icon

Prechod z troch denných spánkov na dva

5. sep 2025

Maminy, citam tu o týchto spankoch a je tu toho naozaj veľa, ale ja si stale neviem pomôcť a som z toho už dost zúfalá. Maly mi vydrzi hore 3 hodiny,to znamená ak občas vstal o 7 vychádzali 2 spanky, ale začal sa mi asi po týždni budit okolo 5 (vždy sa snazim douspat do 6:00). Tým pádom ide spat o 9:00 a tie 2 spanky nevychádzajú, ale zas na druhý spanok sa mi vždy zobudí po pol hodine, to opäť douspim a tretí zas budím po pol hodine. Strašný kolotoc toto a nech robím čo chcem okolo 5 vstane:( neviete mi poradiť ako tie spanky rozložiť a kedy vlastne dat spat na nočný spanok? Maly ma o pár dni 9 mesiacov

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
evcagabi
5. sep 2025

Ako to, ze ked ma prvy spanok o 9 tak podla teba 2nevychadzaju? Mojej vydaju 2 aj ked ide spat na prvy o 8. Sice ma rok ale je to u nas tak od zaciatku.
Mojej nocny spanok odkedy ma 2 spanky vychdza stale medzi 19-19.30.
Napr. Vcera
5.00
Prvy spanok 8.30-9.30
Druhy spanok 13.30-15.10
Nocny spanok 19.30

autor
5. sep 2025
@evcagabi

Ako to, ze ked ma prvy spanok o 9 tak podla teba 2nevychadzaju? Mojej vydaju 2 aj ked ide spat na prvy o 8. Sice ma rok ale je to u nas tak od zaciatku.
Mojej nocny spanok odkedy ma 2 spanky vychdza stale medzi 19-19.30.
Napr. Vcera
5.00
Prvy spanok 8.30-9.30
Druhy spanok 13.30-15.10
Nocny spanok 19.30

@evcagabi pretoze my dlhsie ako 3 hodiny byt hore nevydrží, aj pred nočným spankom musim ukladať najneskôr o 3:30 hod. Napr teraz zaspal o 9:00 a vstal 10:15- ako mu mam dat 2 spanky podľa teba? Dakujem

autor
5. sep 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy dakujem 🙂

anonym_bebebe
5. sep 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy keby nebojujem so spankami tak cez deň spime a v noci sme hore .... Spánok sa dá upraviť len treba vedieť ako. Odporúčam spánkové poradenstvo.

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
nattyond
5. sep 2025

Neviem koľko má dieťa, ale my sme asi mesiac mali taký prechodný - niektoré dni mal 2 spánky, niektoré 3. Záviselo koľko spal a kedy sa zobudil ráno. Keď už asi týždeň ten 3. spánok vychádzal na 18:00 (čiže som ho už nedávala spať a natiahla mu bdelé okno), tretí spánok sme definitívne zrušili a tie BO sa mu poposúvali a prispôsobili. Myslím, že toto bolo okolo 8. mesiaca.

autor
5. sep 2025
@nattyond

Neviem koľko má dieťa, ale my sme asi mesiac mali taký prechodný - niektoré dni mal 2 spánky, niektoré 3. Záviselo koľko spal a kedy sa zobudil ráno. Keď už asi týždeň ten 3. spánok vychádzal na 18:00 (čiže som ho už nedávala spať a natiahla mu bdelé okno), tretí spánok sme definitívne zrušili a tie BO sa mu poposúvali a prispôsobili. Myslím, že toto bolo okolo 8. mesiaca.

@nattyond 9 mesiacov ma o pár dni, teraz rano spal 1,15 potom pôjde vlastne cca o 13:15 spat a vždy sa po pol hodine zobudí- to sa ho snažím douspat do 14:30 a tretí spanok ma 17:30 do 18:00-budím ho. Spat ide potom o 20:30, ale je strasne nervozny tak neviem, či robím dobre a o 5 rano je hore- spi jednoducho malo cez noc, podľa mna

evcagabi
5. sep 2025

A nemyslis, ze ten 3 uz sa uklada na nocny? Moja to tak v prechode na 2 mala, ze na noc sla spat okolo 18 - 18.30

nattyond
5. sep 2025

Tak vyposúvaj ranný spánok aj keď len o polhodinu neskôr a na tretí nedávaj. Proste bude chvíľu umrnčaný, ale zistíš, či mu nie sú tie 2 spánky lepšie. Na druhej strane, sú aj deti, ktoré majú aj v roku 3 spánky, takže keď to nebude fungovať, tak sa neboj vrátiť naspäť. Musíš len skúšať, spánok je niekedy alchymia 🫣

evcagabi
5. sep 2025
@anonym_autor

@evcagabi pretoze my dlhsie ako 3 hodiny byt hore nevydrží, aj pred nočným spankom musim ukladať najneskôr o 3:30 hod. Napr teraz zaspal o 9:00 a vstal 10:15- ako mu mam dat 2 spanky podľa teba? Dakujem

@anonym_autor ja uz si to inak presne nepamatam ako som to posuvala ale ked mi spala do 14.30-15.00 ja uz som 3ti spanok nedavala. Podla mna aj tvoj chce mat ten 3 uz nocny, zaspal by okolo 18, zobudila by sa o 5 a hned by si mala z kratkeho nocneho spanku dlhy - ono za pokus nic nemas, jeden zly den hore dole 😁😁 ja by som ozaj posunula vecierku na 18, a uvidis

evcagabi
5. sep 2025

A inak nezda sa ti rano BO pre 9m 3hod vela? Moja sem tam teraz v roku vie skuvinat, ze chce spinkat skor 😅😅😅

leatha
5. sep 2025

@anonym_autor ahoj, ja len doplnim, to ze tebe sa da nocny spanok kratky este nemusi nic znamenat:/ mne mala ma niekedy 2 niekedy 3 spanky presne ako pises ked 3 tak ju budim po pol hodinke aby najneskor o 18 bola hore, a to mi zaspava na nocny spanok 21-21:30 a rano sa budi o 6....aha a mame len 7,5 mesiaca...tym len chcem povedat ze kazde dieta je ine, takto mi spala aj starsia dcerka ta dokonca extremnejsie ze som to riesila aj s roznymi spankovymi poradkyniami a zaver bol ze proste ma nizsiu spankovu potrebu....nepoviem ze ma to nikdy nestavalo (starsia dcerka od 11m mala 1 spanok a od 2r prestala spavat na ibed len vynimocne v aute a tak, po turistike napriklad) ale musela som sa naucit prestat porovnavat a proste vnimat co vyhovuje jej🤷🏻‍♀️

anonym_bebebe
5. sep 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy no medzi tým je tenká čiara ...nepíšem to v zlom fakt nie ale nie vždy je cesta nechať si bábätko nech spi ako chce. Vieme tomu pomôcť

autor
5. sep 2025
@evcagabi

A nemyslis, ze ten 3 uz sa uklada na nocny? Moja to tak v prechode na 2 mala, ze na noc sla spat okolo 18 - 18.30

@evcagabi aj to ma napadlo, lebo zaspi o 17:30 pekne a keď ho o 18 zobudíme je zly,uplakaný. Ale neviem ako to spravit

autor
5. sep 2025
@nattyond

Tak vyposúvaj ranný spánok aj keď len o polhodinu neskôr a na tretí nedávaj. Proste bude chvíľu umrnčaný, ale zistíš, či mu nie sú tie 2 spánky lepšie. Na druhej strane, sú aj deti, ktoré majú aj v roku 3 spánky, takže keď to nebude fungovať, tak sa neboj vrátiť naspäť. Musíš len skúšať, spánok je niekedy alchymia 🫣

@nattyond presne, je to normálne veda tie spanky. Musim skusat

autor
5. sep 2025
@evcagabi

@anonym_autor ja uz si to inak presne nepamatam ako som to posuvala ale ked mi spala do 14.30-15.00 ja uz som 3ti spanok nedavala. Podla mna aj tvoj chce mat ten 3 uz nocny, zaspal by okolo 18, zobudila by sa o 5 a hned by si mala z kratkeho nocneho spanku dlhy - ono za pokus nic nemas, jeden zly den hore dole 😁😁 ja by som ozaj posunula vecierku na 18, a uvidis

@evcagabi ale ak dám večierku okolo 18 tak sa nemôže stat,že mi vstane rano ešte skôr?🙂

autor
5. sep 2025
@leatha

@anonym_autor ahoj, ja len doplnim, to ze tebe sa da nocny spanok kratky este nemusi nic znamenat:/ mne mala ma niekedy 2 niekedy 3 spanky presne ako pises ked 3 tak ju budim po pol hodinke aby najneskor o 18 bola hore, a to mi zaspava na nocny spanok 21-21:30 a rano sa budi o 6....aha a mame len 7,5 mesiaca...tym len chcem povedat ze kazde dieta je ine, takto mi spala aj starsia dcerka ta dokonca extremnejsie ze som to riesila aj s roznymi spankovymi poradkyniami a zaver bol ze proste ma nizsiu spankovu potrebu....nepoviem ze ma to nikdy nestavalo (starsia dcerka od 11m mala 1 spanok a od 2r prestala spavat na ibed len vynimocne v aute a tak, po turistike napriklad) ale musela som sa naucit prestat porovnavat a proste vnimat co vyhovuje jej🤷🏻‍♀️

@leatha vcera vstal po pol hodine o tej 18:00, teda zobudili sme ho a vkuse chcel spat, o 20:15 som musela dat mlieko a zaspal. Nechapem, kde je chyba

evcagabi
5. sep 2025
@anonym_autor

@evcagabi ale ak dám večierku okolo 18 tak sa nemôže stat,že mi vstane rano ešte skôr?🙂

@anonym_autor kedze mam skusenost len s mojou 😅😅tak u nas nie, ked zaspi skor tak, paradoxne, dokaze dokonca pospat dlhsie ako ine dni a to tak mala odjakziva. A ked pises v poslednom prispevku, ze si ho z9budila o 18 a stale chcel spinkat tak skus ho proste nechat.

evcagabi
5. sep 2025

Mne sa s mojou stalo - asi 2-3x co ma 2spanky, ze cez den mala malo spanku, tak som proste sla podla jej max BO a kludne ulozila o 18 😅😅😅 a zaspala a spinkala ako obvykle a zobudila sa - ako zvycajne - medzi 5-6 😅😅😅

evcagabi
5. sep 2025

Ako si dopadla zatial? 🙂

autor
5. sep 2025
@evcagabi

Ako si dopadla zatial? 🙂

@evcagabi rano o tej 9:00-10:15, 2 spanok 13:10-14:30 a další 17:25-18:00 (budila som), strasne chcel spat tak som skusila dat tretí a potom zaspal na nočný spanok sam asi do 10minut, cize presne o 20:55 zaspal🙂 uvidime kedy opäť vstane rano🙂

evcagabi
5. sep 2025
@anonym_autor

@evcagabi rano o tej 9:00-10:15, 2 spanok 13:10-14:30 a další 17:25-18:00 (budila som), strasne chcel spat tak som skusila dat tretí a potom zaspal na nočný spanok sam asi do 10minut, cize presne o 20:55 zaspal🙂 uvidime kedy opäť vstane rano🙂

@anonym_autor mne sa fakt na take male bejbatko zda ta vecierka neskora. Moja spi uz od pol 8 a rano vstavala o pol 6 🤷‍♀️

michaela329
5. sep 2025

@anonym_autor neriešim...idem podľa neho, občas sú dva, občas tri 🤷 Len ten posledný sa snažím budiť o 17:30 - aby o 20:00 už spinkal.

autor
5. sep 2025
@evcagabi

@anonym_autor mne sa fakt na take male bejbatko zda ta vecierka neskora. Moja spi uz od pol 8 a rano vstavala o pol 6 🤷‍♀️

@evcagabi skusim to ešte inak zajtra, tiež nechcem, aby bola večierka tak neskoro

autor
5. sep 2025
@michaela329

@anonym_autor neriešim...idem podľa neho, občas sú dva, občas tri 🤷 Len ten posledný sa snažím budiť o 17:30 - aby o 20:00 už spinkal.

@michaela329 ďakujem

evcagabi
5. sep 2025
@anonym_autor

@evcagabi skusim to ešte inak zajtra, tiež nechcem, aby bola večierka tak neskoro

@anonym_autor ved uvidis 🙂 daj potom vediet, fakt som zvedava 🌼

autor
6. sep 2025
@evcagabi

@evcagabi dnes vstal 6:40, skusim dat 2 spanky🙂 noc bola dobrá. Prvý skusim dat o tých 9:45

autor
6. sep 2025
@evcagabi

@evcagabi Rano zaspal 9:40 do 11:00 sam a na druhý nevedel zaspat, zaspal o 14:30 a už sme pri ňom 3x boli, čo sa stále budí,takže neviem, kde je chyba:(