Šiestak má pokarhanie triednym učiteľom
Prosím vás, ak sú tu najmä učitelia/učiteľky, ale aj hocikto, kto má skúsenosť. Syn je šiestak a dostal pokarhanie triednym učiteľom, že nerešpektuje napomenutia, nemá DÚ a pomôcky. O pomôckach sa "hádať" nebudem, to mal v EDU párkrát napísané, o úlohach môžem polemizovať, nakoľko v EDU má len jednu, či dve poznámky o zabudnutej úlohe. Čo ma zarazilo bolo, že nerešpektuje napomenutia. V EDU o tom nebolo ani raz písané, žiadny učiteľ ani učiteľka nič nepísali. Ako je možné, že dostal pokarhanie, keď v EDU nie je o jeho nerešpektovaní napomenutí ani slovo? Ako som mohla niečo takéto zmeniť (aspoň sa o to pokúsiť), keď o tom ako rodič neviem?
Nejde mi o vyvolanie vášní ani hádok, dieťa si poznám a viem, že nie je anjelik, ale o tom, že nerešpektuje učiteľov mi naozaj nikto nikdy nič nepovedal, nenapísal. Tak ma naozaj len zaujíma, či je to možné. A ako tomu v budúcnosti zabrániť, keďže už ďalšie vysvedčenia môžu ísť na prijímačky na SŠ a viem, že jeho triedna na ňom mierne "sedí".
Posledne rodicko ste mali kedy? Tam ste sa o tom nebavili?
O čo sa ti jedná? Tvoje dieťa je lajdák a ty ho absolútne nekontroluješ. Pokarhanie si zaslúžite obaja.
@anonym_autor sama si si odpovedala, dieťa nieje anjelik. Keďže je šiestak neučí ho iba triedna, ale aj iní učitelia. Na klasifikačných poradách sa schvaľujú napomenutia a pokarhania od ostatných učiteľov. Ak by bol žiak bezproblémový, tak napomenutie/pokarhanie určite neschvália..
Ak mu učiteľ povie napríklad, že si má doniesť potreby na rysovanie a on to ani opakovane neurobí = nerešpektuje napomenutie učiteľom. Čo je na tom nepochopiteľné?
Veď tie napomenutia opakovane nerešpektuje, keď mu stále musia pripomínať úlohy a pomôcky.
Do budúcna aktívne komunikovať s triednym učiteľom a zaujímať sa o jeho správanie v škole. Dieťa naučiť pripravovať si tašku podľa rozvrhu a tiež kontrolovat úlohy, evidentne si ho to zatiaľ nenaučili a sám to nezvláda.
namiesto toho,aby si respektovala to,ze syn je proste lajdak a mala by si ho aj ty napomenut sa tu ides obhajovat a hadzat vinu na ineho-ucitea,system etc.. hold ber skutocnost,ze syn nieje anjelicek a mal by nad sebou zapracovat,,iste ho nepokarhala len tak lebo sa nudila
u nás na druhom stupni nechodia žiadne domáce úlohy a pripomioenky čo si má priniesť. mal by si to zapisovať on a zodpovedať za to. je šiestak, nie druhák.
@anonym_autor tu to nevyriesis, to bolo treba konzultovat s ucitelkou. Bola si na rodicovskom co bolo teraz pred polrokom alebo aspon zavolala ucitelke a informovala sa ked si nemohla osobne? Tam si tu info mala dostat ako na tom syn je a co robi, nerobi.
Pokarhania sa nedavaju len tak, tam musi byt nieco vaznejsie alebo dlhodobe spravanie.
O čo sa ti jedná? Tvoje dieťa je lajdák a ty ho absolútne nekontroluješ. Pokarhanie si zaslúžite obaja.
@anonym_524485 si nejaká ostrá na autorku. ani ju nepoznáš ale veselo jej napíšeš že si zaslúži pokarhanie. Na základe čoho ? si aj ty p. učiteľka?
Podla mna , ak ani raz nedostal upozornenie o jeho spravani na edupage, z akeho titulu ma pokarhanie??? Ved za zabudnute ulohy da ucitel 5 a vybavene. Pakarhanie je predsa za spravanie ziaka, ci je drzy, sposobil nejaky uraz alebo hrubo porusil skolsky poriadok, ale nie za zabudnute ulohy a pomocky...
@anonym_524485 si nejaká ostrá na autorku. ani ju nepoznáš ale veselo jej napíšeš že si zaslúži pokarhanie. Na základe čoho ? si aj ty p. učiteľka?
@anonym_a2e866 na základe toho, že bola viackrát upozornená cez Edupage učiteľmi. A s kontrolou pomôcok a úloh mu aj tak nepomohla. Nie, učiteľ na vine nie je. Len je to asi ťažké si priznať. Ofukovanie a hľadanie chyby vo všetkých len nie v sebe je ľahšie.
Ak ste všetky, ktoré ste sa do mňa a môjho syna pustili čítali všetko, tak rešpektujem rozhodnutie učiteľky za pomôcky, to dostal právom (aj keď si o poznámkach za pomôcky myslím svoje, dá sa to riešiť inak a efektívnejšie, ale to nie predmetom mojej otázky), riešim pokarhanie za správanie, pretože pre mňa "nerešpektuje napomenutia" nemalo žiadny súvis s tým, že zabúda pomôcky, nakoľko toto bolo samostatne spomenuté. Nerešpektuje napomenutia chápem v zmysle, že napr. skáče zo stoličky, behá po chodbe, prichádza neskoro z prestávky ..... Nie to, že zabudol pomôcky, keďže toto mi predsa výslovne v tom pokarhaní uviedla.
@anonym_eb5ea3 na poslednom rodičovskom som nebola, nakoľko som PN a nemám vychádzky.
@anonym_autor tu to nevyriesis, to bolo treba konzultovat s ucitelkou. Bola si na rodicovskom co bolo teraz pred polrokom alebo aspon zavolala ucitelke a informovala sa ked si nemohla osobne? Tam si tu info mala dostat ako na tom syn je a co robi, nerobi.
Pokarhania sa nedavaju len tak, tam musi byt nieco vaznejsie alebo dlhodobe spravanie.
@euka210 s triedou som nekomunikovala, nakoľko na poslednom RZ som nebola kvôli PN. Že je nejaký problém, ktorý môže prejsť až do pokarhania som nevedela, nemala som žiadnu info. Doteraz ak bol s ktorýmkoľvek mojím dieťaťom problém, každá učiteľka ma vždy kontaktovala. Tentokrát za celý polrok okrem tých niekoľkých poznámok nebolo nič. Každú poznámku som s ním okamžite vyriešila a na ďalšej hodine sa to neopakovalo. V podstate som to nechcela vyriešiť, nemám už čo. Išlo mi o to, čom písala v predchádzajúcej odpovedi, že pre mňa nerešpektovanie napomenutia znamená niečo iné a nie zabúdanie pomôcok, keďže to už v tom pokarhaní je. Ale je možné, že som to proste zle pochopila. Vnímanie len cez písanie môže viesť k nedorozumeniam.
@anonym_a2e866 ďakujem za snahu mňa a môjho syna rovno neodsúdiť. Po tých odpovediach, ktoré sa mi dostali si to veľmi vážim.
Podla mna , ak ani raz nedostal upozornenie o jeho spravani na edupage, z akeho titulu ma pokarhanie??? Ved za zabudnute ulohy da ucitel 5 a vybavene. Pakarhanie je predsa za spravanie ziaka, ci je drzy, sposobil nejaky uraz alebo hrubo porusil skolsky poriadok, ale nie za zabudnute ulohy a pomocky...
@anonym_9ead52 Vnímam to podobne. Najmä ak si dieťa zabudne pomôcky do školy za celý polrok tak 5-6x a ešte k tomu z rôznych predmetov.
@anonym_a2e866 ďakujem za snahu mňa a môjho syna rovno neodsúdiť. Po tých odpovediach, ktoré sa mi dostali si to veľmi vážim.
@anonym_autor normálne som si ešte raz prečítala tvoju úvodnú tému . Asi sa tu ozvali ozaj samé učiteľky čo rady kritizujú deti aj rodičov. Ja by som to riešila s riaditeľom. Len ja som ja - nedám si sr*ť na hlavu.
Ak si dieťa zabudne 5-6x za pol rok pomôcky, tak je lajdák. A je jedno, že na iných predmetoch. Tí učitelia medzi sebou komunikujú. Neanalyzuj to už teraz, treba naňho v ďalšom polroku dohliadať, očividne to fláka, takže ho musíš viac kontrolovať.
@anonym_autor prečo si hneď nekontaktovala učiteľku o vysvetlenie?
@anonym_autor juj, len počkaj ako ta tu tie "dokonale" matky zhejtuju.
Boze zeny, vy aj citate co sa pyta alebo len rypete?
@euka210 s triedou som nekomunikovala, nakoľko na poslednom RZ som nebola kvôli PN. Že je nejaký problém, ktorý môže prejsť až do pokarhania som nevedela, nemala som žiadnu info. Doteraz ak bol s ktorýmkoľvek mojím dieťaťom problém, každá učiteľka ma vždy kontaktovala. Tentokrát za celý polrok okrem tých niekoľkých poznámok nebolo nič. Každú poznámku som s ním okamžite vyriešila a na ďalšej hodine sa to neopakovalo. V podstate som to nechcela vyriešiť, nemám už čo. Išlo mi o to, čom písala v predchádzajúcej odpovedi, že pre mňa nerešpektovanie napomenutia znamená niečo iné a nie zabúdanie pomôcok, keďže to už v tom pokarhaní je. Ale je možné, že som to proste zle pochopila. Vnímanie len cez písanie môže viesť k nedorozumeniam.
@anonym_autor prepáč, ale ja keď nemôžem ísť na RZ, prípadne ani manžel, vždy píšem učiteľke, či je všetko OK. Možno do budúcna aj ty tak urob.
Kolko mal poznamok? Vsetky len za pomocky? Nemal ani jednu poznamku ohladne spravania?
@anonym_autor
ja som bola tiež PN počas rodičovského združenia, ale telefonovať som mala povolené.
Takže som sa na syna a jeho správanie, prospech v škole informovala.
Čo mali s tebou diskutovať keď ty sama nemáš záujem.
Pokarhania schvaluje cela pedagogicka rada a normalne sa hlasuje, ci ano ci nie, ci sa niekto zdrzal. Triedna len navrhuje trest, vela krat sa stalo, ze ten trest sa zmenil, bud zmensil alebo pritvrdil, ked sa na porade o ziakovi rozprava a nerozprava len triedna, ale vyjadruju sa aj dalsi ucitelia, takze to nie je len rozhodnutie triednej.
@anonym_autor
Ale veď nič si z toho nerob,, pokarhanie triednym, no jeeje. Dohovor mu, akože si naštvaná, ale zahraj aj chápajucu.
Podľa mňa nič strašné 😬
Niektorí učitelia sú poriadne vztahovacni a keď vidia, že decko patrične nezdeptaju, tak prídu poznámky atddd.
Určite pre syna nebude pravítko na prvom mieste 😁. Ja si myslím že pohoda 😏
A tetky, čo sa tu pohorsuju, ľutujem ich decká, 20% poruchovych to istí 😅
@anonym_autor u nás sa dáva pokarhanie za nepripravenosť na vyučovanie. Ako sama píšeš, má poznámky za chýbajúce pomôcky a nemal úlohy. Pokarhanie, sa do výpisu známok na SŠ nepíše
@anonym_9ead52 Vnímam to podobne. Najmä ak si dieťa zabudne pomôcky do školy za celý polrok tak 5-6x a ešte k tomu z rôznych predmetov.
@anonym_autor u nás na ZŠ bolo, že za 3 "poznámky" už môže byť uložené výchovné opatrenie, čo je vlastne pokarhanie. Inak keď nekomunikuješ a triednym učiteľom, aby si nebola prekvapená niekedy potom. Ja teda komunikujem dosť, môj syn bol integrovaný a keby si videla tú správu od triedneho učiteľa do cpppap
Ešte ju aj zalepili, aby som si ju nemohla prečítať🤣.
@anonym_autor
Ale veď nič si z toho nerob,, pokarhanie triednym, no jeeje. Dohovor mu, akože si naštvaná, ale zahraj aj chápajucu.
Podľa mňa nič strašné 😬
Niektorí učitelia sú poriadne vztahovacni a keď vidia, že decko patrične nezdeptaju, tak prídu poznámky atddd.
Určite pre syna nebude pravítko na prvom mieste 😁. Ja si myslím že pohoda 😏
A tetky, čo sa tu pohorsuju, ľutujem ich decká, 20% poruchovych to istí 😅
@anonym_6fb4e3 len ked nema to pravitko, tak na hodine geometrie nerysuje a nic nerobi, alebo vyrusuje neustale spoluziakov, aby mu pozicali

Veď ak ma napísané na edu, že mu chyba pomôcka, to znamená, že ho ústne napomenula v triede a oznámila to prostredníctvom edu vám. To nestačí? Ak to bolo do 8x, tak pokarhanie je na mieste.