icon

Prečo nedokážem uspať svoje bábätko?

20. jún 2025

Ahojte maminky, citim sa uplne neschopne 🥺 mam 7 tyzdnove babatko a ja ho nedokazem uspat. Respektive viem ho uspat iba pri kojeni. Ked nahodou pri kojeni nezaspi tak je pre mna nemozne ho uspat, skusala som na rukach pohojdavat, prevhadzat sa po byte- aj ryxhlejsie aj pomasie, tapkat po zadocku, spievat, hladkat, pustat biely sum jednoducho nic nezabera a on mi zacne revat ako keby ho z koze drali lebo uz za ten cas je preunaveny… uspimmho zas len tak ze mu dovtedy znova vyhladne a tak zaspi na prsniku… cize niekedy aj 2 -2a pol hodiny sa snazim a nakoniec ajtak uspim dojcenim. Povedzte mi co robim zle ze ho nie a nie uspat, som prvorodicka. Vcera prisla na pomoc svokra lebo uz som bola v koncoch a ona hi vzala na ruky 19 min pohojdala a zaspal jej na rukach( o 5 min sa zobudil ale to je nepodstatne 😀) , nerozumiem tomu preco mne nezaspal ked som robila to iste. Som z toho nestastna ze mi to nejde zaroven zufala ze takto ho nebudem vediet uspat cele mesiace /roky 😩

kacena4
20. jún 2025

dieta citi tvoj nepokoj a frustraciu a vycerpanie. ja som deti nikdy neuspavala. polozila do postielky a ak bolo unavene zaspalo ak nie pozeralo na kolotoc popr. som ho vybrala a este sa s nim pohrala. drzim palceky nech si najdete svoj sposob

monicazbb
20. jún 2025

Skus ho zavinut do veľkej plienky, alebo niečo podobne tentké, alebo zavinovačka ak mu nie je malá ešte.

monicazbb
20. jún 2025

Nejak takto :

https://www.youtube.com/watch?v=LpkSvIT5cJ8

..ale mozu ho trapiť koliky.

pralinka86
20. jún 2025

Moc neporadim, ja len že, da sa prežiť bez problemov aj uspavanie pri kojeni...vsetky nase deti to tak mali, bola to rychlovka, ktorá fungovala najlepšie.. plus sem tam kocik vonku.. a po odstavení nebol problém, 1-2 noci kriza, ale potom uz ok

diewcatqoo
20. jún 2025

Jezis, ja mam uz druhe dieta a obe v tomto veku zaspavali vylucne pri kojeni. Obmedzuje ta to nejako, ze si z toho nestastna, ze zaspi len pri kojeni? Alebo ma okolie blbe reci, co vsetko by malo/nemalo dieta robit? Ved je to malinke babatko, potrebuje ta. A ano, obe moje deti sa inal spravaju pri mne a inak pri babickach. Tiez som mala obcas pocit, ze pri babickach su zrazu z nich anjelici a pri mne ako certi. To robia uplne vsetky deti - cim skor si na to zvyknes, tym lepsie pre teba.

angeli121212
20. jún 2025

Nič nerobíš zle moje obe deti takto zaspávali

angeli121212
20. jún 2025
@kacena4

dieta citi tvoj nepokoj a frustraciu a vycerpanie. ja som deti nikdy neuspavala. polozila do postielky a ak bolo unavene zaspalo ak nie pozeralo na kolotoc popr. som ho vybrala a este sa s nim pohrala. drzim palceky nech si najdete svoj sposob

@kacena4 nooo toto by u nás nefungovalo.. dcéra by ma tak vyvrieskala aj s kolotočom, že by som to ľutovala ešte druhý deň...

nevenka
20. jún 2025

Pozri sa, mam 4 deti a prezila som si s nimi kadeco. Ale traja zo 4 sa v 6-7 tyzdnoch len naucili prisat na prsnik, inak som dokrmovala a kojila s klobucikom. A zaspavali mi na prsniku vacsinou a to som bola rada, hlavne ze spia a pospia. Keby mi svokra alebo mama uspala dieta a do 5 min. je hore, nepovazovala by som to za uspech. Potrebuje citit Tvoju blizkost a preto ho uspi len ten prsnik. Co ja viem, nesilila by som to, to dieta je este malicke a bude sa to menit.
Ja napriklad neviem inak uspat, ako na prsniku svoje 2,5 rocne dieta a co to mam odchovane 😅. Keby nemala prso, tak nespi na obed vobec. A pritom to potrebuje, ten spanok. Mne pomohlo sa s vecami jednoducho zmierit. Cim viac som bojovala a snazila sa citat a naucit deti, ako je to podla nejakej "tabulky" spravne, tym viac nervov, frustracie. Vykaslala som sa na to a je to lepsie.

nevenka
20. jún 2025
@kacena4

@kacena4 no u nas by toto nepreslo ani pri jednom dietati proste by vrieskali.

kitycat
20. jún 2025

Svokra ho tiez neuspala, unavou odkvecol a zase sa zobudil

luccija
20. jún 2025

Cumel nemá?moja väčšinou zaspala pri kojeni, ak nie ľahla som si k nej privinula a zaspala.Ziadne hojadanie , spievanie tma a kľud.Mozno je ešte hladný, treba mu prdnúť čokoľvek...

melany444
20. jún 2025

Ahoj aj ja som to tak mala že výlučne len pri kojeni
A keď som vytiahla prsník hneď bol hore takže mal stále len také 20 minútovky. Potom keď mal syn 5-6 mesiacov som kojila na boku v posteli a potom odišla aby si pospal aj mimo prsníka nie vždy sa to podarilo ale aspoň takto som uspavala stále len na prsniku ináč sa nedalo ešte v kočíku občas.
No a v 11 mes. Som musela prestať kojiť koli vážnym zdrav.problemom a odvtedy syn zaspáva na um mlieku na fľaši už teraz od roka sám v postieľke len fľašu podám

balerina2025
20. jún 2025

joj to chce cas a strepnie, babatko je male, mozno ma koliky...neboj, casom sa to zlepsi.

zushorvath
20. jún 2025

Keby malo koliky - place tak, ze o tom vie cele sidlisko/dedina.
Vobec nic nerobis zle. Potrebuje ta a zaspava tak ako mu je dobre 🙂 pri mamke po napapani sa. Tes sa, robis to super. Vies kolko zien by chcelo takto uspavat a nedari sa im to? A robia mozne-nemozne,aby zaspalo?
Aj moje deti takto zaspavali. Je to uplne v poriadku 🤗.
Ak ma niekto blbe reci, co by malo robit, ako by malo zaspavat.. prosim, ignoruj to pre svoje dobro a dobro babatka. Uzivaj si toto krasne obdobie.

zushorvath
20. jún 2025

A ak nezaspi, mozno len este nechce spinkat.. preto sa to podari az neskor. Prosim, nestresuj sa neustalou snahou o uspatie.. ked uberies a prestanes na to tlacit, uvidis, ze sa to same upravi.
A ze sa bojis, ze to takto bude trvat mesiace/roky? Babatka sa menia kazdym dnom. Co platilo dnes, nemusi platit zajtra. Potreby sa menia 🤗. Nic nebude trvat vecne.

evcagabi
21. jún 2025

Par tyzdnov som si aj ja o sebe myslela, aka som neschopna mater, ked nedokazem utisit/uspat svoje babatko. Neboj, o chvilu ziskas mamickovske sebavedomie a vsetko pojde zrazu lahsie. Drz sa a nnepochybuj o sebe ❤️