Škola bez známok
Vedeli by ste si predstaviť vzdelávací systém bez klasického známkovania? Existovali by napríklad slovne hodnotenia, úrovne zvládnutia, nejaké portfólia prac a projektov.
Inak toto je veľmi škodlivé pre deti. Deti by mali vedieť že niečo im nejde, že v niečom zlyhali a musia sa lepšie pripravit. Úplne najhoršie sú aplikácie ktoré akože deti vzdelávajú. Ale v zásade nikdy im to neopakuje žiadne učivo, len pokračujú v ťukaní do aplikácie a nič sa neučia.
@yoginka231 no škola , kde chodí dcera nemajú známky a napriek tomu sa deti dobre učia, vyštudujú vs, maturity robia napr teraz mali AJ na percentil 100.
Kedysi v "školstve" neexistovalo známkovanie. Buď žiak disciplínu pochopil a naučil sa, alebo sa ju nenaučil a učil sa, kým sa ju nenaučil.
Však kto by už chcel na operačnom sále chirurga, ktorý vyštudoval na trojky? Alebo prešiel vďaka podvodom?
Keď prišlo známkovanie, väčšina sa učí za známky a z učeného predmetu nič nevie. Takto to opísali riaditelia škôl, ktorí svojich žiakov neznámkovali, ale boli prinútení zmeniť systém. Tak, a čo vy, čo si pamätáte zo škôl...?
@vulka prvý stupeň do 15, ale pár odišlo na iné osemročné, tak ich spojili a je ich 25. Avšak veľa predmetov majú delených, takže sú iba polovica…
@oriesocek nemame deti v tej istej skole? 🙂
autorka, u nas teraz menili hodnotenie, prisiel k tomu dlhy pdf subor a vo vysledku teda znamky nebudu, len nieco ako absovloval a neabsolvoval. (osvojene/neosvojene) sama som na to zvedava. zatial je syn taky, ze sa chce ucit sam od seba, bavi ho to, do skoly chodi rad a bez stresu a to nas tesi. uvidime, ako to bude vo vyssich rocnikoch (puberta a tak). a v triede je ich 12.
@oriesocek nemame deti v tej istej skole? 🙂
autorka, u nas teraz menili hodnotenie, prisiel k tomu dlhy pdf subor a vo vysledku teda znamky nebudu, len nieco ako absovloval a neabsolvoval. (osvojene/neosvojene) sama som na to zvedava. zatial je syn taky, ze sa chce ucit sam od seba, bavi ho to, do skoly chodi rad a bez stresu a to nas tesi. uvidime, ako to bude vo vyssich rocnikoch (puberta a tak). a v triede je ich 12.
@deedol podla mňa áno 🙂

@anonym_autor chceli aby sedel s rukami za chrbtom, nezáležalo na tom čo vie ale ako si to doma napíše a nechceli aby sa vypytoval..
@biba_18 Nie je dôležité, čo vie. Dôležitejšie je predsa, aby svojím myslením nikoho neotravoval.