icon

Prečo dieťa odmieta druhý denný spánok?

12. dec 2025

Ahojte mile zienky ja som uz zufala z nasej situacie neviem co robim zle alebo preco je to takto ako to je ale moj synacik rok a 2 mesiace mi uz tyzden odmieta druhy spanok uz par dni ma iba jeden aj to od 10:40 do 12:20 dneska spal takto preto lebo sme boli na 3 ockovani.. inac spi od 12tej 12:30 do 13:20_14:00... ale.... ked ma jeden spanok v noci sa mi vkuse prehadzuje davam ho uz o siedmej spat ale to nespi poriadne... neplace.. ale prehadzuje sa a neni poriadne vyspaty... ten druhy spanok mi uplne odmieta ja neviem co mam robit ked ho na druhy spanok a hojdam ho hodinu ved to je moc ani oko nezatvori a len mrnci.... ale vidim ze uz by pomaly ten spanok mal prist pretoze jeho aktivita klesa.... CO MAM ROBIT 🥹🥹🥹🥹 kazde jedno prehadzovanie som aj ja hore a v noci mi mlieko taha z flase aj 4 krat...... myslite ze zato moze tento prechod na tento jeden spanok? Doktorka mi vravela ze ho mam dat aj poobede spat ale ako ked nechce.... ze potom v noci je unaveny a ma nekvalitny spanok...

anonym_9eca40
12. dec 2025

Co mas robit? Akceptovat ze dieta ma uz len jeden spanok. Ma na to predsa vek.

nattyond
12. dec 2025

Mám rovnako staré dieťa, ma ešte 2 spanky. Aký máte režim? My máme 7:15 budíček, prvý spánok 10:30-11:00, druhý spánok 15:00-16:30, nočný spánok o 20:30. Ale dlho mi trvalo odsledovať ako to môjmu vyhovuje 🫣

autor
12. dec 2025
@anonym_9eca40

Co mas robit? Akceptovat ze dieta ma uz len jeden spanok. Ma na to predsa vek.

@anonym_9eca40 je to prenho este malo jeden spanok si myslim ked sme mali 2 spal pekne teraz je to hroza alebo kym si na to zvykne a potom bude dobre ?

autor
12. dec 2025
@nattyond

Mám rovnako staré dieťa, ma ešte 2 spanky. Aký máte režim? My máme 7:15 budíček, prvý spánok 10:30-11:00, druhý spánok 15:00-16:30, nočný spánok o 20:30. Ale dlho mi trvalo odsledovať ako to môjmu vyhovuje 🫣

@nattyond mali sme to rovnako a takisto sa takto isto budil rano lenze teraz ked mal par dni tento 1 spanok budi sa mi uz on6:40 ten prvy sme tiez zvykli mat okolo 10:20 do tej 11:20 potom okolo tretej este do stvrtej len teraz sa nam to nejak rozhadzalo
.

pe_mi
12. dec 2025

Ahoj, neviem , čo si z toho takú hlavu robíš. Bude mať jeden spánok, čo na tom. Môže to byť tiež len prechodné obdobie , netlač na neho. Nasilu ho aj tak neuspiš a ty sa len zbytočne tym nervačiš

anonym_b345ff
12. dec 2025

Moje dieťa nemá od 8 mesiacov druhý spánok. Musíte celkovo poposúvať režim a nájsť taký aký mu vyhovuje. Kedy chodí večer spať?

sevrin
12. dec 2025

Nechápal som pred 45 rokmi prečo nás učiteľky v škôlke nútili poobede spať a nechápem tomu ani teraz. Čo tak nechať deti nech sa samé prirodzene naučia vlastnému biorytmu?

cimage
12. dec 2025

Ja som spanky mojich deti prestala riesit, lebo by som scvokla. Uspavat hodinu a nic z toho? Dieta sa len prehadzovalo, alebo vymyslalo v kociku. Ja na nervy, ze ma spat a nic. Tak som to nechala tak a ked nechceli spat, nespali, ked chceli, tak zaspali aj bez mojej pomoci. Aj tak sa tie spanky stale menili. Ked sme si nasli system, tak dosla zmena a zas to bolo k nicomu.

anonym_c921ae
12. dec 2025

@anonym_autor od 12:20 do večera je pre tak malého ešte dlho.Zober ho do kočíku von.Nejdu mu zuby, alebo je hladný?4 kŕmenia v noci je dosť
12:30 mu daj obed pohrajte sa okolo 15 nech si ešte pospi

monika2503s
12. dec 2025

@anonym_autor ak odmieta druhy spanok, jednoznacne skratit prvy. Tiez si tym nase dieta preslo. Na 1 spanok je podla odbornikov este skoro

tinkavvv
12. dec 2025
@anonym_autor

@nattyond mali sme to rovnako a takisto sa takto isto budil rano lenze teraz ked mal par dni tento 1 spanok budi sa mi uz on6:40 ten prvy sme tiez zvykli mat okolo 10:20 do tej 11:20 potom okolo tretej este do stvrtej len teraz sa nam to nejak rozhadzalo
.

@anonym_autor a nevies ho napriklad uspat v kociku? Ale tieto prechodne obdobia pri zmene poctu spankov su narocne.

plamienka555
12. dec 2025

Moja malá prešla na 1 denný spánok okolo 11 mesiacov. Mohli sme sa na hlavu postaviť, jednoducho to tak bolo. Prechod trval asi 2 týždne, pričom len ten jeden spánok trebalo oddialiť a nechať ho dlhší. Teraz má skoro 3 roky a začína vynechávať aj ten jeden denný spánok, ale zato v noci dlhšie spí.

konikkon
13. dec 2025

@anonym_autor prijmi fakt, že má už iba jeden spánok
Keď sa zobudí z prvého spánku o 14, kde chces este napchať druhý spánok. Moje deti v tomto veku mali už jeden spánok. Spali cca 11 hodín v noci a 2 - 3 hodiny cez deň. Bdele okná okolo 5 hodín.