icon

Prečo sa synovia budia v noci?

23. feb 2025

Koľko krát sa v noci budia vaši 1,5 roční synovia? A na čo? Mlieko/plienka?

sisa0818
23. feb 2025

Zvykol sa budiť už len raz nadranom po 5tej a pýtal mlieko a spal . Niekedy dokonca prespal celu noc . No terza posledné dni sa budi častejšie aj 2x 🙈len mlieko a spi.. dcéra od 8m spala celu noc

zuza.m
23. feb 2025

Ja mam sice dceru 16m ale budi sa mi dost casto,mlieko jej nedavam.max vodu ked si vypyta a inak dam len cumel ,niekedy place kope nohami jeduje sa,niekedy len vykrikne a upokoji sa cumlom

zuzinka888
23. feb 2025

Tak moj 3 🤷‍♀️. A robila to aj dcera - nema to nic s pohlavym

lienka_anulienka
23. feb 2025

18 mesacny, ak je všetko ok budi sa raz, nad ranom na cicik,.. Ak ho niečo trápi, zubky alebo presvihneme čas na nočný spanok tak je to častejšie... Ale zvyčajne raz 🙂

svetlonos
23. feb 2025

Prvý do 2 rokov kazde 2 hodiny na mlieko. Druhy kojeny ken rok už teraz ako 1,5 rocny prespi do rana bez budenia. Kamoska kojila cez 3 roky a na mlieko sa jej budil každú 1,5 hodiny 🤯 až dokedy neprestala kojit.
Ďalšej kamosky dcera od roku 1x o 23:00 na fľašu um a spavala potom aj do 8:00.

autor
23. feb 2025

Baby a to ste oddýchnute? 😭 Mne sa budí syn 2x, väčšinou na plnú plienku prečuranu až, ale pýta aj mlieko, lebo keď ho prebalujem, prebere sa a chce mlieko. A ja som sa už rok a pol nevyspala. Myslela som, že skončí dojčenie, bude lepšie, ale rovnako. Začínali z toho mierne šibať, potrebujem na to, aby som si oddýchla celistvý spánok, min 6h a to sa nedá. Kedy už tie decka prespia celú noc? 🥴

autor
23. feb 2025

Začína mi z toho šibať*

autor
23. feb 2025

@svetlonos psychoo😂 akože čo by sme pre nich nespravili, ale ja niektoré dni fungujem len vďaka tomu, že mi namiesto krvi prúdi kafe..

autor
23. feb 2025

A možno to, že syn nikdy nemal cumel, môže to byť tým? Že sa nevie nijak upokojiť a zaspať naspäť?

ivinkapink
23. feb 2025

Chapem a sucitim. Moj syn dnes prvy krat prespal celu noc (ma 2r 9m) Keby mu to vydrzalo 😄 A nepomoze ti, ked si s nim cez den pospis?

ivinkapink
23. feb 2025

Na cumel by sa skor budil, aspon moja prvorodena sa budievala, ked jej vypadol 🙈

andreatytler
24. feb 2025

U nas sa spanok zlepsil az v 2 rokoch. Dovtedy bol hore aj 6x. Co som citala tak viac innych mamiciek povedalo ze tie 2 roky su zlomove obdobie. Tak vydrz.
Mala som stastie ze vstaval k nemu muz.

dobryden
24. feb 2025

Tak mne sa deti budili do 4 r,minimalne a su to dievcata.

ysseba
24. feb 2025

Podľa mňa je úplne bežné, že 1,5 ročné deti sa budia. Nie len chlapci, ale aj dievčatá 😀 Mlieko som v noci nedávala, maximálne trochu vody. Ani plnú plienku nemávali. Väčšinou stačilo podať trochu vody, vypadnutý cumlík a trošku pohladkať.

sumalee
24. feb 2025

Môj ma o 2 mesiace 2 roky, nikdy neprespal celú noc, spi so mnou v posteli lebo dokáže zaspať len na mne nalepenu, uz dlho nepije nič v noci a aj tak sa budí skoro každú noc aj 20x, plače, krúti sa, mrnci, sada si, keď je lepšia noc tak sa zobudí tak 6x...ako sa to už podpísalo na mojom zdraví psychickom aj fyzickom ani nemusím hovoriť...začala som trpieť nespavosťou takže keď ma muž vystrieda cez víkend ja aj tak už nemôžem ani zaspať niekoľko hodín a zle spím...lebo keď sa preberiem a kým zas zaspím tak on je zas hore...je to strašné :(

callisia
24. feb 2025

Priskoro fňukáš v 1,5 roku, že ti neprespí celú noc. Môj bol v tomto čase tiež toľko x hore. Spávala som s ním poobede. A potom do 2r bol hore 1x na mlieko. Potom som už mlieko zrušila. Teraz má 4,5 a každú noc je u nás takže je možné, že sa nevyspíš ešte dlho. Akurát tých 6h v kuse už pospí.

svetlonos
24. feb 2025

@sumalee
to musíš byť ake v hroznom stave! Pre mna by to bolo snáď blízko smrti uz, bez prehanania. Náladu by som problemy so srdcom. Nerozmýšľala si o ho jemne naučiť spinkať v postieľke presunuté ku vám alebo k vašej posteli dat ďalšiu pre neho?
A trosku ho tak naučiť spat samého pri vás ale nie celú noc na tebe. Tak podobne ako keď oducas od kojenia.

sumalee
24. feb 2025

@svetlonos áno som fakt v zlom stave, snažím sa každý deň bojovať a dávať si nádej ze proste raz to prejde ale proste sú dni kedy to už fakt nedávam...v postieľke nechcel nikdy byť reval aj hodiny napriek tomu ze som bola pri ňom hladkala spievala kadejaké metódy skúšala...chcem skúsiť postel väčšiu pri mňa ale nemám teraz na to peniaze nie je to lacná vec postel s matracom...možno potom sa to zlepší...

zuza.m
24. feb 2025

Moje pubertalne deti neprespia celu noc,chvala bohu ma uz nevolaju ze su smädní alebo sa im chce cikat 🤣 a obsluzia sa same.

autor
24. feb 2025

@ivinkapink ahoj, ďakujem, vydržím už toľko teda 😁😁🥲 nepomôže, ja som ten typ, že aj keby si dám cez de 10 hodinových spánkov, tak som mimo, lebo nespím vkuse nejaký ten čas. 🤷🏻‍♀️

autor
24. feb 2025

@andreatytler ďakujem pekne, snáď to tak bude 😁 my sme sami, tak mi nemá kto k nemu vstávať 🙂 nemôžem ho ani odložiť niekam do babky na jednu noc aspoň 😅

autor
24. feb 2025

@ysseba tak ten môj bez mliečka by asi vystrájal celú noc.. pritom cez deň pekne papá,že to nieje o hlade..neviem no

autor
24. feb 2025

@sumalee och to ma mrzí, mali sme veru aj my také noci, je to peklo no, najmä keď človek musí fungovať každý deň, celý deň ..

luccija
24. feb 2025

V tomto veku plus mínus sa budila na zuby.Ale nie tak, že bola hore a nespala, ale veľa sa kojila.Uz som bola alergická na odpoveď pediatricky, že ju bolia ďasná a potrebuje si ich ovlazovat mliekom a mám jej dar nurofen.Inak ešte veľa 3 r deti neprespi celú noc

autor
24. feb 2025

@callisia uf, tak uvidím, snáď sa z nejako samo upraví časom. Moje prvé, tak sme nevedela, že je to bežné 🙂 mne spánok poobede viac uškodi ako pomôže..:/

autor
24. feb 2025

@zuza.m haha tak dovtedy budem mať vačky pod očami po kolená 🤷🏻‍♀️😅

autor
24. feb 2025

@luccija mne pediater vravel, že sa mám zbaviť mlieka, ale po mnohých pokusoch som zvolila menšie zlo a radšej mu dám mliečko, kde viem že to jediné si pýta a zaspí..

luccija
25. feb 2025

Čo jedáva cez deň, vecer?Veľa deti v tomto veku pije mlieko to by som mu nezobrala.