icon

Prestup a návrat do pôvodnej základnej školy?

sannn
Včera o 21:45

Zienky radte…je tu niektora ktora toto uz riesila? Syn prestupil do 5.ho rocnika na inu ZS. Hlavny dovod bol ten, ze v tej druhej skole otvarali jazykovu triedu. Boli tam aj ine, menej podstatne dovody na prestup. Syn sa tesil lebo tam poznal kopu deti, s vacsinou chodil do skolky. Lenze teraz po roku aj pol je taka situacia, ze 6!!! chalanov z rocnika mu odislo na gympel, zostali mu vlastne 2ja kamosi. Z toho mam nervy ja, pretoze obaja su problemovy. Teraz rozprava ze obaja zrejme prestupia inde, pretoze im to bolo “odporucane”. A syn je nestastny z toho ze ostane v skole sam bez blizkych priatelov. Chcel by sa vratit na povodnu skolu. (Podotykam ze jazykova trieda ktora bola hlavne moja motivacia nie je nic moc). Ja by som teda asi proti tomu nic nemala ale da sa to vobec? Ci budeme za blbcov 😀🫣? Dik za rady

anonym_e8c6f2
Včera o 21:49

Škole nie je holubník. Ak teraz skáčeš, ako mladý píska, čo bude na strednej. Po polroku bude chcieť ísť na učňovku, lebo kamarát prestúpil?

anonym_a5ddb0
Včera o 21:57

Dá sa to, otázka je, či riaditeľka “starej školy” bude ochotná ho vziat spät. Napr. Ci ma voľnú kapacitu v ročníku, v triede so ktorej by sa syn chcel vrátiť

euka210
Včera o 22:36
@anonym_a5ddb0

Dá sa to, otázka je, či riaditeľka “starej školy” bude ochotná ho vziat spät. Napr. Ci ma voľnú kapacitu v ročníku, v triede so ktorej by sa syn chcel vrátiť

@anonym_a5ddb0 pokial budu mat kapacitu. Kazde dieta su peniaze pre skolu, takze sa to da.

anonym_a5ddb0
Včera o 22:53
@euka210

@anonym_a5ddb0 pokial budu mat kapacitu. Kazde dieta su peniaze pre skolu, takze sa to da.

@euka210 nie každé v skutočnosti, ak je to problémové dieťa + problémový rodič tak škola tie peniaze radšej “oželie”
Týmto nechcem označiť autorku a jej dieťa za problémových

kikulienkadd
Včera o 23:01

Ahoj,už boli prijímačky na 8r gympel? Určite sa tam všetci synovi kamaráti dostanú? Ešte by som na tvojom mieste počkala s riešením prestupu 😉

clovekoj
Včera o 23:02

Dá sa to, nie je s tým žiaden problém.
Ale ako prvé musíte ísť na tú vašu pôvodnú školu a ak majú miesto a bude riaditeľ súhlasiť, tak sa vrátite.

lucik194
Dnes o 07:48

no nato bolo potrebne mysliet pred 1,5 rokom ked ste prestupovali na inu skolu, ze tato moznost nastane a jeho kamosi odidu.....
predpokladam, ze kamosi ked sa dostali minuly rok na 8 rocny gympel a on sa nedostal, zrazu zostal sam a nevie , co so sebou..... no musi si zvyknut.
Lebo aj ked ho budete chciet preradit naspat na povodnu skolu - vobec sa nemusi dostat do tej istej triedy , v akej bol...... moze ist do vedlajsej......

predpokladam, ze v povodnej skole miesto mat budu, lebo povacsine vo vyssich triedach je vzdy menej deti, ako moze maximalne byt.

preco nesiel na 8 rocny gympel aj on, ci neurobil pred rokom prijimacky? no teraz si uz len sadnut a vysvetlim mu, ze takto to nefunguje, ze sice na staru skolu ho mozu zobrat, ale tiez tam nebudu vsetci jeho kamosi (moznoze tiez su na 8 rocnom) a musi si najst aj inych kamosov.......

anonym_a4053b
Dnes o 08:06

@sannn a mladý bude stále vymýšlať? Škola nie je holubník ..

anonym_f6bbc1
Dnes o 08:20

Za mňa to nie je dôvod na prestup….

sannn
autor
Dnes o 08:56

Tak to sme samozrejme nevedeli ani len predpokladat ze na gympel realne prijmu 13 deti z jeho rocnika. On sa nehlasil lebo nechcel ist. A jeho minula trieda je v plnom pocte, na byvalej skole je len 1 trieda v jeho rocniku takze by urcite siel tam.
Ok, ostatnym dakujem za info. Zaujimalo ma hlavne ci sa to vobec moze. A ano, chapem ze to nie je ziadny zavazny dovod. Len ked sa vzijem do jeho koze, asi by ma porazilo ako 12 rocnu, nemat v triede kamosku.

mirka0677
Dnes o 09:24
@sannn

Tak to sme samozrejme nevedeli ani len predpokladat ze na gympel realne prijmu 13 deti z jeho rocnika. On sa nehlasil lebo nechcel ist. A jeho minula trieda je v plnom pocte, na byvalej skole je len 1 trieda v jeho rocniku takze by urcite siel tam.
Ok, ostatnym dakujem za info. Zaujimalo ma hlavne ci sa to vobec moze. A ano, chapem ze to nie je ziadny zavazny dovod. Len ked sa vzijem do jeho koze, asi by ma porazilo ako 12 rocnu, nemat v triede kamosku.

@sannn áno, ak by to malo byt len kvoli kamarátom, kľudne by som riešila prestup. Uz keď išli synovia zo škôlky do školy sme koro vsetci rodicia riešili, či budu v triedach aspon s nejakými kamošmi zo škôlky.
Ked su deti väčšie, tiež potrebujú kamarátov. Prečo by mal byť 6h denne v triede, kde si ziadnych dobrych za 1,5roka nenašiel, ked tam byt nemusi a nechce?
A ak by som bola rozhodnutá, riešila by som to už teraz. Nemusíte byť sami, ktori budu nieco také riešiť🙂