icon

Spánková regresia u dojčiat

nikulienka2002
25. aug 2025

Ahojte maminky, potrebujem sa s vami poradiť ohľadom môjho 3 a pol mesačného synčeka ktorý máva v noci katastrofálne spánky, od narodenia v noci pekne spinkal, zobudil sa 1-2x na mliečko a postupom času spával aj celú noc vydržal bez mliečka aj 10h úplne ukážkový nočný spánok aj doktor ho veľmi chválil že je v tomto ukážkové dieťa, no posledný týždeň sme v noci hore aj 10x asi ma chápete že s priatelom sme totálne vyčerpaný a nevieme si rady. Zaspí medzi 20:00-21:00 a postupne každú hodinu je hore, ani nie že by vyslovene mal otvorené oči alebo chcel papať on sa proste strašne ošíva, celý so sebou zametá a do toho vydáva pazvuky, toto je celú noc každú hodinu pravidelné tak neviem či môže ísť o spánovú regresiu alebo čo to môže byť a či sa mu to vráti do normálu? Napadol ma ešte na ukludnenie harmančekový čajík že keď sa v noci zobudí nie zrovna na mliečko tak by som mu dala trošku cucnúť z čajíka tak 20-30ml. Ak máte nejake rady typy na lepšiu noc s drobčekom kludne mi napíšte koment ďakujem.

evcagabi
25. aug 2025

Za tyzden zleho spanku ste zneceni? Prepac, ale toto ma pobavilo 😅

nikulienka2002
autor
25. aug 2025
@evcagabi

Za tyzden zleho spanku ste zneceni? Prepac, ale toto ma pobavilo 😅

@evcagabi panebože priatel chodí do práce každý deň tak nie nejsme unavený keď sme 10x v noci hore🙄

janetinka27
25. aug 2025

@nikulienka2002 ahoj a iba sa osiva alebo aj place? Nase sa vzdy osivalo aj osiva v spanku pri hlade.
Aj teraz ma 12m a ked ma hlad, mece sa, musim dat flasu
A stane sa,ze na flasi zaspi, nevypije svoju davku a vyhodi ju z ust a potom sa zas osiva a musim zas strcit flasu,dopije a spi

nikulienka2002
autor
25. aug 2025
@janetinka27

@nikulienka2002 ahoj a iba sa osiva alebo aj place? Nase sa vzdy osivalo aj osiva v spanku pri hlade.
Aj teraz ma 12m a ked ma hlad, mece sa, musim dat flasu
A stane sa,ze na flasi zaspi, nevypije svoju davku a vyhodi ju z ust a potom sa zas osiva a musim zas strcit flasu,dopije a spi

@janetinka27 ako kedy, niekedy sa len tak ošíva a po chvílke zase zaspí ale niekedy sa k nemu musím postaviť a pohladkať ho alebo mu dať dudlík alebo fľašku keď je čas akurát na papanie, no neviem vôbec čo ho v spánku ruší, či mu je zima, teplo, spánková regresia alebo zlé sny😅