Prečo dieťa plače pred spánkom?
Mám trojmesačného syna a pred väčšinou spánkom plače.
Ako to máte vy? Koľko vám je dieťa hore medzi spánkami?
Mám pocit, že už je taký unaveny, že potom nevie nikde zaspať.
Máte to nejak nastavené?
Zatiaľ to mame tak že po prebudení cca6;30 mame potom okolo 8:00 prvý denný spánok, potom ďalší okolo obeda, poobedny cca okolo 14 a potom ešte menší pred večerou. Večer keď sa okúpe spinká do noci, kedy si vypýta papať.
Ale cez deň bojujeme, neviem ho nejak nastaviť. Ako ste to mali vy? Plakali vám deti pred spánkom? Slušné rady alebo tipy a triky uvítam.
Ďakujem
☕ Synček dáva najavo svoje nepohodlie a únavu plačom, keďže ešte nerozpráva. Možno by som ho do postieľky uložila o pol hodinku skôr, snáď to pomôže. A pred spánkom by som volila len upokojujúce aktivity.

@danka0501 spánky máte za mňa v poriadku , ale záleží , aké sú dlhé. Treba si ( nechcem tabulkovat ale tuto musím) odsledovať bdele okná. Neviem presne ako to má 3 mesačné tuším 1,5 hodiny bdelé okno, po poslednom 4 spánku ktorý by mal byť len taký sloficek, by som dala tak 1hodinu 45 minút lebo na večer sa bdelé okná predlžujú, ale záleží na bábätku samozrejme neni stroj že padne celá a musí zavrieť oči a spať. Ja ukladám tak 10 minút pred skončením bdeleho okna a nemyslite si aj ja to veľa krát neodhadnem, chcela spať skôr a preunavim ju a to sú také plače že sa trase bytovka...
Takže
-odsledovať si koľko trvajú denné spánky nájdete niekde na nete koľko spánku treba cez deň dokopy - buď 3 dlhšie alebo 4 s tým že posledný je tak pol hodinovy.
- sledovať si bdele okná ( čas kedy vstane napríklad vstane o 11 tak ho začnem na spánok ukladať 12:20 cca - odsledujte si koľko je jemu komfortné bdelé okno vždy je to nejaké rozmedzie
- sledovať známky únavy - suchanie očí, odvrátený pohľad, nezáujem o hračky, zívanie, celkové také spomalenie bábätka
- či nemá veľa spánku cez deň a večer je podunavene alebo naopak menej a je preunavené
- osobne by som ukladala v čo najväčšom prítmí, neviem ako je bábätko naučené zaspávať, ale mojej pomáha čo úplne môj najkludnejsi hlas ( aj keď som kĺbko nervozity niekedy ) , zakrytie očiek plienkou ( len na čas zaspávania) hladkanie medzi očkami, držanie za ručičku, biely šum keď tak, niekedy musím vybrať z postieľky a ponosit ju polubit. Ak kojite tak jednoznačne prso ak nekojite dudka.
Ak má niečo napadne ešte napíšem