icon

Prečo moja dcérka má nočné desy a vzdor?

7. mar 2025

Ahojte idem sa poradiť. Dcérka má 2.5 roka, doteraz bez problémová, no posledné 2 týždne ma také stavy, že keď sa nahnevá, tak začne kričať ako "zmyslov zbavená"... Napr. Mala uložené bábiky a omylom som do jednej kopla, tak Hotový cirkus. Krik, plač asi 10.min....pozom to. Prešlo..... A ďalšia vec... Asi posledné 4 noci sa zobudí z ničoho nič a plače a doslova kričí a nejde to zastaviť. Nepomáha nič. Ani na ruky nechce nič, odhana nás. Proste asi 5 min kriku a potom je v pohode.. Môže to byť nočný des? Alebo to je niečo abnormálne??

siska53
7. mar 2025

Ano, vzdor a nocny des.

katkaseiner
7. mar 2025

je to normalne, deti maju cez den neskutocne vela situacii ktore sa snazia v noci spracovat a z toho je ten nepricetny plač a krik zo spanku... to dieta ani nevie ze place a ked ho zobudis, nebude vediet preco plače...
No a vzdor je tiez normalny ..posuva svoje hranice a sleduje ako to vnimas...proste si vydobýva viac ako inokedy...tu jedine pevnu ruku a nepopustit zo zasad.

milka1988
7. mar 2025

Môj malý ma často nočné desy je taká citlivejšia povaha. Stačí že cez narodeniny dostal darčeky a už má v noci des aj pol hodiny.
Vtedy určite nebudit, len to situaciu zhorší. Samo to odozneje . Môžeš potichu hovoriť ukludnujuce slová, ak dovolí hladit , ale zväčša vtedy oni nechcu ísť ani na ruky, ani chytať lebo majú ešte väčšie nervy. Ráno si nič nepametaju. Dieťa môže mať aj otvorené oči, môže to dokonca na otázky odpovedať, ale pritom "spi".Proste mozog spracúva informácie, zážitky zo dňa. Alebo pri plnom močovom mechure
Patrí to medzi poruchy spánku ktoré vekom vymiznú.
Ďalšia vec, deje sa to najmä v prvej tretine noci, ak si odsledujes kedy sa budí, ďalšiu noc dieťa trochu zobudiť o niečo skôr, bez má prísť nočný des.
Môj sa noc čo noc budi v polospanku, fnuka, niečo mumle, vtedy rýchlo pomôže keď ssssskam utíši ho to a krúživým pohybom mu rukou hladim chrbatik. Ľahne si a spí ďalej.

milka1988
7. mar 2025

@milka1988 ale niekedy nič nepomôže, len reve reve kope do mňa, hádže vecami s nervami oči zavreté spí