Prechod z troch denných spánkov na dva
Maminy, citam tu o týchto spankoch a je tu toho naozaj veľa, ale ja si stale neviem pomôcť a som z toho už dost zúfalá. Maly mi vydrzi hore 3 hodiny,to znamená ak občas vstal o 7 vychádzali 2 spanky, ale začal sa mi asi po týždni budit okolo 5 (vždy sa snazim douspat do 6:00). Tým pádom ide spat o 9:00 a tie 2 spanky nevychádzajú, ale zas na druhý spanok sa mi vždy zobudí po pol hodine, to opäť douspim a tretí zas budím po pol hodine. Strašný kolotoc toto a nech robím čo chcem okolo 5 vstane:( neviete mi poradiť ako tie spanky rozložiť a kedy vlastne dat spat na nočný spanok? Maly ma o pár dni 9 mesiacov
Ako to, ze ked ma prvy spanok o 9 tak podla teba 2nevychadzaju? Mojej vydaju 2 aj ked ide spat na prvy o 8. Sice ma rok ale je to u nas tak od zaciatku.
Mojej nocny spanok odkedy ma 2 spanky vychdza stale medzi 19-19.30.
Napr. Vcera
5.00
Prvy spanok 8.30-9.30
Druhy spanok 13.30-15.10
Nocny spanok 19.30
Ako to, ze ked ma prvy spanok o 9 tak podla teba 2nevychadzaju? Mojej vydaju 2 aj ked ide spat na prvy o 8. Sice ma rok ale je to u nas tak od zaciatku.
Mojej nocny spanok odkedy ma 2 spanky vychdza stale medzi 19-19.30.
Napr. Vcera
5.00
Prvy spanok 8.30-9.30
Druhy spanok 13.30-15.10
Nocny spanok 19.30
@evcagabi pretoze my dlhsie ako 3 hodiny byt hore nevydrží, aj pred nočným spankom musim ukladať najneskôr o 3:30 hod. Napr teraz zaspal o 9:00 a vstal 10:15- ako mu mam dat 2 spanky podľa teba? Dakujem
@denkabemommy keby nebojujem so spankami tak cez deň spime a v noci sme hore .... Spánok sa dá upraviť len treba vedieť ako. Odporúčam spánkové poradenstvo.
Neviem koľko má dieťa, ale my sme asi mesiac mali taký prechodný - niektoré dni mal 2 spánky, niektoré 3. Záviselo koľko spal a kedy sa zobudil ráno. Keď už asi týždeň ten 3. spánok vychádzal na 18:00 (čiže som ho už nedávala spať a natiahla mu bdelé okno), tretí spánok sme definitívne zrušili a tie BO sa mu poposúvali a prispôsobili. Myslím, že toto bolo okolo 8. mesiaca.
Neviem koľko má dieťa, ale my sme asi mesiac mali taký prechodný - niektoré dni mal 2 spánky, niektoré 3. Záviselo koľko spal a kedy sa zobudil ráno. Keď už asi týždeň ten 3. spánok vychádzal na 18:00 (čiže som ho už nedávala spať a natiahla mu bdelé okno), tretí spánok sme definitívne zrušili a tie BO sa mu poposúvali a prispôsobili. Myslím, že toto bolo okolo 8. mesiaca.
@nattyond 9 mesiacov ma o pár dni, teraz rano spal 1,15 potom pôjde vlastne cca o 13:15 spat a vždy sa po pol hodine zobudí- to sa ho snažím douspat do 14:30 a tretí spanok ma 17:30 do 18:00-budím ho. Spat ide potom o 20:30, ale je strasne nervozny tak neviem, či robím dobre a o 5 rano je hore- spi jednoducho malo cez noc, podľa mna
A nemyslis, ze ten 3 uz sa uklada na nocny? Moja to tak v prechode na 2 mala, ze na noc sla spat okolo 18 - 18.30
Tak vyposúvaj ranný spánok aj keď len o polhodinu neskôr a na tretí nedávaj. Proste bude chvíľu umrnčaný, ale zistíš, či mu nie sú tie 2 spánky lepšie. Na druhej strane, sú aj deti, ktoré majú aj v roku 3 spánky, takže keď to nebude fungovať, tak sa neboj vrátiť naspäť. Musíš len skúšať, spánok je niekedy alchymia 🫣
@evcagabi pretoze my dlhsie ako 3 hodiny byt hore nevydrží, aj pred nočným spankom musim ukladať najneskôr o 3:30 hod. Napr teraz zaspal o 9:00 a vstal 10:15- ako mu mam dat 2 spanky podľa teba? Dakujem
@anonym_autor ja uz si to inak presne nepamatam ako som to posuvala ale ked mi spala do 14.30-15.00 ja uz som 3ti spanok nedavala. Podla mna aj tvoj chce mat ten 3 uz nocny, zaspal by okolo 18, zobudila by sa o 5 a hned by si mala z kratkeho nocneho spanku dlhy - ono za pokus nic nemas, jeden zly den hore dole 😁😁 ja by som ozaj posunula vecierku na 18, a uvidis
A inak nezda sa ti rano BO pre 9m 3hod vela? Moja sem tam teraz v roku vie skuvinat, ze chce spinkat skor 😅😅😅
@anonym_autor ahoj, ja len doplnim, to ze tebe sa da nocny spanok kratky este nemusi nic znamenat:/ mne mala ma niekedy 2 niekedy 3 spanky presne ako pises ked 3 tak ju budim po pol hodinke aby najneskor o 18 bola hore, a to mi zaspava na nocny spanok 21-21:30 a rano sa budi o 6....aha a mame len 7,5 mesiaca...tym len chcem povedat ze kazde dieta je ine, takto mi spala aj starsia dcerka ta dokonca extremnejsie ze som to riesila aj s roznymi spankovymi poradkyniami a zaver bol ze proste ma nizsiu spankovu potrebu....nepoviem ze ma to nikdy nestavalo (starsia dcerka od 11m mala 1 spanok a od 2r prestala spavat na ibed len vynimocne v aute a tak, po turistike napriklad) ale musela som sa naucit prestat porovnavat a proste vnimat co vyhovuje jej🤷🏻♀️
@denkabemommy no medzi tým je tenká čiara ...nepíšem to v zlom fakt nie ale nie vždy je cesta nechať si bábätko nech spi ako chce. Vieme tomu pomôcť
A nemyslis, ze ten 3 uz sa uklada na nocny? Moja to tak v prechode na 2 mala, ze na noc sla spat okolo 18 - 18.30
@evcagabi aj to ma napadlo, lebo zaspi o 17:30 pekne a keď ho o 18 zobudíme je zly,uplakaný. Ale neviem ako to spravit
Tak vyposúvaj ranný spánok aj keď len o polhodinu neskôr a na tretí nedávaj. Proste bude chvíľu umrnčaný, ale zistíš, či mu nie sú tie 2 spánky lepšie. Na druhej strane, sú aj deti, ktoré majú aj v roku 3 spánky, takže keď to nebude fungovať, tak sa neboj vrátiť naspäť. Musíš len skúšať, spánok je niekedy alchymia 🫣
@nattyond presne, je to normálne veda tie spanky. Musim skusat
@anonym_autor ja uz si to inak presne nepamatam ako som to posuvala ale ked mi spala do 14.30-15.00 ja uz som 3ti spanok nedavala. Podla mna aj tvoj chce mat ten 3 uz nocny, zaspal by okolo 18, zobudila by sa o 5 a hned by si mala z kratkeho nocneho spanku dlhy - ono za pokus nic nemas, jeden zly den hore dole 😁😁 ja by som ozaj posunula vecierku na 18, a uvidis
@evcagabi ale ak dám večierku okolo 18 tak sa nemôže stat,že mi vstane rano ešte skôr?🙂
@anonym_autor ahoj, ja len doplnim, to ze tebe sa da nocny spanok kratky este nemusi nic znamenat:/ mne mala ma niekedy 2 niekedy 3 spanky presne ako pises ked 3 tak ju budim po pol hodinke aby najneskor o 18 bola hore, a to mi zaspava na nocny spanok 21-21:30 a rano sa budi o 6....aha a mame len 7,5 mesiaca...tym len chcem povedat ze kazde dieta je ine, takto mi spala aj starsia dcerka ta dokonca extremnejsie ze som to riesila aj s roznymi spankovymi poradkyniami a zaver bol ze proste ma nizsiu spankovu potrebu....nepoviem ze ma to nikdy nestavalo (starsia dcerka od 11m mala 1 spanok a od 2r prestala spavat na ibed len vynimocne v aute a tak, po turistike napriklad) ale musela som sa naucit prestat porovnavat a proste vnimat co vyhovuje jej🤷🏻♀️
@leatha vcera vstal po pol hodine o tej 18:00, teda zobudili sme ho a vkuse chcel spat, o 20:15 som musela dat mlieko a zaspal. Nechapem, kde je chyba
@evcagabi ale ak dám večierku okolo 18 tak sa nemôže stat,že mi vstane rano ešte skôr?🙂
@anonym_autor kedze mam skusenost len s mojou 😅😅tak u nas nie, ked zaspi skor tak, paradoxne, dokaze dokonca pospat dlhsie ako ine dni a to tak mala odjakziva. A ked pises v poslednom prispevku, ze si ho z9budila o 18 a stale chcel spinkat tak skus ho proste nechat.
Mne sa s mojou stalo - asi 2-3x co ma 2spanky, ze cez den mala malo spanku, tak som proste sla podla jej max BO a kludne ulozila o 18 😅😅😅 a zaspala a spinkala ako obvykle a zobudila sa - ako zvycajne - medzi 5-6 😅😅😅
Ako si dopadla zatial? 🙂
Ako si dopadla zatial? 🙂
@evcagabi rano o tej 9:00-10:15, 2 spanok 13:10-14:30 a další 17:25-18:00 (budila som), strasne chcel spat tak som skusila dat tretí a potom zaspal na nočný spanok sam asi do 10minut, cize presne o 20:55 zaspal🙂 uvidime kedy opäť vstane rano🙂
@evcagabi rano o tej 9:00-10:15, 2 spanok 13:10-14:30 a další 17:25-18:00 (budila som), strasne chcel spat tak som skusila dat tretí a potom zaspal na nočný spanok sam asi do 10minut, cize presne o 20:55 zaspal🙂 uvidime kedy opäť vstane rano🙂
@anonym_autor mne sa fakt na take male bejbatko zda ta vecierka neskora. Moja spi uz od pol 8 a rano vstavala o pol 6 🤷♀️
@anonym_autor neriešim...idem podľa neho, občas sú dva, občas tri 🤷 Len ten posledný sa snažím budiť o 17:30 - aby o 20:00 už spinkal.
@anonym_autor mne sa fakt na take male bejbatko zda ta vecierka neskora. Moja spi uz od pol 8 a rano vstavala o pol 6 🤷♀️
@evcagabi skusim to ešte inak zajtra, tiež nechcem, aby bola večierka tak neskoro
@anonym_autor neriešim...idem podľa neho, občas sú dva, občas tri 🤷 Len ten posledný sa snažím budiť o 17:30 - aby o 20:00 už spinkal.
@michaela329 ďakujem
@anonym_autor ved uvidis 🙂 daj potom vediet, fakt som zvedava 🌼
@evcagabi dnes vstal 6:40, skusim dat 2 spanky🙂 noc bola dobrá. Prvý skusim dat o tých 9:45
@anonym_autor ved uvidis 🙂 daj potom vediet, fakt som zvedava 🌼
@evcagabi Rano zaspal 9:40 do 11:00 sam a na druhý nevedel zaspat, zaspal o 14:30 a už sme pri ňom 3x boli, čo sa stále budí,takže neviem, kde je chyba:(