Riešenie nespavosti a nepokoja u 3-týždňového novorodenca
Dobrý deň prosila by som o poradenie, mám 3 týždňového synčeka, už 3 deň máme problém so spánkom - cez deň takmer vôbec a keď tak len na rukách ako náhle ho položím je hore , a spánok nieje plnohodnotný skôr je to len také bdenie, stále je nepokojný a nespokojný aj po kŕmení - doteraz vydržal 3,5 hod cez deň aj v noci - používame týždeň Nutrilon Comfort and Colis, začali sme na dávke 60 teraz máme 90-100 ako kedy , niekedy pýta aj viac ale potom ho vyvrcia, teraz má problém vydržať 2 hodiny, stolicu ma takmer po každom kŕmení ale zdá sa mi dosť zapáchajúca - predtým to tak nebolo.
@simona228 Pozri si čo je rastový špurt. Zrejme tým práve prechádza tvoj syn. Je to štandardný vývin, treba vydržať pár. Dní. U nás špurty vždy trvali cca 5 dní a počas nich bolo dieťa úplne iné - ako vymenené, nefungovalo nič z toho, čo predtým. Po ňom bude d8etatko zrejme aj väčšie a taktiež zaznamenas mentálny posun. Napríklad že sa začne usmievať. Držím palce, špurty treba proste len prežiť.
@tinka_1807 ďakujem pekne za odpoveď...
no msis si odpozorovat svoje dieta a zistit ako na neho, ci v tommmoze a nemoze byt iny prolem, ci len bezna faza vyvoja.
poviem ti, ezadne pravidla tu neplatia, deti hlavne v 1r zivota sa neskutovne menia. ale ze fakt su kazdy mesiac ine. rastu, vyvijaju sa, zvysuje sa vnimavost, maju vyssie naroky.
myslim, ze toto je vek, kedy zacinaju byt culejsie.
co sa tyka vydrze, deti po narodeni rastu strasne rychlo. okrem tehu uz nikdy za zivot takakato ryhclost rastu nebude. ved narastu neikolko cm za mesiac. samozrejme potrebuju koli tomu aj papat. zachytila som dieta, co za prve 3m narastlo 17cm, co je uz ozaj extrem. a teda niektore deticky jedia malo, ine vela.
tiez sa moze objavovat reflux, pri ktorom deticky palenie zahy mozu zapijat - ym sme to mali, dcera jedla velmi vela, bola jak michelin okolo 6m. uz v porodke mi dokazala spapat 100ml, ale teda materskehoo mlieka. od zaciatku 3m 180ml/za 3hod. no koli refluxu, ktory sa jej objavil v 3tt, zarazu prudko vracala.
@simona228 Ahoj my sme mali to isté a teda stým denným spánkom mame aj doteraz problém a to bude mat 4.mesiace🫣🤣 ale keď bola taká malička presne to iste mi robila a tak som si ju dala k sebe na posteľ ľahnúť a dostala hľadkaním alebo bielym šumom a pekne spinkala pokiaľ som teda nepostavila z postele🙂 Možno ťa potrebuje cítiť je este veeeelmi maličký 🥰

@simona228 Pozri si čo je rastový špurt. Zrejme tým práve prechádza tvoj syn. Je to štandardný vývin, treba vydržať pár. Dní. U nás špurty vždy trvali cca 5 dní a počas nich bolo dieťa úplne iné - ako vymenené, nefungovalo nič z toho, čo predtým. Po ňom bude d8etatko zrejme aj väčšie a taktiež zaznamenas mentálny posun. Napríklad že sa začne usmievať. Držím palce, špurty treba proste len prežiť.