icon

Ťažké zaspávanie 6-mesačného

vasjar
17. okt 2023

Ahojte, už to trvá dosť dlho (cca 3 týždne), ale pravidelne večer keď ukladáme synčeka spať, neustále hodinu pred spaním hrozne place, mrvi sa, neustále sa na brucho otáča a ako keby sa s nozkami chcel postaviť. Vidím, ze je unavený, ale ne zaspáva pokojne. Stále ho dám na prsník, na ktorom sa tiež mrvi, odtahuje sa, na rukách to isté, v kočiari tiež. Vyrástli mu 2 zúbky, teploty nemal. Nevieme co mame robiť, ako ho ukludnit aby pekne zaspal bez toho aby bol mrzutý a plakal.

ivangeline
17. okt 2023

A ma veceru pred spanim?

vasjar
autor
17. okt 2023

@ivangeline predtým nie, až včera som zaviedla kašu pred spaním, ale aj tak trucoval tu hodinu pred spaním, myslím si, ze jedlom to nebude

ivangeline
17. okt 2023

@vasjar Pomasirovat brusko a stlacit nozky k bruchu? Moj bude mat teraz 6m...a u neho to je jedlo/prd. Potrebuje zajest a poprdkat. Mozno grg? ......predtym to zvycajne bolo u deti presvihnutie casu spanku,ze boli prilis dlho hore a z fazy som prijemne ospaly, uz boli vo faze, zurujem az do rana. :D Dlho sa upokojovali... Prip. naopak,este nie je unaveny,leo bol kratko hore.

terry658
17. okt 2023

@vasjar skúste si zmerať koľko spí cez deň. Možno má príliš dlhý spánok cez deň a večer sa mu ešte nechce spať.

vasjar
autor
17. okt 2023

@terry658 malo spi, cca hodinku max 2

ivangeline
17. okt 2023

@vasjar ...preunaveny...chodte skor... cas uspatia moze byt rovnsko dlhy,no mozno pokojnejsi a spat bude dlhsie.

terry658
17. okt 2023

@vasjar tak to má málo spánku cez deň. Treba dať večer skôr spať.

vasjar
autor
17. okt 2023

@terry658 dávame ale ťažko zaspáva

vasjar
autor
17. okt 2023

@terry658 koľko podľa vás by mal cez deň spať?

terry658
17. okt 2023

@vasjar tak ak má 3 mesiace tak okolo 15 hodín denne. Väčšina detí spí cca 11 hodín v noci tak by mal spať ešte 4 hodiny cez deň. No sú aj deti, ktoré veľmi spať nechcú.
Skúste kuknúť videa p. Kiedronovej na youtube. Možno stačí zmeniť spôsob manipulácie s dieťaťom. Jednej pani to tu už zabralo.
Inak odporúča sa dávať aj štvrťka pyridoxinu na večer. Je to len vitamín ale niektoré deti ho majú menej.

vasjar
autor
18. okt 2023

@terry658 ďakujem krásne,