Spánok 5-mesačného dieťaťa v lehátku
Ahojte, keď vám zaspí dieťa v lehatku, necháte ho tam spať alebo ho vyberáte? Mne maly 3x zaspal, raz som ho nechala, potiahol hoidnu a pol, 2x som ho po zaspati vybrala a hneď bol hore a nie a nie zaspať.
Tak neviem, ja by skm ho nechala, len mam obavy o chrbticu atď..
@minesasubu nie, v perinke už dávno nie. Asi od 3 mesiaca ju vyložene odmietal, plakal strašne. Akonáhle sme ju zrušili, prespal super aj denné spánky aj noc. No uspavam ho na rukách, potom položím do kolísky kde ho kolisam. No naučil sa pretacat na brucho a robí to vždy aj v tej kolíske. V postieľke keď ho dám spať, akonáhle ho z rúk položím je hore, netuším prečo. Keď ho dám na posteľ je to ôk. Lenže on sa hneď dá na brucho, alebo na bok a na posteli nemám monitor dychu, takže tam nechcem vekmi aby spával. A už cestuje kade tade, bojím sa ze spadne. Sestra usoavala jej deti len v lehatku, skúsila som aj ja a zaspal oveľa rýchlejšie ako na rukách, aj tam pospi co to, len presne to nechcem aj kvôli chrbtu, aj kvôli hlave/krku...
tak nechcem ti kazat ale uspavanie na rukach sa ti vypomstí a to ze je hned hore je kvoli tomu ze on zaspava pri tom kolisani a ked to prestane tak sa hned zobudi lebo to uz nema , mala by si ho naucit zaspavat bez pohybu kludne ho drz ale nekolisaj ho
ja som nasho maleho uspavala na velkej posteli a ptm som ho prelozila do postielky mal pod sebou bud perinku alebo hniezdo a vtedy sa dobre prekladal do posielky ale to musel spat aspon 10-15 minut , ptm sme kupili kameru a spava na velkej posteli a mame ho na kamere a vidime kedy sa pohne
@minesasubu áno viem, ved je to o hubu na rukách, bude len ťažší a ťažší.. Skúšala som aj tak ze som pri ňom na posteli, hladkam ho atď a on sa stále pretoci na brucho, dám ho späť a toto je kolotoč co môže aj hodinu trvať. Na rukách alebo kolísanim je za pár minút tuhý... On keď sa dá na brucho v spánku tak je ôk, spi, no ze by zaspal na bruchu to nie. Mame kameru aj my. Neviem ci je to aj teplom, no dnes spal len hodinu, von sním nechodím doobeda keď je upek najväčší...tak to lehatko bola taka záchrana no nenechám mu dodrbat telíčko 🙈
tak hodina je super nas spava max 30 minut , mozno ma aj spankovu regresiu treba sa proste prisposobit a urcite robis vsetko ako najlepsie vies 🙂
@minesasubu no hodina za celý deň u 5 mesačného neviem ci je fajn. A regresiu sme mali, to bol extrém... Neviem ci sú nejaké pozostatky ešte z nej 🤦♀️ ale áno je to len obdobie, len obdivujem kadzu jednu co ma režim a drží sa ho, ja som sa snažila mat a vždy do toho niečo prišlo, zmenilo sa. Jediný režim mam na nočné spanie, čo vidím ze funguje lebo pekne (klopem) spinka.
nas tiez spi velmi super v noci a cez den max pol hodku 2-3x obcas mava ze aj iba pol hodinu a niekedy mal ze nespal vôbec cize ja som to moc neriesila ked spal spal ked nie tak nie , nebudem ho predsa uspavat hodinu aby spal pol hodku , so spankom sa bojuje cca do 3 rokov cize by som sa zblaznila keby som to mala kazdy den riesit 🙂 tak rezim je fajn mat a my ho mame ale nie vzdy sa ho podari dodrzat
Nechala by som ho v lehatku. Tiez by som ale viac pozorovala znaky unavny babatka...aby si s nim spravila predspankovu rutinu a naucil sa nejak spat na posteli.
@minesasubu no ja sa snažím mu nejak vytvárať rutinu, len vždy sa niečo zmení v jeho spánku. Spať chodí večer od 20:00 do 20:30, vždy kúpeľ, kremikovanie, mlieko, uspávanku a spat. Cez deň má 3 až 4 spánky, zvykol mat 3, 2 krátke a jeden aj 2 hodinový ze mi pospal cca 3 a pol hodiny do kopy, teraz posledný týždeň spi 4x za deň no len po pol hodine, čiže dokopy 2 hodiny.
@ivangeline sledujem, sledujem bdele okná, a na postely nechcem vekmi aby spal, skôr v postieľke,, kolísku musím pomaly už rušiť je len do 9 kga už sa tam pomaly nevojde
Ja nechávam malú spať tam kde zaspí cez deň. V kresle, stoličke , na zemi je mi to jedno hlavne, že spí 🥲

Ahoj , nie je to dobre pre jeho chrbticu a hlavne pre jeho krk kedže v lehatku sa dieta vzdy da na jednu alebo druhu stranu nemôze sa ani pretocit a pod,
a neda sa ti ked vidis ze zaspava tak ho dat spat
mozno sa mu tam preto dobre spi lebo je tam na tesno , ako spí bezne ? v perinke ci