icon

Zápis do prvého ročníka - problém s farbami a počítanie

Dnes o 20:33

Ahojte prosím vás hneď na začiatku nie že sa pustite do mňa že čo som neučila skôr . Snažím sa všelijako ale proste nie a nie naučiť farby . Skúšame to už dávno asi aj od 3 rokov nie som si istá. Nie je to samozrejme každý deň. No za dverami je zápis do 1 ročníka a moje dieťa.nevie farby . A nie len farby ale aj rátať. Niekedy ide super len vynechá jedno číslo alebo po 3 už ide ako chce , farby vie prirovnávať. V určitých veciach je šikovná niečo vie povedať po anglický dokonca manžel keď sa pýtal po anglicky odpovedala ano alebo nie a odpovedala správne. Je hanblivá, radšej je ticho ako by niečo povedala . Ak si spomínate u pediatria sa nosili papiere čo dieťa vždy vedelo
Vždy sme boli po zadu proste to co v daný mesiac mala vedieť vedela to az dalsi mesiac, mesiac a pol niekedy . Určite veci boli z ničoho nič taky skok a vedela to, aj rozprávanie trvalo dlho začala nam lepšie a viac rozprávať keď mala 2 a pol roka a taketo preskočenie sme mali viac x . Ale bojím sa toho zápisu. Strašne nechcem odklad ale asi budem nútená od všetkých, bojím sa že teraz je takáto ale v lete pride ten skok a bude ok . Do septembra sa doučíme asi naspamäť jedine tie farby ináč neviem aj to rátanie no. Prosím vas je tu nejaká mamička ktorá prežívala to iste a vsetko dopadlo ok ? Mam ešte dve staršie deti ale takýto problém sme nemali u nich

anonym_7069c9
Dnes o 20:41

@anonym_autor ja to neriešim. Moje deti síce vedia farby, aj počítať, rozprávať, ale aj keď chodíme na logopediu, tak nevedia povedať r. A syn je aj dosť hravý, ja skôr myslím, že pojašený, neposedný, ako hravý...v škôlke budú mať test zrelosti.

aalt
Dnes o 20:43

Co znamena, ze vie farby prirovnavat? Roztriedit podla farby vie? Bez pomenovania. Ale take ze rone veci. Ukaz mu farbicku a nech ukaze kde je taka farba. Ze ci tie farby vobec vidi a ako. To pocitanie som nepochopil. 6 rocny ma vediet pocitat do 10. Ak sa obcas pomyli, lebo uz rozmysla nad inym nevadi.

anonym_093484
Dnes o 20:44

Ak je celý čas pomalšia, nepadol by jej ten odklad vhod? Druhá vec, chodíte k nejakému odborníkovi, rozvíjate dieťa?

anonym_4e8b52
Dnes o 20:47

"Strašne nechcem odklad ale asi budem nútená od všetkých" - Ty nie si nutena od vsetkych. Odklad ma byt pre pripravenost alebo nepripravenost Tvojho dietata. Ci Ty myslis ze ked ju nabiflis farbicky v lete, tak zrazu bude pripravena? Bude sa trapit, kazdy jeden rok, lebo nebude stihat, bude sa to len nabalovat. Ak sama hovoris ze dieta je pomalsie v chapani alebo dozrievani. Preco silou mocou chces ist proti nej a vyslovene ju vniest do situacie na ktoru nie je pripravena? Prepana odklad je uplne normalna a osozna vec. Toto zmyslanie mi je uplne cudzie.

pe_mi
Dnes o 20:51

@anonym_autor ja som tak isto strašne nechcela odklad, ale ja som nemala pochybnosti , mne prišla pripravená. Ale mali sme vyšetrenie v CPP a ja som si povedala , pche , čoby , načo ... Povedali odklad ,no ja "som veľmi nechcela" odklad,ako ty
Ľutujem veľmi, keď máš pochybnosti , daj odklad , ako niekto už vyššie písal , je to viac než vítané

anonym_5f9430
Dnes o 20:57

Ako dopadla predškolská depistaz? Ako ju vidia učiteľky? Ako pracuje v škôlke?

Je hanblivá? To je čo?
Odklad nie je žiadna tragédia. Dieťa má priestor a čas si docvicit do treba

pe_mi
Dnes o 20:58
@anonym_5f9430

Ako dopadla predškolská depistaz? Ako ju vidia učiteľky? Ako pracuje v škôlke?

Je hanblivá? To je čo?
Odklad nie je žiadna tragédia. Dieťa má priestor a čas si docvicit do treba

@anonym_5f9430 na margo tohto, pani učiteľky moju dcéru hneď z fleku odporučili , doma sme nemali pochybnosti a hanblivá a hravá dcéra ani zďaleka nebola..
A predsa v CPP vyšla s odkladom

Treba dať skutočne na ich diagnostiku

zuzanaete
Dnes o 21:41

Preco vnimas odklad ako strasiaka? Je to v prospech dietata, ak je potrebny. Vies, ze v prvom rocniku je tempo. Idu jedno pismenko za druhym a musia ich vediet spravne spajat pri citani. Zaroven musia vediet kazde pismeno napisat, pamatat si tvar. Do toho pocitanie, jazyk. Dostavaju zabrat. Uz teraz viete, ze je pomalsia. Preco to silit? Ak by sa aj v lete doucila farby, tak deti, ktore to uz maju davno zvladnute, tak mentalne uz riesia ine veci. Dajte ju posudit odbornikom a potom sa rozhodujte.

belbel
Dnes o 21:51

@anonym_autor máš staršie deti, skúsenosť už,ako to bolo u nich, sama pripúšťaš, že je nepripravená, že zaostávala vždy , a odmietaš odklad? Lebo myslíš, že v lete "poskočí" vo vývine a ty budeš ľutovať...farby chceš nadrilovať a o počítaní si nie si istá.......no neviem, nejako zvláštne rozmýšľaš o odklade, úplne nerozumiem. Vytrapiš dieťa aj seba, nebude zvládať. Dobré otázky sú vyššie. Mala depistaž, čo učiteľky v MŠ na to, rozvijate ju, netreba poradňu, prípadne hlbší posudok?

anonym_6e4953
Dnes o 22:08

U dcery mame v prvej triede teraz 2 deti a toto je uz ich druhy pokus- prepadli. Ja nad nimi casto rozmyslam a aj dcera sem tam o nich rozprava. Ja nechapem, ze sa na nich za cely rok co tam boli nenalepili urcite veci - jeden sa nevie bez chyby podpisat (obratene pismeno), druhy okrem vyrusovania, nehlasenia sa a pod napr. v oktobri poznal pismena, ale nevedel vsetky ani len tlacenym napisat. Tak sice netusim, ako zvladnu tento rocnik tentokrat, ale zase co by s nimi bolo, keby boli o rok dlhsie v skolke, vsak to by tak ci tak museli opakovat ten prvy rocnik, ak im treba tolko casu. A co by boli, 8-9 rocni prvaci? Oficialne nemaju ziadne diagnozy. Ono to asi nebolo pre nich zle, prejst si tu prvu triedu nanecisto. (Zijem v zahranici, asi na Slovensku je hanba prepadnut v prvej triede, preto sa tak masovo vyuziva odklad.)