icon

Regresia spánku vo veku 8 až 10 mesiacov

kajus2227
22. nov 2025

Ahojte baby, ja uz som pisala ohladne tejto regresie ale to nema konca proste potrebovala by som vediet kolko to este moze trvat, uz sme pocas nej presli na 2 spanky pred 2 tyzdnami, v pondelok to bude uz 6 tyzdnov, bud mame hodineho bdenie v noci alebo ako dnes vstane o 6 rano a ja neviem co skor, povolim necham dospat cez den je horsia noc, nenecham dospat, ulozim skor vecer vstane rano este skor..... nedam spat skor necham ho presne na rezime bdie v noci zase .... rezim vstane o 7, ide spat 10-11, potom 14.30-16 a o 20 spanok.....bud skoro vstane alebo v noci bdie ale to aj ked som skusala 3 hodiny cez den, aj na 3 spankoch, to ako dlho este moze trvat ?

kajus2227
autor
22. nov 2025

Nejde mi uz ani tak o moje spanie uz chodim soat dobreze o 21 ..... ale o tu jeho nespokojnost cez den, 6 tyzdnov nespal ani o minutu dlhsie ako 10 hodin, ci spal 3 spanky, ci 2, ci spal 3 hodiny cez den, ci 3,5 hodiny, ci ako trz 2,5 proste neda viac ako 10 hodin a viem ze mu chyba.... akonahle mu ju dam cez den dospat dalsiu noc spi este menej.... ale viem ze 12 hodin za 24 mu urcite nestaci sme fungovali na 13,5 hodinovom spanku takmer do 7 mesiaca, nemohol spadnut len na 12 hodin behom mesiaca

kajus2227
autor
22. nov 2025

Zabudla som... zajtra ma 9 mesiacov trva to od 7,5 mesiaca

anonym_565bf1
22. nov 2025

@kajus2227 úplne sa v Tomto čo píšete motam akurát aj ja. Má 7,5 a tiež asi prechádza na 2 spánky , včera tak revala keď som ju uložila na tretí že som ju musela vybrať z postieľky a sla sa zase hrať. Celé dni umrncana za všetko ani plienku nemôžem vymeniť bez cirkusu a ešte som aj na ňu aktuálne sama. Poviem vám že mám čo robiť aby som nevybuchla ako sopka lebo už aj na mňa je to moc.

anonym_565bf1
22. nov 2025
@kajus2227

Nejde mi uz ani tak o moje spanie uz chodim soat dobreze o 21 ..... ale o tu jeho nespokojnost cez den, 6 tyzdnov nespal ani o minutu dlhsie ako 10 hodin, ci spal 3 spanky, ci 2, ci spal 3 hodiny cez den, ci 3,5 hodiny, ci ako trz 2,5 proste neda viac ako 10 hodin a viem ze mu chyba.... akonahle mu ju dam cez den dospat dalsiu noc spi este menej.... ale viem ze 12 hodin za 24 mu urcite nestaci sme fungovali na 13,5 hodinovom spanku takmer do 7 mesiaca, nemohol spadnut len na 12 hodin behom mesiaca

@kajus2227 úplne cez kopirák

kajus2227
autor
22. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 ale aj ja uz mam nervy ako v kybli, tak 3 hodiny su mu vela, aj 3 spanky, tak clovek mu 2,5 okej skratila sa disco v noci a preistotu vstane skor rano a cely den toto pocuvat a mam este 2 deti, ale 6 tyzdnov ? To uz je vela aj na vola

kajus2227
autor
22. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 uz neviem co chce, spi 2,5 hodiny, 10,5 hodiny bdie, 11 noc ocakavam.... sak 13,5 je podla mna ok na 9 mesacne ved fakt nemohol spadnut zo 14 zrazu na 12 ako sa tvari, asi tazko ked nie je spokojny a mna uz ide slak trafit, chapem ze zacal lozit ale to uz v 6 mesiaci, sediet pred 3 tyzdnami, 4 zuby mu vysli pred mesiacom tak ja nechapem aky problem stale je nadalej a dospavam ho nenecham to vedie do zahuby.... drzat ho hore vedie do zahuby, proste nijak raz

kajus2227
autor
22. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 a 3 spanky mu uz nedam ani keby mi 1000000 dali.... parkrat som skusila a plakala som v noci co ledva po hodine a pol zaspal, to uz ani tych 10 nespi v noci ale ledva 9,5

kajus2227
autor
22. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 uz som v takom stave ze ani von nechodime, nemam ani chut lebo aj v tom kociku je nespokojny..... uz aj vela dni pozera dost TV lebo ja ho nevladzem nosit a hrat ako sa s nim mam maximalne polhodina a uz ho nebavi..... no horor a von ani nevladzem tak ja chodim hodinu a pol aj tam sa jeduje ja sa akurat tak este viac unavim a prideme domov a mrnci dalej a noc aj tak taka ista

kajus2227
autor
22. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 a viem preco ho nebavi nic a preco mravci .... lebo je unaveny ale nechapem co mu brani potiahnut tu noc o hodinu dlhsie..... uz ozak nech mi nepovie ze mu treba dat 1,5 cez den to aj na rocne je malo ..... uz som skusila aj skor vecierku ci neukladam neskoro, nepomohlo.... a doma treba robit aj dalsie deti proste fungovat a 6 tyzdnov fakt sa zivot neda naokolo zastavit s dalsimi detmi ale to su uz take nervy a niet cesty von

kajus2227
autor
22. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 aj to chapem regresia hore dole ale uz ma 2 spanky, uz vsetko sa naucil robit dokonale, zuby mu uz vysli, 6 tyzdnov akurat preslo a regresia pokracuje dalej ? 🤔

kajus2227
autor
22. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 dokonca som mu skusila aj na noc dat liek ak by mu zuby sli, aj tak bol hore

kajus2227
autor
Autor odpoveď zmazal
kajus2227
autor
22. nov 2025

Uz mam len tuto moznost ale neviem ci mi vyspi 11,5 fakt neviem

dorizzz
22. nov 2025

Nečítala som tvoju predošlú diskusiu, ale skúsim ti poradiť naladiť sa na jeho vlnu.. viem, že si vyčerpaná ale tak nejako mi prídeš od neho “oddelená”. Vykašli sa teraz na všetko a skús sa naladiť na dieťa. Každé je iné. Ja som mala doma prváčku, škôlkara a takéto bábätko a to nie, že boli regresie, prirodzene sa to u dieťatka mení. U nás aj zo dňa na deň sa to zmenilo, že zrazu nepotreboval toľko spať, potom boli zase dni, keď potreboval. Vždy som sa naladila na neho a prispôsobila všetko tomu, aby bol on spokojný.

dorizzz
22. nov 2025

V tej tabuľke vidím že má dieťa spať neprerušene od 19:30 do 7? No môj ani trojročný toľko nespal, nie to ešte 10mesačný…

kajus2227
autor
22. nov 2025
@dorizzz

Nečítala som tvoju predošlú diskusiu, ale skúsim ti poradiť naladiť sa na jeho vlnu.. viem, že si vyčerpaná ale tak nejako mi prídeš od neho “oddelená”. Vykašli sa teraz na všetko a skús sa naladiť na dieťa. Každé je iné. Ja som mala doma prváčku, škôlkara a takéto bábätko a to nie, že boli regresie, prirodzene sa to u dieťatka mení. U nás aj zo dňa na deň sa to zmenilo, že zrazu nepotreboval toľko spať, potom boli zase dni, keď potreboval. Vždy som sa naladila na neho a prispôsobila všetko tomu, aby bol on spokojný.

@dorizzz presne tak mam prvacku a skolkarku, vies co skusala som asi tyzden sa naladit a davala som ho spinkat kedy chcel ako dlho chcel a tie dni boli ako na horskej drahe, 1 den 4 hodiny a 8 noc, potom 3 hodiny a 10 noc, potom zase 4,5 a katastrofalna noc, ide o to ze ked ho necham ako maly zvoli za vhodne ta noc je 1 horor aj bdie aj skoro vstava, len by spal a spal cez den, skracuje noc az zajdeme k tomu ze si otoci den a noc lebo 1 den uz ma 5 hodin a v noci 8 ..... preto mu to musim nejako krotit az sme zasli tu kde sme ale stale to nie je ono :-/

kajus2227
autor
22. nov 2025
@dorizzz

V tej tabuľke vidím že má dieťa spať neprerušene od 19:30 do 7? No môj ani trojročný toľko nespal, nie to ešte 10mesačný…

@dorizzz nedokaze prespinkat noc bez problem ked ma povolenu uzbu spanku cez den, presvihne hranicu co sa nevie dospat a zase noc horor, dalsi den sa zase nevie dospat a zase horor....

dorizzz
22. nov 2025
@kajus2227

@dorizzz nedokaze prespinkat noc bez problem ked ma povolenu uzbu spanku cez den, presvihne hranicu co sa nevie dospat a zase noc horor, dalsi den sa zase nevie dospat a zase horor....

@kajus2227 je to malé dieťa chápem že by si sa aj ty rada vyspala ale netlač tak na to, aby spal celú noc. Môj dlho predlho vstával o štvrtej a prežili sme to, ja som to prijala že je to ako je. Neboj sa, nebude to večne takto.

kajus2227
autor
22. nov 2025
@dorizzz

@kajus2227 je to malé dieťa chápem že by si sa aj ty rada vyspala ale netlač tak na to, aby spal celú noc. Môj dlho predlho vstával o štvrtej a prežili sme to, ja som to prijala že je to ako je. Neboj sa, nebude to večne takto.

@dorizzz aj ja su to stale hovorim najma to, ze je to moje tretie ale naozaj aj posledne 🤣🤣🤣 mam dost 😂😂😂 akoze pri prvej som nevedela co to nespat znamena, regresia alebo co spala kolko chcela, neprehanala to, v noci ziadne bdenie, zuby 3 dni a boli von no a druha a treti zuby 2 mesiace, bdenie, skore ranne vstavanie, no proste nikdy viac uz 🤣

kajus2227
autor
22. nov 2025
@dorizzz

@dorizzz ani by mi nevadilo keby vstavaju skoro ale maju dobru naladu ta by neriesila ani keby o tej 4 vstavaju ale to mravcanie pocuvat a ledva tahat den lebo unaveny po noci, tak to ma ozaj nebavi a nebol taky do 7,5 mesiaca spal 11-12 noc....

kajus2227
autor
22. nov 2025
@dorizzz

@dorizzz mme najviac vadi to mravcanie, suchanie oci, vidim ze je unaveny ale cez den..... stale sa ho pytam ci ta unava v noci odide, kvoli preunave ho necham obcas sa prespat ale prd to pomoze nasleduje zase zla noc a zase sa cely den plazi a ledva prezivame a tak uz 6 tyzdnov.... hovorim keby vstane o 6 a je spokojny nepoviem nic ale natolko ho uz poznam ze ledva po 10 hodinovej noci spokojny nebude lebo to mu je malo ale co mu v tom brani, srnky netušia

kajus2227
autor
23. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 takze vyskusala som moznost toho rezimu ma obrazku ale zaspal uz 18.45 a on naozaj spal do 6.45 dokonca 12 hodin 🤣🤣🤣 18.45 doslova odkvecol a nechala som uz na osud, ze ved sli sme podla toho rezimu na minutu presne co je na fotke tak ked uz ani toto tak neviem a on fakt spal este dlhsie 🤣🤣🤣🥰

kajus2227
autor
23. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 takze problem bol v tom ze som s nim sla presne ako je na fotke len som ho ukladala vecer o polhodinu neskor ... a uz problem.... tak vcera siel o polhodinu skor na nocny spanok a zrazu dal 12 hodin, takze nepocuvat ze posunut vecierku na neskor, praveze naopak .... ale daj si pozor aby nespala viac ako 3 hodiny cez den ked ti prejde na 2 spanky, mne nemoze uz ani 3 hodiny spat len 2,5 a takto 11,5 teda v noci ..... na to daj pozor a na preunavu, vidis staci polhodina.... takze nedrzat zbytocne do 20.30 alebo 20 ked vstane o 7, nedajboze o 6....

kajus2227
autor
23. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 lebo ako som spominala od narodenia ho uz poznam a viem ze dokaze spat v noci 11-12 a tych 10 je mu malo, nie je mozne ze by mu to zrazu stacilo ....

kajus2227
autor
23. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 hlavne naozaj kazde dieta ine, presne ako mam 3 doma tak vidim.... niektore reaguje len na polhodinu neskor vecierku, druhe nie.... ale ak ti skracuje noc na 10 a menej hpdin pravdepodbne je prrunavena a reaguje na preunavu a treba len skor ulozit ale musi spinkat maximalne 3 hodiny cez den aj to moze byt vela uz na 3 spankoch .... presne prva mohla bdiet aj od 18 do 23 a spala 8-9 hodin v noci a bola v chille, cez den 5 a noc v pohode ziadne bdenie ziadne budiky o 6, spala do 9, uz druha a syn, v ziadnom pripade, ako som spominala im povolim uzdu a koniec, druha dcerka ma 3 roky, uz nespi cez den 20-6.45/7 pospi, akonahle ju ulozim ze zaspi 20.30 vstane takisto ked nie uz 6.30

kajus2227
autor
Autor odpoveď zmazal
kajus2227
autor
23. nov 2025
@anonym_565bf1

@anonym_565bf1 no a dnes vstal 6.45 takze opat 2,5 cez den a ulozim 19.15 max 19.30 a uvidime 🤣🤣🤣