Skúsenosti malotriedky oproti klasickej mestskej škole
Kto má skúsenosť s malotriedkou, ideálne si ju v minulosti sám zažil? Alebo aj ako rodič, prípadne ste vy kedysi alebo vaše deti prestupovali. Ako hodnotíte tieto školy? Teóriu ovládam, zaujímajú ma skúsenosti a rozdiely z praxe. Vyberám školu (ani v jednej nie sú marginalizované skupiny, čiže o to mi nejde) a neviem sa rozhodnúť.
Moje su deti v malotriedke, Dedinská škola, rodinné prostredie, žiadna šikana, málo detí, individuálny prístup, učia sa výborne, pochytia aj učivo z vyššieho ročníka, vedia pracovať samostatne. Najstaršia prestúpila už na 2.. stupeň do mesta a veru bola som s málotriedkou viac spokojná...
Moje su deti v malotriedke, Dedinská škola, rodinné prostredie, žiadna šikana, málo detí, individuálny prístup, učia sa výborne, pochytia aj učivo z vyššieho ročníka, vedia pracovať samostatne. Najstaršia prestúpila už na 2.. stupeň do mesta a veru bola som s málotriedkou viac spokojná...
@orlikova Čo sa ti konkrétne nepozdáva na väčšej škole?
Mamina ucila u nas v dedine v malotriedke. Perfektne! Kazdy ročník ma dieta 2x, nauci sa pracovat samostatne popri tom ako pocuva nove ucivo, pripadne si opakuje to minulorocne. Bolo mi luto, ze nas rocnik to narusil, lebo nas bolo 23. My sme boli len obyckovy. Deti z malotriedok boli sikovnejsie a a láskou spominali na 1-4rocnik po prechode na velku skolu do blizkeho mesta.

Za mňa ťažko porovnávať hrušky s jablkami. Chodila som do málotriedky spojené prvý ročník s druhým. V prvom ročníku nás bolo päť ( z toho dvaja opakovali ročník) v druhom ročníku boli siedmy(tiež tam boli taký ktorý opakovali ročník). A bola som jediná nerómka(ani zvyšok neboli marginalizovaný) ale určité percento žiakov skončilo povinnú školskú dochádzku v 4tr ZŠ , lebo do mesta by nechodili. Úprimne nudila som sa tam už v druhom ročníku, lebo v prvom som sa naučila už aj učivo druhákov. Tak naši neustále prosili pani učiteľky aby mi dávali viac úloh. Zažívala som šikanu, pravidelne mi zmizli veci.
Naši vycítili že niečo nie je v poriadku a od 3r má prepísali do mesta, rozdiel ako medzi nebom a peklom. Na to aby som mala dobre známky som sa musela prvý krát v živote učiť. Vychádzajúc z mojich skúseností šli moje deti rovno do mesta