icon

Spánková regresia u dvojmesačného bábätka

22. feb 2025

Ahojte, prosím Vás, chcela by som sa opýtať, či mi viete pomôcť zhodnotiť, či to je spánková regresia. Náš malý bude mať zajtra 2 mesiace a posledný týždeň a pol sa mu zmenili poobedné spánky z cca 2,5 hodiny na polhodinu. Proste po približne polhodine sa zobudi, niekedy plače, niekedy nie, ale má veĺké oči a keď sa ho snažíme douspať, tak zatvára oči a aj by pospal, ale potom sa opäť preberie. Takto všade opisujú spánkocú regresiu v 3 - 4 mesiacoch, ale neviem, či to je ono, nakoľko má len 2 mesiace a v noci sa stále budí ako doteraz len 2- 3 krát. V noci aj poobede má stále ešte problém s bruškom, že plače ked sa snaží vyprdieť a neviem, či sa budí na to, alebo je to tá spánková regresia. Veľa ľudí aj lekárka nám tvrdia, že je celkom popredu, je taký živší a napr dosť vysoko dvíha hlavu na brušku, uz keď mal týždeň, tak ju vedel dvihnúť a otočit zo strany na stranu. Mal to niekto podobne? Že dieťa malo regresiu už v 2 mesiacoch? Ďakujem za odpovede.

lucia13022023
22. feb 2025

Môj mal v 2m ale on sa začal otáčať na bruško, tak som vedela, že je to tým.

sovicka94
23. feb 2025

kludne moze zacat spankova regresia aj skor nam tiez zacala asi v 2 a pol mesiaci

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
23. feb 2025

@lucia13022023
@sovicka94
A ako ste to riesili? Neviem ci ho mam douspavat alebo nie, niekedy to skusame ale to zase zaspi len na polhodinu a uspavanie trva tiez polhodinu, neviem ako mu pomoct aby to preklenol. A ako dlho to u vas trvalo?

lucia13022023
23. feb 2025

U nás cca mesiac. Moja rada je vydržať a dookola si hovoriť, ze je to len obdobie. U nás bola každá regresia zla ale táto prvá bola asi najhoršia.

laura199322
3. mar 2025

Dobrý den, mne tiez vravela doktorka ze mam vydrzat a bolo iba horsie. Isli sme na osetrenie osteodynamikou u fyzio a zmizli koliky a aj kratke spanky. Boli sme tu:
https://osteofyzio.sk/
Pani nam dala aj skoro termin.