Prečo moje 8-mesačné dieťa plače každú noc?
Dievcata, som na dne a prosim vas tu o vhlady, nazory, rady..
Maly ma 8 mesiacov a kazdu noc , celu noc sa neustale budi a place. Place aj pri kojeni, jeduje sa, kope ma, bucha okolo seba.
Najskor maval vecer koliky, ale noci boli v pohode. Jedol cca kazde 3 h, takze som bola ako tak vyspata. No priblizne v stvrtom mesiaci zacal robit toto co popisujem a odvtedy je to hroza😢 uz fakt nevladzem.
Dam ho spat o osmej vecer a zaspi pekne sam. No po cca hodine to zacne.. nemozem sa ist ani osprchovat ci lahnut si, lebo neustale tisim placuce dieta az takmer do rana.. malo kedy pospi vkuse hodinu a pol. Vacsinou po hodine zas place..
Spankovy rezim mam nastaveny od spankovej poradkyne (3 spanky, dokopy 2,5h za den, zaspava sam v postielke) takze tam myslim nebude problem. Najskor som to pripisovala zubom, avsak robi to uz 4 mes.a zub nema ziadny a ani dasna opuchnute. Mava zapchy a bolieva ho aj brusko, takze berie Sab Simplex ale toto robi nezavisle od prikrmov a stravy.
Zazili ste nieco podobne? Co to moze byt?
ked citam, ako je vecne sam a odstrceny, aj mne je do placu...a co potom to bezbranne nemluvna?
Spanok si babatka nastavuju same individualne a stale sa im to prirodzene meni, nie je to konstantne. Nie tu aha nejaka pani poradkyna. Nuz a este zaspava sam...to akoze vazne toto? Nuz, a co na to pani poradkyna?
@aliaray1 asi to poradila...brrrrrrr
@gelifil kto vie inac aj ako sa pochopili. Ja som tieto poradkyne neskusala ani nemienim. Mam 2 deti, 2r odstup a najmladsia 9 mes.,kojena, neznasa dudel, spi so mnou v posteli od zaciatku rovnako ako starsia dcerka kedysi. Spanky cez den ma len 2 a ked sa jej neda, tak len 1., spime spolu celu noc a ak sa prebudi alebo pomrvi prebalim, utisim, objimem a spime v objati dalej, ani si to nepamatam, neplace. Starsia spava v druhej izbe s manzelom a ked mladsia dorastie, pojde k nim. Cakame tretie, postielku a osamote malicke nikdy nebude, vymeni sa s touto dcerkou 🥰. Moje dievcata si nastavovali svoj vlastny system v spani same, vzdy sme boli s nimi, aj pri zaspavani.
Autorka ak ti mozem dat jednu radu ako to skusit je kupit si postelne zabrany a zacat spavat s babatkom. Kludne zacni cez den. V tomto veku sa im chce spinkavat cca 2-3 hodky po zobudeni. Lahnes si, prikryjes jeho oblubenou deckou, nakojis, sam sa odpoji alebo pomaly odpoj s prsnika ked bude odfukovat. Ak este namas zabrany, nonstop pri nom, aby sa nezgulal (vankuse a ine veci uz okolo nestacia, prekonal by ich). Obe mi takto spia aj 2-3 hodiny. Potom poobede niekedy, niekedy vobec a na zaver dna po veceri (prikrm), rutina: pokoj, okupkat, pomojkat naolejovat, do tepla a zas nakojit a uspat.
Starsia bola na UM, ta spavala 2x denne po 2-3 hodky...ano, 6 hodin. A potom zaviselo co riesila...ci zubky, ci nejaku nedokoncenu agendu (stavanie sa pri gauci, pohyb, knizky a listovanie...). Ked som sla do parku, v kociku som dala UM a spala mi naraz 6-7 hodin...za rok som jej takto sediac na lavicke ustrikovala obrovsku deku. Zelam ti uzit si svoje milovane dietatko, dat mu seba, pocit bezpecia a materskej lasky a tepla.
@aliaray1 to je v poriadku...ano, aj u nas, nikdy nie samy (deti)
@aliaray1
@gelifil moj maly urcite nie je odstrceny, ani osamely. Co je zle na tom ze zaspava a spi sam v postielke? Je to satkovane, nosicove dieta, nonstop na mne, ako mala opicka cely den..
V postielke zaspava sam, bez placu, bez nervov, behom minuty.. nikdy by som ho tam nenechala plakat 🤷♀️
A mam ju pripojenu k mojej posteli, takze ani vnoci nie je sam. Bojim sa ze ho prilahnem ked ho mam v posteli a navyse som mala pocit ze ho len rusim ked sme spolu skusali spat.
Ale dakujem za nazor, ze to vyriesi prave toto..za pokus to isto stoji. Ak zacne spavat pokojnejsie tak isto to prehodnotim a dam ho k sebe.
Ahoj autorka 🙂 potesim Ta, nie si v tom sama 🙂 Moja ma tiez 8 mesiacov, od narodenia je zly spac, ale od cca 6 mesiaca je to po nociach extrem + aj cez den byva casto mrzuta, malokedy su dni, ked sa vie pohrat sama v ohradke. Doteraz boli noci, ked sa budila kazde 2-3 hodinky na mliecko a potom zaspala. Teraz, aj ked sa zobudi na mliecko, tak pospi 10 minut a je hore. Budi sa hlavne na to, ze sa chce hybat, pretaca sa na brusko a to ju zobudi. Bonus je, ze ju este stale zavinujem a uspavam na fitlopte, lebo sama nezaspi neexistuje. Zatial nie som zastancom vyplakania sa do unavy, lebo este stale je to malilinke babatko. Vsetky tie budenia a nervozitu pripisujem spankovej regresii, separacnej uzkosti a zubkom. Myslim, ze vhodna rada na to ako si s tym poradit neexistuje, lebo su deti, ktore to prezivaju viac a potom deti, ktore to prezivaju menej. Urcite si skvela mama a robis pre svoje babatko maximum, cez den, ked babatko spi, tak si na chvilku lahni aj ty a len tak oddychuj. A jedina rada, ktoru ti mozem dat, je zmierit sa s tym ako to je. Je to obdobie, ktore akor ci neskor prejde, aj ked je to o drzku. A ked uz mas fakt dost, tak mysli na to, ze nie si sama, ze nas je tu viac takych, ktore po nociach nespime 😅
Ako je dieťa odstrcene? Však si takmer stále pri nom. To ze ma svoju postielku je len dobre

Keď sa zobudí, zdvihni nôžky a pritlač zo 3 x poriadne k brušku a až potom daj mlieko.