Známkovanie detí z matematiky - násobenie dvojciferných a trojciferných čísiel
Prosím ako sú znamkované Vaše deti z matematiky pri násobení dvoj a troj ciferných čísel.
Znamkovanie nie je o ucive, ale o stupnici aku pouziva
Ako si zvolí učiteľ. Napr ukazuje tabuľky s príkladmi (10 príkladov), deti píšu len odpoved. Jeden príklad ukazuje cca 3sekundy. Kto ho nevie, napíše si ho, kto ho vie, píše iba výsledok. 5chyb je už 4ka. Urob dieťaťu prehľadnú pomôcku z pinterestu, násobky čísel. Je to super vec, doma vkuse opakujeme😉
@anonym_9b7435 aku pomocku mas na mysli,, kludne priloz foto/link 🙂 dakujem
@anonym_9b7435 aku pomocku mas na mysli,, kludne priloz foto/link 🙂 dakujem
@midka takéto niečo. Krásne, farebné, radosť sa učiť. Ja načrtnem ceruzkou, dcéra si to obtiahne, vyfarbí….
@katkka08 podla poctu prikladov, ktore spravne vypocital. 3
Ked mu to nejde treba zistit ci vobec vie ako to ma pocitat, ked vie, tak trenovat, ked nechape tak vysvetlit. Napriklad toto jednoduche video mu pomoze
ale na youtube ich je kopa
Ako si zvolí učiteľ. Napr ukazuje tabuľky s príkladmi (10 príkladov), deti píšu len odpoved. Jeden príklad ukazuje cca 3sekundy. Kto ho nevie, napíše si ho, kto ho vie, píše iba výsledok. 5chyb je už 4ka. Urob dieťaťu prehľadnú pomôcku z pinterestu, násobky čísel. Je to super vec, doma vkuse opakujeme😉
@anonym_9b7435 Násobenie 2 - 3 ciferných asi spamäti nepočítajú
@katkka08 Hodnotenie 1 = 100 - 90 %, 2 = 89 - 75 %, 3 = 74 - 50 %, 4 = 49 - 30 %, 5 = 29 - 0 %
@katkka08 podla poctu prikladov, ktore spravne vypocital. 3
Ked mu to nejde treba zistit ci vobec vie ako to ma pocitat, ked vie, tak trenovat, ked nechape tak vysvetlit. Napriklad toto jednoduche video mu pomoze
ale na youtube ich je kopa
@viestta
@viestta no doma počítame, pekne tomu rozumie, ide mu to, ale niekedy sa mu stane, že v príklade, kde sa násobí trojciferným číslom v jednom urobý chybu, že nepripočita zvyšok a už je zle. Ja som chcela iba vedieť či je také nasobenie nejak ostupňované, či jedna chyba a už sa ráta, že je celý príklad zle.
@viestta
@viestta no doma počítame, pekne tomu rozumie, ide mu to, ale niekedy sa mu stane, že v príklade, kde sa násobí trojciferným číslom v jednom urobý chybu, že nepripočita zvyšok a už je zle. Ja som chcela iba vedieť či je také nasobenie nejak ostupňované, či jedna chyba a už sa ráta, že je celý príklad zle.
@katkka08 ak urobí chybu v strede násobenia, dostane zlý výsledok, má zle celý príklad
Učiteľ boduje výsledok
@viestta
@katkka08 ano, jedno chybne cislo je zly vysledok, takze je hodnoteny ako nevypocitany
@anonym_9b7435 3ciferne cisla nasobia z hlavy 3 sekundy?