aký to je stres, keď ťa takto vyľaká a nevieš či to je planý poplach alebo vážny problém.

autor
Včera o 22:24
@anonym_b9ce18

@anonym_autor moja dcéra je inak tiež 37tt a mala aj silný reflux. Pár krát sa mi stalo , že ráno o siedmej mi začal pípať monitor a o 15 minút zasa… vtedy som si povedala , že sa nahnevám a vyhodím ho von oknom…
Ale potom to prešlo a používam ho doteraz a už má 6 mesiacov.
Daj si pár týždňov s ponožkou a potom ho vyskúšaj opäť a uvidíš hlavne pevné nervy viem aký to je stres, keď ťa takto vyľaká a nevieš či to je planý poplach alebo vážny problém.

@anonym_b9ce18 my tiež mame silný reflux :/ Asi to je bezne hlavne keď sa skôr bábätka narodia. Sestrin syn bol pekne v termíne a sice reflux mal ale nie taký ako moja dcéra. Ja tiež niekedy poviem že to vyhodim aj muž má už nervy ako som v strese ale potom si poviem že nie že radšej tieto falošne alarmy ako keby sa niečo malo stať..
Nad len ponožkou som uvažovala ale neviem či to je úplne to iste. Neviem či skôr upozorní monitor dychu alebo ponožka aj keď je pravda že niektoré mamičky majú len ponožku.

anonym_ebafff
Včera o 22:40
@anonym_autor

@anonym_autor Ďakujem, držím palce, dobre bude;).

kacena4
Dnes o 08:09
@anonym_autor

@kacena4 ďakujem rozmýšľam že dám ten antirefluxny vankúš preč..ale zas potrebujeme ho kvôli refluxu.. je hraničné zrelá narodila sa 37+1 ale v nemocnici neboli žiadne problémy lekárka len upozornila na selest to mame o mesiac termín.. a vždy keď jej to poviem tak mi len povie či mala peknú farbu a či nebola modrá.. ale asi už hudem trvať na vyšetrení nepáči sa mi to..

@anonym_autor no z vlastnej skusenosti poviem, ze ked uz je modra je neskoro ☹ na kyslik v nemocnici sme sa dostali aj bez omodrania ale saturacia klesla a bola nizka. nedaj sa odbit dr. kedze je hranicne narodena. odporucam dat prec antirefluxny vankus a radsej podloz nohy postielky na jednej strane knihami ma to rovnaky efekt

anonym_e3b807
Dnes o 09:17

@anonym_autor nám tiež pár krát pipal ale vtedy, keď sa napr. veľmi vrtela v postieľke že mala väčšiu aktivitu alebo keď sa dala moc na kraj postieľky že zrejme ju už nezachytil

anonym_50ea04
Dnes o 20:38
@anonym_ebafff

@anonym_ebafff stresujúce je keď nájdete svoje dieťa mŕtve v postielke.Nerozumiem ako môžete niečo také napísať. Synček mi tak zomrel. Ďalšie dieťatko už spávalo na monitore. Len pred rokmi nebol modrý koník ani internet....