Riešenie problémov so spánkom u dvojročného dieťaťa
Ahojte maminky, idem si pre radu lebo som zúfalá..
Nesťažujem sa, lubim svoje dieťa nadovšetko..
Cca do jej roka aj pol bolo všetko super, mala som režim, každé ráno sme okolo 8:30 vstavavali, po roku mi už chcela spinkat len raz, takže okolo 12:30 zaspala a od pol 3 sme fungovali v pohode, o 8-9 zaspinkala.. cez deň prechádzky, hranie sa, plávanie..
Akonáhle mi dovŕšila cca rok aj 7 mesiacov, ako vymenená.
Poobede ako tak zaspí, ale každý večer ju o šiestej okupem, dám papat, všetko ako predtým, a zaspávame s vrieskanim,vzpieranim, hryzenim,konaním..
Cez deň detto, buchanie si hlavy o zem, niekedy hodinu plač,krik.. neviem ju zrazu zaujať ani hraním sa,nič ju nezaujíma, po minute všetko odhodi.. tv u nás ide naozaj max 30 min doobedu kým navarim, a 15 min večer kým spravim veceru a pripravím veci na kúpanie, keďže priateľ pracuje do neskorého večera..
Je toto v tomto období normálne? Mam len jedno dieťatko, a ako som vravela, doteraz som toto nemala.. a už niekedy stratím nervy a naozaj kričím, a to nechcem.. ak je náhodou u mojej maminy na 1 noc, keď raz za čas pracujem, tak u nej prespi celu noc, bezproblémov a aji cez deň nezaplace..
Taktiež ak je hodinku dve u svokry,kým pracujem, tiež je ako anjel.. robím niečo zle? Môže byť ze sa pri mne zle cíti alebo sa necíti dobre doma?
Ďakujem za všetky rady
Ako keby si o nasej pisala. Vo februari bude mat 2 roky a co ona dovadza. Kazde jedno spanie krici, ze ona nechce spinkat, aj ked na nej zretelne vidno, ze je unavena. Cez den este ako tak zaspi bez problemov a spi tu hodinku. Ale vecer je to des. Dnes 1,5 hodiny revala ako ona nechce spat v postielke. Ked som ju dala ku mne do postele tak zas jak z divych vajec vymyslala. Nakoniec zaspala od vycerpania co revala ze nechce spat. A ja uz naozaj neviem co s nou. Nebavi ma to kazdy vecer pocuvat ako place. Ani po dobrotky ani po zlom 🤷🤷
No mam 2 rocne dieta a horsie, ze ja ju este kojim a zaspava len na prse a horsie, ze aj hodinu ju uspavam a ic, ide ma uz slak trafit. Starsie deti toto nerovili, resp som ich vedela nejak inak uspat a toto hruza. A este ked ju odpojim a dam cumel, ako velakrat predtym, tak aj tak rev. Zobudi sa, hoci uz spala. Vecer ani nehovorim, aky cirkus. Ona este malo rozprava, tak ukaze, ze ide do ppstielky, potom zase k ockovi do postele, jeho perinka, ten konkretby macik, par sekund polezi a zase vyskoci a dokolecka. Co ju mam uviazat uz?
Kedy ju davas spat ked o 18:00 je vecera?
@beata_k dávam ju do postieľky okolo 8, pol 9 a tam ma ešte mlieko, na uspatie..takto to fungovalo doteraz, a teraz nejaké obdobie je naozaj katastrofa.. neviem ju nijak ani cez deň zabaviť, všetko ju zaujíma max minútu.. snáď je to len obdobie :(
Tak som rada ze v tom niesom sama..ja sa nesťažujem ani nič, viem ze je to dieťa ale nevladzeme.. celú noc sme veľakrát hore lebo sa niekedy budí aj 3 4 krát, ale budí sa s takým vreskotom,ako keď niekoho deru z koze..
Neviem co robím zle, už som rozmýšľala ze aj tv vypustiť úplne.. sladkostí ako čokolády a tak jej nedávam, ani nič sladké co ja vyrobím jej už na večer nedám.. no neviem.. všetko hádže o zem, to je teraz najväčšia zábava.. a ja neviem ci to je normálne keď to začala z ničoho nič robiť alebo ma nejaký problém..
Mozno sa v tej postielke boji, aj ked doteraz v nej spala.
@beata_k myslíte? Aj ja som na to myslela, skúšali sme ju dat už aj na iné miesto ale nezabralo nič
Skus spat s nou. Tazko povedat, co to moze byt, ale pre nic to nebude.
Hadzanie veci o zem je momentalne aj u nas najvacsia zabava a tiez pri nicom dlho nevydrzi. Nas maly sa zase zo dna na den boji chodit do vane. Nic zle sa nestalo, aj tak pred kazdym kupanim je plac. Neboj, ked vyrastu a budu nam vediet povedat, bude to lepsie.
Tak som rada ze v tom niesom sama..ja sa nesťažujem ani nič, viem ze je to dieťa ale nevladzeme.. celú noc sme veľakrát hore lebo sa niekedy budí aj 3 4 krát, ale budí sa s takým vreskotom,ako keď niekoho deru z koze..
Neviem co robím zle, už som rozmýšľala ze aj tv vypustiť úplne.. sladkostí ako čokolády a tak jej nedávam, ani nič sladké co ja vyrobím jej už na večer nedám.. no neviem.. všetko hádže o zem, to je teraz najväčšia zábava.. a ja neviem ci to je normálne keď to začala z ničoho nič robiť alebo ma nejaký problém..
@anonym_autor ahoj, zistili ste čím to bolo?? Máme rovnaký problém 🥲

My mame 20-mesacneho. Dnes sme boli 2 hodinky u svokry, tam ako anjelik, vysmiaty, vsetkym maval, pusinkoval hracky. A doma poobede len mrncanie, vreskot, vydobijanie si, ze nieco chce a my mu to nechceme dovolit. Beriem to tak, ze doma to uz vsetko pozna, tak sa nudi a skusa, co si na nas moze dovolit.