icon

Tipy a rady na zavinovanie bábätka

firsttimemommy
23. aug 2025

Ahojte maminky. Tie ktoré ste zavinovali svoje bábätka - ako dlho ste zavinovali? Kedy ste zavinovať prestali, resp. kedy ste vedeli že už zavinovanie nieje potrebné? Zavinovali ste aj na denne spanky alebo len na noc? Prešli ste potom na spací vak, alebo už ste nechávali bábätko spinkať “na voľno”? Náš malý ma 3 mesiace a vždy sa počas zaspávania dokáže parádne sám rúčkami prefackať, keď ho skúšam dávať spať bez zavinovačky vždy sa po 10 minútach zobudí na trhavé pohyby.
Ďakujem za odpovede 😊

miskamisiq
23. aug 2025

@firsttimemommy ja som zavinovala malého cca do 5 mesiaca, inak ani spinkať nevedel, denne aj nočné spánky. Zavinovala som po mesiaci len do bavlnenej plienky. Prestala som tak, že keď som ho zavinula, malý sa zlostil a nechcel tak byť 🙂

maria535
23. aug 2025

@firsttimemommy ja mam 5 mesacnu dcerku a veru zavinovack u nas od porodnice a do 3 mesiacov cca..zavinovala som aj na denne aj nocny spanok a krasne pokojne spinkala..potom dosla spankova regresia ako odbil 3 mesiac a aj zacinalo byt vonku teplo tak sme presli na spaci vak taky co sa da ze rucky vo vnutri ale aj rozopnut a rucky vonku a rychlo si zvykla..teraz denne spanky ma v tom co je oblecena cez den a na noc davam momentalne kratke pyzamko a ten vak tak aspon vnima ze ide nocny spanok 🙂 skuste ten vak postupne najprv rucky vo vnutri potom vybrat jednu a potom obe..ale skusat skor na denne spanky a az potom na nocny

evcagabi
23. aug 2025

Vobec som nezavinovala - okej, okrem porodnice a ked si ju chcel popestovat niekto totalne chromy, co nikdy nedrzal babo na rukach. A zbytocne to nenatahuj lebo v mojej terminovke som sa dost nacitala, ako nie su schopne zbavit sa zavinovaciek - jedna musela hadan do 10-11m.

majus2323
23. aug 2025

@firsttimemommy dobrý sluha ale zlý pán. Po 3 mesiaci treba odzavinovat čo najskôr. Aj moja sa budila, prišla som utisila a spalo sa ďalej. Ak bábätko sa úplne komplet zobudi tak ani dobrý kvalitný spánok nemá ale veľmi lahky a zobudilo by ho prakticky čokoľvek. Do 5 mesiaca je ale ten spánok obecne raz hore raz dole ...