Problémy so spánkom deväťmesačného bábätka
Ahojte maminy 😊 Chcela by som sa vás spýtať, či máte niektorá podobnú skúsenosť s takýmto spánkom bábätka a ako ste to riešili. Moja malá je od malička problémový spáč, ale to, čo sa deje v poslednej dobe po nociach je hotová katastrofa. Do polnoci mi ešte ako tak spinká, ale od polnoci sa mi budí buď na mliečko alebo sa vkuse prehadzuje a chce akokeby loziť. Samozrejme sa na to budí a plače. V zavinovačke robí to isté, prevracia sa v nej na bruško. Okrem toho sa jej aj tlačia zúbky, ale už mám pochybnosti, či je to len z nich taká nervózna. Robí to aj keď jej podám Nurofen od bolesti 🤷♀️ V čom je problém?
Ahoj, u nas, ked nastali taketo noci, tak bolo potrebne zmenit/upravit denny rezim spanku. Aky mate rezim spanku cez den? Moze mat malo alebo aj vela spanku cez den a to nasledne narusa noc.
Zaroven je tento vek obdobie velkych milnikov v pohybe, takze aj to moze narusat noc.
@danielinda Dobry den, dakujem za reakciu 🙂 Spinka 2x denne po 30 minut az hodinu. Raz doobeda, raz poobede. Ano, studovala som, ze moze byt pricina aj tam, ale ak to trva uz niekolko tyzdnov, tak je clovek z nevyspatia zufaly a hlada pricinu aj inde.
@sahel môže byť zrenim mozgu, deti vtedy idú do lezenia, začína sa vyvíjať reč, je tam aj rastový špurt, ak sa napr dieťa zobudí po 1h spánku, je príčinou hlad..treba zvýšiť dávku mlieka, taktiež zúbky v tom čase vedia potrápiť.. zvyčajne sa dieťa niečo v tom čase nové naučí, alebo sa vývojovo posunie..treba to prečkať..bude to časom už len lepšie a lepšie..hlavne aktívne deti majú tieto míľniky veľmi ťažké..
@sahel môže byť zrenim mozgu, deti vtedy idú do lezenia, začína sa vyvíjať reč, je tam aj rastový špurt, ak sa napr dieťa zobudí po 1h spánku, je príčinou hlad..treba zvýšiť dávku mlieka, taktiež zúbky v tom čase vedia potrápiť.. zvyčajne sa dieťa niečo v tom čase nové naučí, alebo sa vývojovo posunie..treba to prečkať..bude to časom už len lepšie a lepšie..hlavne aktívne deti majú tieto míľniky veľmi ťažké..
@pauli222 Tak dufam, ze to prejde cim skor, lebo tie noci zacinaju byt neunosne. Davku mlieka som zvysila, ale nevypije ani to, co pila bezne predtym 🤷♀️ Mliecko pije na ranajky (100 ml), na desiatu (140 ml), raz poobede (140 ml), pred spanim (140 ml) a pocas noci 2-3x necelych 100 ml. Okrem toho mi uz pekne papka prikrmy a kadeco mozne, takze hladna nie je. Nedavno zacala stvornozkovat a vela “rozpravat” mama a baba 🙂 Dolny zubok ma cely von zatial len spodnu jednotku, druha spodna jednotka je vonku len trosicku a tlacia sa jej aj spodne a vrchne dvojky… Mame to proste pestre 😂
@pauli222 Tak dufam, ze to prejde cim skor, lebo tie noci zacinaju byt neunosne. Davku mlieka som zvysila, ale nevypije ani to, co pila bezne predtym 🤷♀️ Mliecko pije na ranajky (100 ml), na desiatu (140 ml), raz poobede (140 ml), pred spanim (140 ml) a pocas noci 2-3x necelych 100 ml. Okrem toho mi uz pekne papka prikrmy a kadeco mozne, takze hladna nie je. Nedavno zacala stvornozkovat a vela “rozpravat” mama a baba 🙂 Dolny zubok ma cely von zatial len spodnu jednotku, druha spodna jednotka je vonku len trosicku a tlacia sa jej aj spodne a vrchne dvojky… Mame to proste pestre 😂
@sahel určite je to tým, ako veľmi je aktívna a co všetko sa naučila, no čo jej mozog prudko reaguje..večer sa to skrátka pretaví do nočných zabav..poznám to, fakt sme sa vtedy hrali, rozprávali a vôbec som neriešila, že ma spať.. skratka vedela som, že nezaspí..ani únava počas dňa alebo zrušenie nejakého denného spanku nemali význam, lebo to uraduje preúnava..treba to prečkať..fakt..ide leto a nám na zaspatie vtedy pomáhalo hojdat sa v sieti a potom som ho prenasala do izby.. už keď dostal rozum a poznal režim a mal rád postel..už sa s dudlom a mackom sám zobral ku dverám, ze ide spinkat..a hlavne ja som ho dala spať vmomente ako si chytal uši alebo sa mrvil alebo brblalkovoplul, to hneď som všetko dala bokom a letela ho dat spať, keď som to stihla, spal dobre, keď nie, zas mal preunavu a nespal..Teraz si ľahne, vypije mliečko, poviem mu rozprávku, niekedy 2 aj 3 a nechám ho tam a fakt je spokojný.. Treba vydržať, spavala som tak 2h denne, nikto mi malého nestrazil, nepomáhal, bolo to ťažké, úplne to chapem, tato na 48kach..takže masaker..doma bola teda pomoc max každý tretí deň, že sa tesil, ze vidí tatu a ze mne ruky na chvíľu mohli oddýchnuť.. kríze som mala hotové, pestovala som s bandazami na rukách, natierala 3mastami na karpalny tunel a bolesť, ale prešlo to fakt..keď začal chodiť, už sa nechcel pestovať.. už len tak občas na plece zavesený ako na odgrgnutie sa pomojkal a sup spinkat sám.. Vždy keď na tel zbadám napr fázu dorastajuceho mesiaca, viem ze bude mat problém spať, ja mam zas taky problém, keď je spln..
@sahel ešte ma napadlo, ze v tomto veku začal riešiť oblečenie-obrázky, macka, ktorého sa dovtedy bal zrazu začal milovať, všetko sme museli mat mackove, potom prišli hasici a navliecky s hasicmi boli láska a radosť každé zaspavanie a prebudzanie..možno treba nájsť niečo také speci na mojkanie, ja mam 2 medveďov, aby som ich mohla prať na striedačku, lebo ten kúsok šatky, čo ma okolo krku ten macko, to cuclal a zmolil celu noc a ráno to smrdelo ako ogrcany jogurt..a teda žiadnych spiacich mojkacov nikdy nechcel a nemal v postielke, až toto od 9M.. Bez toho macka by nespal určite, pýta ho celu noc, kedy zaciti, že ho nedrží, pri fľaši mi zas vždy držal prst a keď zaspaval pred mackom ešte, tiež musel držať prst počas noci, teraz drží macka za šatku..

Ahoj, u nas, ked nastali taketo noci, tak bolo potrebne zmenit/upravit denny rezim spanku. Aky mate rezim spanku cez den? Moze mat malo alebo aj vela spanku cez den a to nasledne narusa noc.
Zaroven je tento vek obdobie velkych milnikov v pohybe, takze aj to moze narusat noc.