Problémy s nočným spánkom novorodenca
, potrebujem sa poradiť, lebo už som z toho dosť zúfalá 😞
Máme malú (novorodenec) a cez deň spinká krásne, večer tiež – približne do 1:00 v noci je pokojná. Potom sa ale začne mrvit, púčiť, krútiť, budiť sa s plačom a takto je to takmer až do rána.
Vyzerá to, akoby ju trápilo bruško – tlačí, červená, niekedy sa upokojí len na rukách alebo keď je vo zvislej polohe. Skúšame kvapky (Espumisan/SAB, probiotiká), odgrgnutie, masáže bruška… niekedy pomôže, niekedy vôbec.
Neviem, či je to:
• kolika
• plyny
• nezrelé trávenie
• alebo len tým, že ešte nemá režim a nevie rozoznať noc a deň
Máte to niektorá podobne, že najhoršie sú noci po polnoci?
Kedy sa vám to začalo zlepšovať? Pomohlo vám niečo konkrétne, alebo to chcelo len čas?
Budem vďačná za každú skúsenosť, už som dosť vyčerpaná 😔
Ďakujem ❤️
Je to normalny rytmus novorodenca. Ja neviem, ale co by si chcela, aby sa dva tyzdne po narodeni same nakrmilo a zaviazalo si snurky?
Nemas nic ine na robote len starat sa o babatko, tak sa treba vzchopit a prezit to. Takto rastu deti.
@sara8h my mame toto iste teraz.. malá má 26 dni ale posledné dni od 1:00 je problém aby zaspala. Ale zároveň my mame aj takýto plač po každom kŕmení len nejako vždy zaspí a v noci nechce.. ja si myslím že my mame reflux pretože začala aj grckat dosť.. neviem čo s tým vždy keď takto place si ju vezmem na seba niekedy to pomôže a niekedy nie, niekedy pomôže že si ju priložím na prsník a trosku sa upokojí alebo že kráčame po izbe a mám ju na rukách na odgrgnutie… ja sa snažím spat keď spi aj ona cez deň pretože inak by ta noc bola ťažká.
@natalis1998 Súcítim práve sme začali mať problém spať aj cez deň spí a každých 5 min. sa budí Na poučenie a plač je to hrozné neviem čo s tým mala ani neodgrgava Aj keď ju držím Dlho a v hoci akej polohe
nemas byt z coho zufala, je to uplne normalny stav - ano vsetko dokopy, nezrele travenie, koliky, reflux, vsetko to moze byt - tvoja jedina uloha teraz je skusat robit vsetko, co mu pomoze a cakat, kedy to prejde.
z mojej skusenosti s takymto dietatom a to uz bolo druhe, mal vsetko dokopy, furt sa pucil, reval, koliky, komplet vsetko, o druhej v noci este reval ako tur, preslo to a potom zacali zuby - takze hlavu hore, bude aj lepsie aj ovela horsie, ale hlavne je to normalne a nie si jedina.
Je to normalny rytmus novorodenca. Ja neviem, ale co by si chcela, aby sa dva tyzdne po narodeni same nakrmilo a zaviazalo si snurky?
Nemas nic ine na robote len starat sa o babatko, tak sa treba vzchopit a prezit to. Takto rastu deti.
@anonym_aef2bc pani Nechcem vás nejako uraziť ale ja som si prišla pýtať rady nie kritiku je to moje prvé dieťa a nerobím to kvôli tomu aby som mala ja pohodlie ale kvôli tomu že svoje dieťa ľutujem lebo je unavene nevyspate A ja s tým nedokážem nič robiť
nemas byt z coho zufala, je to uplne normalny stav - ano vsetko dokopy, nezrele travenie, koliky, reflux, vsetko to moze byt - tvoja jedina uloha teraz je skusat robit vsetko, co mu pomoze a cakat, kedy to prejde.
z mojej skusenosti s takymto dietatom a to uz bolo druhe, mal vsetko dokopy, furt sa pucil, reval, koliky, komplet vsetko, o druhej v noci este reval ako tur, preslo to a potom zacali zuby - takze hlavu hore, bude aj lepsie aj ovela horsie, ale hlavne je to normalne a nie si jedina.
@anonym_5b477d Asi takto už len vydržať
@anonym_5b477d Asi takto už len vydržať
@sara8h nic ine ti neostava, a si predstav, ze ja som k tejto hroze doma mala este dalsie poldruha rocne dieta, ktore tiez zle spalo a hlavne cely den chcelo byt tiez so mnou. A tu sme, zivi, zdravi, veseli - vsetko to prejde.
@natalis1998 Súcítim práve sme začali mať problém spať aj cez deň spí a každých 5 min. sa budí Na poučenie a plač je to hrozné neviem čo s tým mala ani neodgrgava Aj keď ju držím Dlho a v hoci akej polohe
@sara8h no my dnes to iste. Spi len v kočíku alebo na mne 😂 v postieľke nespí.. asi to len treba vydržať no

@sara8h my mame toto iste teraz.. malá má 26 dni ale posledné dni od 1:00 je problém aby zaspala. Ale zároveň my mame aj takýto plač po každom kŕmení len nejako vždy zaspí a v noci nechce.. ja si myslím že my mame reflux pretože začala aj grckat dosť.. neviem čo s tým vždy keď takto place si ju vezmem na seba niekedy to pomôže a niekedy nie, niekedy pomôže že si ju priložím na prsník a trosku sa upokojí alebo že kráčame po izbe a mám ju na rukách na odgrgnutie… ja sa snažím spat keď spi aj ona cez deň pretože inak by ta noc bola ťažká.