icon

Prečo 4-mesačné dieťa vstáva o 4 ráno?

barciinka
7. dec 2025

Ahojte matky. Idem si sem pre radu, keďze ma už moje dieťa úplne zničilo. Má 4 M a uz 3 mesiace vstáva o 4:11 kazdé božie ráno a je hore 2 hodiny. V noci kojím 2x. Chodí spať o 19:00-19:30. Skúšala som dať spať aj neskôr, ale vzdy sa zobudí o 4:11. Cez den jej spanky regulujem, nespí viac ako 1,5 hodiny a potom je min. 2 hodiny hore. Uz si neviem rady s ňou. Mam iba cakat a prejde to samé alebo robím jieco blbo? Dakujem

dorizzz
7. dec 2025

Prejde to samé resp.ako bude dieťa rásť bude sa aj upravovať režim. Nechcem byť zlá ale s takýmito vecami treba pri dieťatku rátať. Aj môj syn najmladší vstával o 4tej, zaspal o 6:30-7:00, a to som už chystala staršich do školy a škôlky, takže ani pospať som si nemohla. Asi si s takým malinkým dieťatkom doma tak si pospi s ním ešte ráno. Upraví sa to určite, len treba byť trpezlivá.

minenkaa
7. dec 2025

@barciinka ma štyri mesiace ,ako chces aby spávala?

troskustratena
7. dec 2025

@barciinka U nas to trvalo niekolko mesiacov, syn pravidelne vstaval o 4:50, a uz to som bola zufala, lebo nie som ranne vtaca... ale naozaj to preslo, teraz ma 3 a vstava o 7:45...takze vydrz a posielam ti pozitivnu energiu, viem, ze je to brutal😘

anonym_058292
7. dec 2025

ked o 19tej zaspi, jasne, ze je o 4tej vyspate, my sme davali na nocny spanok okolo 20:00 - 21:00 a potiahol do cca 6tej

kikusenka1
7. dec 2025

Každé dieťa je iné. Moje spalo od 3.tyzdna celu noc, a je spachtos dodnes. Druhé dieťa nespalo ani cez den ani v noci. Respektíve cez den vôbec a v noci cyklus: 2 hodiny spanku, hodina hore. Neskôr sa to zmenilo na 2 hodiny spanku a 3 hodiny hore. Tretie dieťa ma 11 mesiacov a v noci sa budi len na dojčenie cca3x a hneď zaspí. Ale minulý mesiac vstavalo cca 1.15 a bolo hodinu hore

janka_266
8. dec 2025

@barciinka niekde som čítala, že v tom čase sa im prebudí trávenie a zvyknú kakať, nie je to aj Váš prípad?

haraburdova
8. dec 2025

Prejde to samé, neboj 🙂 Postupne sa budú časy predlžovať keď bude vedieť bdieť dlhšie. Ja som sa k bábätku budila tiež o 4 cca, a to vydržala spinkať tak od 20-4 a potom cez deň 3x po 2-3 hodinách. Teraz má dcéra skoro 2 roky, cez deň málokedy zaspí ale noc potiahne 19-9 😄 Držím prsty, zvládneš to 🌸

barciinka
autor
8. dec 2025
@janka_266

@barciinka niekde som čítala, že v tom čase sa im prebudí trávenie a zvyknú kakať, nie je to aj Váš prípad?

@janka_266 nie nie, kaka cez deň 🙂

barciinka
autor
8. dec 2025
@haraburdova

Prejde to samé, neboj 🙂 Postupne sa budú časy predlžovať keď bude vedieť bdieť dlhšie. Ja som sa k bábätku budila tiež o 4 cca, a to vydržala spinkať tak od 20-4 a potom cez deň 3x po 2-3 hodinách. Teraz má dcéra skoro 2 roky, cez deň málokedy zaspí ale noc potiahne 19-9 😄 Držím prsty, zvládneš to 🌸

@haraburdova ďakujem 😇