Stačia 8-mesačnému dieťaťu dva spánky denne?
Zdravím, myslíte že 2 Spanky stačia? Malý 3 spánok odmieta a aj potom sa často budi v noci, spi 1 spánok hodku a DruHy Hodku a pol je to ôk? Vďaka za rady.
@danielinda viete mi poradiť ako to správne urobiť?
Úplne v pohod stačia..moja dcerka už v 7 mes bola na 2 a ak spi dokopy 2,5 hod to je fajn..ak si dobre ešte pamätám, tak keď presla na 2 spanky tak na 1. isla cca po 2,5 hod po zobudeni a na 2. cca po 3 hod od zobudenia a najdlhšie vydržala hore potom do vecierky..ono sa to casom začnú tie bdele okna predlžovať..ale vacsina deti funguje tak, že najkratsie vydrzi hore ráno a počas dna sa tie bdele okna trosku predlžujú..a ak chcete na 2 spankoch vydržať čo najdlhšie, tak okolo roka skracovať prvý spanok aj len na 30 min a nechať dlhsi ten druhý, lebo keď si prvý pospi dlhy, býva problém uspat na druhý alebo zaspi dieta až veľmi neskoro a potom je veľmi neskorá aj večierka..

Ahoj, ano, v obdobi od 8 do 10 mesiaca by mali prejst babatka na 2 denne spanky. Moj maly si to z 3 na 2 upravil sam tiez od zaciatku 8.mesiaca.
Straz mu vsak spravne prerozdelenie spanku a bdelych okien, nech nie je preunaveny a bude spokojny. Aj noc sa nam zlepsila, ked presiel ma 2 spanky. Pri 3 spabkoch cez den mu uz vychadzala velmi kratka noc a caste budenie.