icon

Prečo 2-ročná dcéra po zobudení veľmi plače?

16. sep 2024

Mamky prisim vás poraďte ak viete......ja neviem co sa deje...som prvorodička, skúsenosti mam len tie,ktore ziskavam počas výchovy dcérky.A uz asi 2 týždne mi malá po zobudení z popoludňajšieho spánku veľmi silno plače.Dnes to bol extrém.... plakala v kuse jednu celú hodinu,az sa z plaču povracala.Uz bolo do plaču aj mne.Nepomahalo objimanie,stiskanie, pusinky,obľúbená hračka, pesničku som jej spievala,skusala som vodičku jej dať....nic😢Iba sa ten plac zhorsoval.A potom pri prezliekaní uz len vzlykala a tak postupne to utíchlo.Uz prezlecena vypila vodičku a spapala pekne aj olovrant.Teraz sa hra a je všetko ok.Prosim vás co to môže byť?Ako tomuto predísť,alebo co robiť? Zažili ste to aj vy s vašimi deťmi? Ďakujem za rady.

pribinak
16. sep 2024

Som prvorodička? Dieťa má 2 roky. Ty si matka 1 dieťaťa, alebo toto je moje prvé dieťa

Asi ju len rýchlo po prebudení zobrať preč z izby niekde inde a rýchlo ju nie im zaujať

autor
16. sep 2024

@pribinak prepáčte,ak som sa zle vyjadrila.Myslim to tak,ze mam len toto jedno dieťa.

adrianap83
16. sep 2024

Mali sme podobne stavy, aj keď hodina to nikdy nebola a nepozvracal sa syn. Hneď sme sa ho vždy snažili zaujať niečím. Knižka, hračky, iná izba a tam sme vždy niečo našli. Maškrtka niekedy...Môjkanie a ostatné samostatne, nepomáhalo- museli sme niečím zaujať. Vyskúšaj.
Prešlo to. My sme to mali aj v noci, ak bol náročný deň. A áno aj tieto poobedné plače boli z preťaženéj nervovej sústavy.

autor
16. sep 2024

@adrianap83 prosím vas a z čoho môže byť pretazena nervova sústava?Co je príčina napríklad?

tinalia
16. sep 2024

Vela zazitkov pocas dna, emocne tazka situacia, zmena rezimu z dovodu nejakej novej situacie, prestimulovanie... dovodov moze byt viac

letfenixa
17. sep 2024

@autorka syn tak plakal po každom dennom spánku a to spaval do 6 aj štvrť roka poobede. Väčšinou plakal rovnako dlho ako spal.

ivangeline
17. sep 2024

Je preťažená, ja to nazývam preunavene dieťa. Na obed mi to žiadne nerobilo, iba bábätka s viac spálkami ale v noci sa to stáva…

autor
17. sep 2024

@letfenixa takže ste si tým prešli...🙄A mozem sa opýtať,potom to samo nejak prestalo?

letfenixa
17. sep 2024

Prestalo až s ukoncenim denného spánku.

seliad
17. sep 2024

Ked sa jej opytate preco plakala tak vam nepovie?

autor
17. sep 2024

@seliad ešte nerozpráva